Geplaatst: 17-12-08 20:25 . In principe mogen paarden bijna al het fruit. Maar wat wel heeeeeel belangrijk is, is dat je de sinasappels, mandarijnen, bananen etc, eerst pelt voor je ze geeft. In de schil zitten meestal giftige pestici, die ze in de kisten spuiten voor de vruchten vervoerd worden!!
Fruit bevat namelijk relatief veel suikers en teveel fruit werkt verstorend op de darmflora van je paard. Wil je toch fruit geven, neem dan een appel, banaan, peer, perzik of een pruim. Bij de laatste twee niet vergeten om de pit te verwijderen! Andere fruitsoorten kan je beter niet aan je paard voeren.
Bijna alle fruit- en groentensoorten zijn veilig voor gezonde paarden. Appels en wortels zijn de aloude favoriet, maar de meeste paarden kunnen rozijnen, druiven, bananen, aardbeien, cantaloupe of andere meloensoorten, selderij, pompoen en peultjes ook waarderen.
Wat mag een paard eten van groenten en fruit?
Wortels zijn goed, sla, selderij en sperciebonen of peultjes mag ook, maar geef je paard geen uien, broccoli, kool/bloemkool of spruitjes. De tomatenplant behoort tot de nachtschadefamilie, die niet goed is voor paarden. Maar de tomaat zelf mag weer wel.
Is banaan goed voor een paard?
Bananen voor paarden kunnen een lekker tussendoortje voor het paard zijn. De meeste vitamines zitten in bananen. Vitamine B6 bijvoorbeeld helpt je paard bij het opbouwen van een goede weerstand. Bananen bevatten Kalium.
Wat mag je een paard voeren?
Welke groenten mag je paard eten? Natuurlijk winterwortels, maar bijvoorbeeld ook venkel of bleekselderij en het bladafval daarvan. Ook radijsjes, sla, sperziebonen en peultjes kan je prima aan een paard geven. Groenten uit de koolfamilie kun je in kleine hoeveelheden voeren.
Wat mag een paard eten en wat niet?
5 Dingen die je niet aan je paard moet voeren
Kunnen paarden sinaasappel eten?
Wil je je paard echt een vitamine boost geven, denk dan eens aan sinaasappel en mandarijn. Denk er wel aan om de schil te verwijderen! Wortelen bevatten zeer veel bèta caroteen, deze worden in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A zorgt onder andere voor een gezonde huid en glanzende haren.
Wat vinden paarden lekker om te eten?
Top 8 smaken die paarden lekker vinden
Is witlof goed voor paarden?
De overbleven wortel is dan goed geschikt als veevoer voor bijvoorbeeld rundvee, schapen en paarden. Hoewel witlofwortels minder vaak gebruikt worden als paardenvoer dan wortelen/winterpenen, zijn witlofwortelen ook geschikt als paardenvoer.
Wat is giftig voor een paard?
Als je het hebt over zeer giftige planten bij een kleine hoeveelheid dan zijn de buxus, taxus en esdoorn zeker belangrijke om goed in het oog te houden. In een minder mate giftig, maar zeker niet geschikt voor consumptie door paarden zijn onder andere de volgende planten en bomen: Acaciaboom. Adelaarsvaren.
Hoeveel suikerklontjes mag een paard?
De hoeveelheid suiker die een suikerklontje of pepermuntje bevat, is vrij klein in verhouding tot wat een paard per dag aan enkelvoudige suikers binnen krijgt. Het voeren van 3 à 4 suikerklontjes per dag kan dus geen kwaad.
Hoe moet ik groeten tijdens een wedstrijd paardrijden?
Een onderdeel van een dressuurproef is het groeten naar de jury. Als je paard stilstaat, pak je de beide teugels in je linkerhand. Je brengt je rechterhand met gestrekte arm achter je dijbeen en je knikt met je hoofd naar de jury. Daarna pak je je teugels weer normaal vast.
Hoe vaak mest een paard per dag?
Dit verschilt natuurlijk per paard, een groot paard zal een stuk meer mest produceren dan een kleine pony. Een paard mest ongeveer 15 keer per dag. Mest jouw paard nou vaker of juist minder vaak is dat geen reden tot paniek zolang dit maar normaal is voor jouw paard.
Is brood goed voor een paard?
Wanneer je vers brood aan je paard voert, bestaat de kans dat er deegballen ontstaan die slecht verteerbaar zijn en daardoor verstoppingen kunnen veroorzaken. Ook bestaat de kans dat het verse brood aan het gehemelte van het paard blijft plakken. Daarom zou je dus geen vers brood aan je paard moeten voeren.
Kan je een paard te veel hooi geven?
20 uur op een paddock paradise. Rekening houdende met de hoeveelheid droge stof dat een paard maar dagelijks kan opnemen, betekent dat het paard nog 10,2 kg D.S. in de vorm van hooi kan opeten. Dat komt overeen met 12 kg hooi. Meer geven heeft dus eigenlijk geen zin en leidt tot overschot of tot te veel opname!