Welke Groenten Mogen Geiten?

In het bijzonder:

 • Worteltjes, eventueel met loof.
 • Groene onbespoten groentes (geen sla, uien, aardappelschillen en keukenafval)
 • Stukjes appel (geen hele appel, deze wordt heel ingeslikt en kan voor verstikking zorgen.)
 • Lang gras, geen gazon gras.
 • Kool- en bloemkool blad.
 • Wat mag je geitjes voeren?

  Geiten zijn wat voer betreft kieskeurige dieren. Ze nemen alleen genoegen met schoon voer (hooi en brok) en schoon water. Het basisrantsoen voor hobbygeiten bestaat uit gras, goed gewonnen hooi en een beetje brok. Een beetje bietenpulp mag ook, als het hoofdbestanddeel maar uit hooi bestaat.

  Wat mogen geiten eten en wat niet?

  Pas op met voor geiten giftige struiken en bomen, zoal coniferen en liguster. Houdt de dieren weg bij kastanjebomen. Kruiden – denk aan peterselie, weegbree, karwij, brandnetel, duizendblad, cichorei, paardenbloem, pastinaak en wilde peen – kunnen in het geheel en vers aan de geiten worden aangeboden.

  Wat is giftig voor een geit?

  Jacobskruiskruid Dit is een zeer giftige plant die alkaloïden bevat die leiden tot onomkeerbare leverschade. schapen zouden weinig gevoelig zijn, in tegenstelling tot geiten, runderen en paarden. Vergifti ging komt meestal tot stand door een langdurige opname van de plant. Het gevaar schuilt vooral in hooi.

  Wat eet een geit het liefst?

  Geiten zijn herkauwers die liefst al lopend hier en daar een hapje eten. Ze lusten graag grofvezelig voer zoals gras. Maar ook twijgen en bladeren staan op het menu. Hooi is onontbeerlijk om een geit gezond te houden.

  Welk fruit mag een geit?

  Geiten mogen fruit,, in de natuur eten ze alles,maar een sinasappel bevat heel veel vocht en daar verslikken ze zich in, zou jij ook doen! Een stukje appel is misschien handiger, hier ook weer beter in stukjes dan een hele. Een hele winterpeen kan wel.

  See also:  Welke Groenten Nog Zaaien In Augustus?

  Welke planten zijn giftig voor geiten?

  De wilg, de lijsterbes en de hazelaar vinden geiten het lekkerst, terwijl de els en de meidoorn als minder aantrekkelijk worden opgegeven.

  Is brood goed voor geiten?

  Brood is overigens ook geen handig voedsel om mee te nemen naar een kinderboerderij, zodra deze weer open gaan. Zeker op kinderenboerderijen waar herten, geiten of schapen wonen is dit niet verstandig. Dit zijn herkauwers, waardoor het brood kan gaan gisten in de maag en daar kunnen de dieren aan overlijden.

  Hoe groot moet een geitenhok zijn?

  Extra informatie

  Afmeting 160 x 125 x 170 centimeter (lengte x breedte x hoogte)
  Houtsoort Geïmpregneerd vuren

  Is chocolade slecht voor geiten?

  Producten die niet aan geiten mogen worden gegeven: – Oxalaatrijke voeding Bosbieten Rabarber Spinazie Bieten Snijbiet Andijvie Chocola Boerenkool Zoete aardappel Pinda’s Stervrucht – Iets giftig (gevaarlijk in grotere hoeveelheden) Liguster Boerenwormkruid Hondspeterselie Boterbloem

  Welke bladeren mogen geiten niet eten?

  Gifplanten die genoemd worden, zijn Jacobskruiskruid, Sint-Janskruid en bastaardklaver (weiden en hooilanden), paardenstaart, nachtschade, waterscheerling en smeerwortel (wegbermen, akkers en sloten), adelaarsvaren, onrijpe eikels en jong eikenblad (bosranden), diverse sierplanten/-bomen (zoals taxus, gouden regen,

  Wat is de meest giftige plant?

  De wonderboom komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika en Indië, maar wordt vandaag de dag overal ter wereld gebruikt als sierplant. De plant is volgens het Guiness Book of World Records de meest giftige plant ter wereld. Alle delen van de plant zijn giftig. De vruchten van de boom bevatten het gif ricine.

  Welke planten zijn giftig voor honden?

  Giftige bloemen voor honden

 • Gatenplant (irritaties, zwellingen en jeuk)
 • Vijgenplant (last van nieren en slijmvliezen)
 • Reuzenberenklauw (huidirritaties)
 • Krokus (ademhalingsproblemen, last van nieren en lever)
 • Hortensia (braken, diarree)
 • Hyacinth (maag- en darmproblemen)
 • Lelie (maag- en darmproblemen)
 • See also:  Welke Groenten Passen Bij Biefstuk?

  Wat vind een geit leuk?

  Geiten vinden het heerlijk om te klimmen, geef ze dus dingen waar ze op kunnen klimmen. ze kunnen een wipwap ook leuk vinden, hierop kunnen ze zowel balanceren als klimmen. Ontworm. De meeste geiten zijn erg vatbaar voor interne parasieten (wormen) en moeten regelmatig ontwormd worden.

  Waar eten ze geit?

  Geitenvlees is wereldwijd zowel hoofdvoedsel als een delicatesse. Het gebruik van geitenvlees is wijdverbreid in de Zuid-Europese, Noord- en West-Afrikaanse, Midden-Oosterse, Indiase, Indonesische, Pakistaanse, Nepalese, Bengaalse, Mexicaanse en Caraïbische keuken (Haïti).

  Waar smaakt geit naar?

  Ook denken mensen vaak dat geitenvlees een sterke of muffe smaak heeft. “Niets van waar”, zegt James. “Het vlees van de jonge dieren is juist zoet.” Welke gerechten uit zijn boek zou hij mensen aanraden die nieuwsgierig zijn, maar nooit eerder geit hebben gegeten?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.