Welk Fruit Mogen Konijnen?

Van een aantal fruitsoorten mogen konijnen wel de plant en het blad eten. Dat is bijvoorbeeld bij braam, appel, peer, framboos en aardbei het geval. Meer informatie over het voeren van (gedroogde) kruiden vind je in dit artikel.
Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad. Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten.
Hier zijn de soorten fruit die konijnen mogen: Appel Peer Banaan Alle fruit die je konijn lust mag, zelfs met schil

Welke groente en fruit mag een konijn?

Konijnen: welke groenten & fruit mogen ze eten?

 • Groenten. aardpeer-alfalfa-andijvie-biet-bleekselderij-bloemkool-boerenkool-broccoli-chinese kool.
 • Fruit. aardbeien-ananas-appel*-banaan-bosbes-bramen-druiven*-druivenstruik (bladeren en takken)
 • Kruiden.
 • Bomen.
 • Is banaan goed voor konijnen?

  Een konijn mag appel, peer, banaan, aardbei, enz., eigelijk alles wat hij lust, met schil en al. Maar met een klein stukje beginnen de eerste dag! Geen appelpitjes, die zijn giftig.

  Wat mag een konijn niet eten?

  Op onderstaande fruitsoorten kan jouw konijn maar beter niet knagen, want dan is de dierenarts niet ver weg. Over het algemeen mogen konijnen vruchten, bladeren maar ook takken van steenvruchten niet eten: Abrikozen. Avocado’s.

  Wat is giftig voor een konijn?

  Houd je konijn ver weg van chocolade (giftig!), koekjes, ontbijtgranen, brood, yoghurt of ander ‘menselijk’ snoepgoed. Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden.

  See also:  Welk Fruit Bij Keto Dieet?

  Welke groente mag een konijn niet?

  Groenten die u niet mag geven:

 • Bieslook.
 • prei.
 • ui.
 • knoflook.
 • alle soorten bonen en erwten.
 • rabarber(= giftig!)
 • vaste kool zoals rode kool (gasvorming)
 • aardappelen en aardappelschillen.
 • Wat lusten konijnen graag?

  Hooi is de hoofdvoeding van konijnen. Het is dus belangrijk om altijd vers hooi in de kooi te leggen en een fijn voorraadje te hebben. Daarnaast eten konijnen ook veel brokjes, zowel gemengd als eenzijdig.

  Hoeveel fruit mag een konijn?

  Geef maximaal 50-100 gram per kg lichaamsgewicht en bouw het rustig op, niet teveel in een keer, dan is er kans op gasvorming of diarree. Geef fruit met mate, omdat de suikers in het fruit je konijn dik kunnen maken en konijnen diarree kunnen krijgen van teveel fruit.

  Kan je een konijn alleen op hooi laten leven?

  Goede voeding is erg belangrijk voor konijnen en heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijn. Het hoofdbestanddeel van de voeding bestaat uit hooi. In principe kan een konijn overleven op alleen hooi. De voeding wordt aangevuld met verschillende soorten groente en een beperkte hoeveelheid konijnenvoer.

  Hoe vaak per dag moet je een konijn eten geven?

  Voer je konijntje bij voorkeur twee keer per dag. Als je maar tijd hebt voor een keer per dag, doe het dan ‘s avonds. Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn.

  Waar kan een konijn niet tegen?

  Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

  See also:  Waar Zit Foliumzuur In Fruit?

  Waar kan een konijn dood aan gaan?

  SAS is de belangrijkste doodsoorzaak bij konijnen. Het syndroom kan ontstaan bij een dier dat erg is geschrokken (stress), dat veel pijn heeft of slecht eten krijgt. Dit alles kan lijden tot een verminderde werkzaamheid van het maag-darmkanaal. Konijnen zijn erg gevoelig voor stress.

  Wat moet je niet doen bij een konijn?

  De meeste konijnen vinden oppakken en knuffelen niet leuk. Ze kunnen dan krabben en bijten en zelfs hun eigen rug breken als ze spartelen bij het optillen. Door veel tijd aan het konijn te besteden en er rustig mee om te gaan, kan het wel tam worden en leren dat aaien prettig kan zijn.

  Wat is vergif voor konijnen?

  Producten met veel suikers

  In producten zoals brood, crackers en knaagstengels zitten veel suikers. Deze stof voedt de schadelijke bacteriën die in de darmen van je knager zitten en dat is niet goed. Wanneer je veel etenswaren met suikers voert, groeien de slechte bacteriën.

  Welk onkruid is giftig voor konijnen?

  Kerstbomen

  Plant Welk deel is het meest giftig Mate van giftigheid
  brunfelsia gehele plant matig
  buxus bladeren matig
  cactussoorten gehele familie, bevatten Mescaline licht
  caladium gehele familie zeer

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.