Welk Fruit Niet Eten Bij Diabetes?

Fruit is vele malen gezonder dan fruitsap en toch zijn er zelfs fruitsoorten welke je niet mag eten bij diabetes. Denk aan bananen, mango en ananas. Deze bevatten veel fruitsuiker en weinig vezels.
Welk fruit mag je niet eten bij een dieet? (Lees meer over Ketogeen dieet in mijn boek ‘Nog Eenvoudiger’). Ook sommige mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn met fruit en zeker geen fruitsoorten kiezen zoals banaan of druiven maar eerder aardbeien en bessen, die minder suiker bevatten.
Wat diëtist Harriët Verkoelen betreft is de stelregel: meer groente, minder fruit bij diabetes type 2. Fruit zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikers de hoogte in vliegen, legt ze uit. Zeker als je een banaan of trosje druiven (125 gram) neemt waar al snel vier suikerklontjes inzitten.

Wat is het verschil tussen fruit en diabetes?

Fruit en diabetes. Het advies om 2 porties fruit per dag te eten, geldt ook voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt en daar insuline of andere medicijnen voor gebruikt, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid koolhydraten. In fruit zitten koolhydraten en suikers.

Wat is een schijf van vijf bij diabetes?

Met diabetes zijn er veel verschillende invullingen van je voeding mogelijk. De Schijf van Vijf vormt hiervoor een goede basis. Soms moet je de aanbevolen hoeveelheden uit de Schijf van Vijf bij diabetes aanpassen, bijvoorbeeld wanneer het voor iemand beter is om minder koolhydraten te eten of om af te vallen.

Welk fruit mag je eten als diabeet?

Denk aan bramen, frambozen en avocado’s. Die kun je dus het beste eten bij diabetes type 2, omdat ze weinig invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Onderstaande fruitsoorten representeren het tegenovergestelde van ‘gezond fruit bij suikerziekte’.

See also:  Wat Voor Groente En Fruit Mag Een Konijn?

Welk fruit zit geen suiker?

Mandarijn (9,2 gram) Peer (10,5 gram) Blauwe druiven (11 gram) Kersen (11,5 gram)

Wat mag je niet eten als je diabetes hebt?

Adviezen voor eten en drinken bij diabetes

Niet drinken (alles waar suiker in zit) Wel drinken
Thee/koffie met suiker Thee/koffie zonder suiker (evt. zoetje) en water
Vruchtensappen Light/zero frisdranken (zoals cola ligt e.d.)
​Frisdranken ​Rivella

Welk fruit heeft meeste suiker?

Top 5 soorten fruit met meeste suiker per portie: Gedroogde cranberries (schaaltje van 100 gram): 64,6 gram suiker – 335 kcal. Gedroogde vijgen (5 stuks / 100 gram): 48 gram suiker – 260 kcal. Kaki (één stuk / 150 g): 27,9 gram suiker – 116 kcal.

Is banaan goed voor suikerziekte?

Voor de meeste mensen met diabetes is fruit (zoals bananen) een gezonde keuze. Een uitzondering hierop is als je een dieet met weinig koolhydraten volgt om je diabetes onder controle te krijgen. Zelfs een kleine banaan bevat ongeveer 22 gram koolhydraten wat veel kan zijn als je een dergelijk dieet volgt.

Wat is het gezondste stuk fruit?

Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi’s, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.

Is Kiwi goed voor diabetes?

Zespri kiwi’s hebben een lage GI-waarde

De hoge vezelinhoud van de Zespri kiwi’s vertraagt de opname van suiker tijdens de vertering waardoor de glucose minder snel door het lichaam wordt opgenomen en slechts langzaam in de bloedbaan wordt vrijgegeven.

Wat moet je eten om je suiker te verlagen?

Een manier om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, is door een gezond dieet te volgen.

See also:  Welk Fruit Laxeert Goed?

9 Voedingsmiddelen om de bloedsuikerspiegel te verlagen

 1. Volkorenbrood of roggebrood.
 2. Het meeste fruit.
 3. Zoete aardappelen en Yam.
 4. Havermout en haverzemelen.
 5. Noten.
 6. Peulvruchten.
 7. Knoflook.
 8. Vis.

Wat mag je wel en niet eten bij diabetes type 2?

Eet veel groente, volkoren producten, fruit, peulvruchten, vette vis en noten. Drink vooral water, thee en koffie zonder suiker. Bespreek het altijd eerst met uw arts, praktijkondersteuner of diëtist als u anders gaat eten. Bespreek het ook altijd als u een dieet wilt volgen.

Wat eten voor slapen diabetes?

Eet voor het slapen gaan

Heb je gemeten voor het slapen en zit je onder de 8 mmol/l? Eet dan nog iets kleins met langzame koolhydraten. Dit zijn bijvoorbeeld volkoren en vezelrijke producten. Deze worden langzaam door je lichaam opgenomen waardoor je minder kans hebt op een hypo terwijl je slaapt.

Waar zit heel veel suiker in?

Tien producten die stiekem best veel suiker bevatten

 • Yoghurt. Ontbijten met een schaaltje yoghurt klinkt gezond en kan dat ook zijn, maar pas op voor de yoghurt met een smaakje.
 • Ketchup.
 • Toastjes.
 • Kant- en-klare babyvoeding.
 • Biologische groenteburger.
 • Smoothie.
 • Frozen yoghurt.
 • Salade.
 • Wat mag je niet eten als je suiker te hoog is?

  fruit, vruchtensap (fructose) melk, yoghurt, karnemelk (lactose) vla, pudding, vruchtenyoghurt (lactose) koek, ontbijtkoek, gebak (suiker+zetmeel)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.