Welk Fruit Mag Je Niet Als Je Zwanger Bent?

Fruit en Toxoplasmose In de aarde kunnen verschillende microben voorkomen. Deze kunnen toxoplasmose veroorzaken. Vooral fruit dat in of dicht tegen de aarde groeit, verdient extra aandacht. Voorbeelden zijn aardbeien, frambozen en bessen.
Maar zorgt ervoor dat je het fruit wast voordat je het eet. Er zijn echter geen fruitsoorten te noemen die je niet zou mogen eten tijdens je zwangerschap. Ben je toch onzeker, kiesdan gewoon voor de bekende fruitsoorten: sinaasappels, kiwi’s, appels, peren, bananen, perzikken, enz.

Welk fruit is goed als je zwanger bent?

In principe mag je alle groente- en fruitsoorten eten als je zwanger bent. Het is wel belangrijk dat je tijdens de zwangerschap fruit en groenten extra goed schoonmaakt!

Welke groenten en fruit mag je niet eten tijdens zwangerschap?

Deze producten kan je beter helemaal niet eten:

 • Pimba (of kalebaskalk). Pimba is een kleisoort die kan helpen tegen misselijkheid.
 • Rauw ei. In rauw ei kunnen ziekmakende bacteriën zitten.
 • Rauwe kiemgroente. Op rauwe kiemgroente, bijvoorbeeld taugé of alfalfa, kunnen bacteriën zoals E.
 • Wat absoluut niet eten tijdens zwangerschap?

  Neem vanwege gevaar op besmetting met bacteriën (waaronder listeria) en de parasiet Toxoplasma gondi de volgende producten alleen als je ze goed verhit:

 • Rauw vlees of vleeswaren gemaakt van rauw vlees.
 • Rauwe en gerookte vis.
 • Rauw ei.
 • Rauwe kiemgroente.
 • Zachte kaas gemaakt van rauwe melk.
 • Rauwe melk rechtstreeks van de boer.
 • Is banaan Gezond zwanger?

  Zorg ervoor dat je altijd een banaan in je tas hebt als je op pad gaat. Dit fruit is rijk aan kalium (een stofje dat direct je energie aanvult en ervoor zorgt dat je minder snel moe wordt). En als je misselijk bent, verdraagt je maag ze ook nog eens goed.

  See also:  In Welk Fruit Zit Calcium?

  Is kiwi gezond als je zwanger bent?

  Uiteraard haal je niet alle foliumzuur die je bij een zwangerschap nodig hebt uit een kiwi. Maar een kiwi is wel een prima – en smakelijke – aanvulling op het foliumzuur dat wordt voorgeschreven tijdens de zwangerschap.

  Wat eet je best als je zwanger bent?

  Algemeen voedingsadvies

 • Ook als u zwanger bent, zijn vooral voldoende water, fruit en groenten belangrijk.
 • Verkies vis en eventueel kip boven vlees.
 • Eet zo weinig mogelijk snelle suikers zoals in snoep, frisdrank.
 • Vermijd absoluut alcohol en enige andere drug.
 • Hoe herken je listeria tijdens zwangerschap?

  Als een zwangere vrouw ziek wordt van listeria is het mogelijk dat het ongeboren kind ook besmet raakt. De zwangere vrouw heeft dan vaak klachten als hoofd-, rug-, gewrichts- en spierpijn en flinke koorts. Soms worden deze klachten voorafgegaan door buikgriepachtige klachten, zoals diarree.

  Waarom mag je geen kaneel als je zwanger bent?

  Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.

  Is yoghurt gezond tijdens zwangerschap?

  Het is niet nodig om volle producten te nemen, mager of halfvol is ook prima. In principe mag je alle soorten melk en yoghurt of kwark nemen behalve melk die vers bij de boer vandaan komt, dit is namelijk rauwe melk en dus niet gepasteuriseerd.

  Wat is gevaarlijk als je zwanger bent?

  Alcohol, sigaretten en drugs tijdens de zwangerschap

  See also:  Welk Fruit Werkt Laxerend?

  Om met de dooddoeners te beginnen; alcohol, sigaretten en drugs zijn écht uit den boze als je zwanger bent. Ook voor alcohol geldt dat zelfs kleine hoeveelheden zeer schadelijk kunnen zijn voor je baby. Gewoon echt niet doen dus!

  Wat eten bij 6 weken zwanger?

  Je hoeft je eetpatroon niet volledig om te gooien: blijf in het begin alles eten in redelijke hoeveelheden (vlees-vis-eieren, brood en zetmeelrijke voedingsmiddelen, vetten, zuivelproducten, groenten en fruit).

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.