Welk Fruit Mogen Konijnen Eten?

Welk fruit mogen konijnen eten? Fruit is de ideale lekkernij, met name in de zomer. Fruit dient uitsluitend als tussendoortje én met mate gegeven te worden. Geef het ook niet iedere dag maar bied zo nu en dan eens een kleine portie fruit aan. De meeste konijnen vinden het heerlijk! Appel, banaan, aardbei maar ook peer kan prima gegeven worden.
Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad. Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten.
De enige uitzondering wat betreft steenvruchten zijn rijpe kersen, die mogen konijnen wel (maar wel met mate). Verder zitten deze stoffen ook in vlierbessen, onbewerkt lijnzaad, amandelen en cassave en in de pitten van appels en peren.

Welk fruit mogen konijnen niet?

Voer je konijn of knaagdier nooit vruchten, bladeren of takken van steenvruchten zoals pruimen, perziken, nectarines, abrikozen, avocado’s, olijven, dadels, walnoten en mango’s!

Wat mogen konijnen eten lijst?

Het is altijd zo dat het beter is om per groenvoersoort een beperkte hoeveelheid in een gemengde schotel te geven, dan een overdaad van één soort.

 • Gras. Konijnen zijn echte graseters.
 • Dagelijks menu.
 • Fruit.
 • Sla en koolsoorten.
 • Groenten.
 • Fruit.
 • Kruiden.
 • Bomen.
 • Is banaan goed voor konijnen?

  Een konijn mag appel, peer, banaan, aardbei, enz., eigelijk alles wat hij lust, met schil en al. Maar met een klein stukje beginnen de eerste dag! Geen appelpitjes, die zijn giftig.

  See also:  Welk Fruit Voor Baby 9 Maanden?

  Wat mag een konijn eten en wat niet?

  Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

  Wat mogen konijnen niet eten lijst?

  Op onderstaande fruitsoorten kan jouw konijn maar beter niet knagen, want dan is de dierenarts niet ver weg. Over het algemeen mogen konijnen vruchten, bladeren maar ook takken van steenvruchten niet eten: Abrikozen. Avocado’s.

  Welke groente mag een konijn niet?

  Groenten die u niet mag geven:

 • Bieslook.
 • prei.
 • ui.
 • knoflook.
 • alle soorten bonen en erwten.
 • rabarber(= giftig!)
 • vaste kool zoals rode kool (gasvorming)
 • aardappelen en aardappelschillen.
 • Wat lusten konijnen graag?

  Hooi is de hoofdvoeding van konijnen. Het is dus belangrijk om altijd vers hooi in de kooi te leggen en een fijn voorraadje te hebben. Daarnaast eten konijnen ook veel brokjes, zowel gemengd als eenzijdig.

  Wat is giftig voor een konijn?

  Houd je konijn ver weg van chocolade (giftig!), koekjes, ontbijtgranen, brood, yoghurt of ander ‘menselijk’ snoepgoed. Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden.

  Wat vind een konijn lekker om te eten?

  Het dieet voor je konijn bestaat uit een combinatie van hooi, biks, groente/kruiden en natuurlijk vers water. Fruit en snoepjes zijn een lekkernij voor je konijn en dat mogen ze maar in kleine mate krijgen. Naast het voer dat jij aan je konijn geeft, moet hij ook de blindedarmkeutels die hij produceert, opeten.

  See also:  Wat Is Gezonder Fruit Of Groente?

  Wat vind een konijn fijn?

  Als je konijn het heel fijn vindt om geaaid te worden, zal hij vaak zachtjes gaan knarsetanden. Dat is net zoals een poes gaat spinnen. Vaak legt een konijntje zijn kop plat neer om geaaid te worden. Zachtjes wrijven op de neus, omhoog tot onder de ogen en weer omlaag.

  Kan een konijn komkommer eten?

  De conclusie: konijnen kunnen best komkommer eten, maar geef ze niet te veel. Te veel vocht kan diarree veroorzaken. Bouw de hoeveelheid komkommer dus sowieso rustig op als je huisdier hier niet aan gewend is en stop wanneer je merkt dat de ontlasting dunner wordt.

  Kan je een konijn alleen op hooi laten leven?

  Goede voeding is erg belangrijk voor konijnen en heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijn. Het hoofdbestanddeel van de voeding bestaat uit hooi. In principe kan een konijn overleven op alleen hooi. De voeding wordt aangevuld met verschillende soorten groente en een beperkte hoeveelheid konijnenvoer.

  Hoe vaak per dag moet je een konijn eten geven?

  Voer je konijntje bij voorkeur twee keer per dag. Als je maar tijd hebt voor een keer per dag, doe het dan ‘s avonds. Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.