Welk Fruit Mag Een Cavia?

Cavia’s mogen ontzettend veel groente en fruit. Eigenlijk bijna alles wat je je kunt bedenken, mogen ze hebben. Succesnummers bij mij thuis zijn andijvie, wortel, witlof, (rode) paprika en komkommer.
Overzicht van fruit:

 • Aardbeien.
 • Abrikozen.
 • Appel.
 • Banaan (Ze eten de schil ook rustig op – en vinden die soms nog lekkerder dan de banaan zelf!
 • Bramen.
 • Citroen (Sommige cavia’s vinden het lekker!)
 • Druiven.
 • Granaatappel (wel opletten dat de pitten niet om de tanden blijven zitten als ze er in bijten.
 • Welk fruit mogen Cavia’s: Aardbei Appel

  Welke groente en fruit voor cavia?

  Mijn cavia’s zijn dol op spitskool, bloemkool en boerenkool en ik geef het ze dan ook regelmatig: in het seizoen eens per dag. Maar wel in combinatie met andere groenten en dat is belangrijk: afwisseling. Mijn cavia’s zijn er nog nooit ziek van geworden.

  Wat is giftig voor cavia’s?

  Welke groentes mogen niet aan cavia’s gevoerd worden? Wat giftig is voor je cavia is rabarber, ui, champignons en prei. De groentes die je geeft mag je nooit koken en ze moeten vers zijn! Ook noten, zaden en zuivel zijn niet goed voor je cavia en mag je dus niet geven.

  Welke groente vinden cavia’s lekker?

  Je kunt cavia’s o.a. andijvie, witlof, wortel, paprika, rucola, brocolli geven. Zolang je in het begin kleine beetjes geeft om te zien of je cavia’s er geen diarree van krijgen. Geef in ieder geval geen sperziebonen, aubergine, courgette, of aardappel. Voor alle groenten- en fruitsoorten geldt: geef met mate.

  Hoeveel appel mag een cavia?

  Wat fruit is ook goed om te geven maar niet te veel omdat er veel suiker in zit. Liever niet dagelijks geven. Een stukje appel is bijvoorbeeld geschikt fruit. Verder is de cavia een knaagdier, wat betekent dat hij graag knaagt.

  See also:  Welk Fruit Past Bij Chocolade?

  Hoeveel en welke groenten cavia?

  Een richtlijn voor de uiteindelijke hoeveelheid is ongeveer 50-100 gram verse groente per kilogram lichaamsgewicht per dag. Geschikte groenten (Het beste is om te variëren) Andijvie, broccoli, komkommer (met mate), paprika, radijs, tomaat, witlof, wortel en wortelloof.

  Wat vinden cavia’s fijn?

  Veel cavia’s vinden het fijn over de neus geaaid te worden. Aai de cavia altijd met de haargroei mee. Van de billen naar de oren toe aaien, is pijnlijk voor de cavia. Uw kind kan het beste over het ruggetje naar de billen toe aaien dus!

  Wat mogen cavia’s elke dag eten?

  De belangrijkste voeding van een cavia is ruwvoer. Geef hem daarom onbeperkt beschikking tot hooi. Ook gras mag je in meerdere mate voeren. Let wel op dat dit lang gras is.

  Waar kun je cavia eten?

  Cavia eten is een typisch gerecht in Peru. Het dier staat hier gewoon op het menu. Geroosterde cavia is zeker een van de meest bijzondere gerechten ter wereld. De bereidingswijze is vrij eenvoudig.

  Is brood goed voor een cavia?

  Veel konijnen en cavia’s krijgen brood. Dit bevat veel koolhydraten en komt niet ten goede aan de gezondheid van uw konijn/cavia. Laat het brood dus liever achterwege. Geef uw dier ook geen knaagstenen in verband met het risico op blaasstenen.

  Kan een cavia zich overeten?

  Maar het is en blijft een feit dat veel cavia’s toch erg graag verse groenten eten als ze de keuze hebben tussen droog mengvoer of sappig vers groenvoer. Hoewel een cavia van nature zich nooit zal overeten (ze stoppen met eten zodra ze genoeg hebben) kan men natuurlijk niet onbeperkt groenvoer voorschotelen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.