Waar Gaat Turks Fruit Over?

Het boek Turks Fruit van Jan Wolkers gaat over een kunstenaar, de ik-figuur, en Olga, een meisje waar hij verliefd op wordt. Als de kunstenaar aan het liften is, geeft Olga hem een lift.
Turks Fruit vertelt in zestien niet-chronologische hoofdstukken het verhaal van de intense liefdesrelatie tussen een naamloze kunstenaar en zijn eerste en grootste liefde Olga. Je leert Olga kennen als een jonge levenslustige vrouw die zich ongeremd in de relatie met de ik-figuur stort.

Waar speelt het verhaal van Turks Fruit zich af?

Het speelt zich af eind jaren 60. Hippies in Amsterdam.

Waarom titel Turks Fruit?

Titelverklaring: Op een van de laatste bladzijden van het boek heeft Olga een hersentumor en ligt Olga na een operatie in het ziekenhuis. Ze is bang dat haar tanden uitvallen en wil daarom alleen maar Turks fruit eten en vraagt daarom aan Erik om een zak Turks fruit voor haar te halen.

Wie is Olga Stabulas?

Olga Stabulas, dat lieve rooie dier. Dat rooie, mistige beest. De negentienjarige winkeliersdochter uit Alkmaar is misschien wel de bekendste muze uit de Nederlandstalige literatuur. Onvergetelijk rent ze met een klaproos tussen haar billen door het atelier in de Zomerdijkstraat in Amsterdam.

Hoe eindigt Turks Fruit?

Het boek eindigt met het ontstaan van een tumor bij Olga. Haar haar valt uit en ze wordt vergeetachtig en opvliegerig, dit alles door de medicijnen. Van af dat moment bezoekt Erik haar iedere dag. Hij koopt een pruik voor haar en ook Turks fruit, het laatste en het enige snoep dat ze nog kon eten.

See also:  Welk Fruit Begint Met .J?

Waar komt de naam Turks fruit vandaan?

Turks fruit is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Turks fruit (in het Turks: lokum, in het Grieks: Λουκούμι, loukoumi) is een soort snoep. Turks fruit wordt (de naam zegt het al) vooral in Turkije gegeten, maar het is ook populair in Griekenland, Cyprus, Albanië en andere landen in de Balkanregio.

Is Turks Fruit een klassieker?

Jan Wolkers schreef met zijn Turks Fruit in 1969 een klassieker; het boek werd veel geprezen, veel becommentarieerd en bekritiseerd, en leverde veel ophef en lof op. Turks Fruit is een tijdloos verhaal over liefde en verlies.

Hoe heet de hoofdpersoon in Turks fruit?

De hoofdpersoon in Turks Fruit is de ik-figuur. In het boek komt zijn naam niet aan de orde, maar in de gelijknamige film heet hij Erik. Hij is een karakter, je komt vrij veel over hem te weten, voornamelijk omdat je min of meer in zijn gedachten zit.

Hoeveel paginas heeft Turks fruit?

Turks fruit (roman)

Turks fruit
Auteur(s) Jan Wolkers
Uitgegeven 1969
Pagina’s 214
ISBN-code 90 290 7703 4

Waar kan ik lokum kopen?

Dan ben je bij Amsterdamse Noten op het juiste adres. In het assortiment van Amsterdamse noten vindt u diverse heerlijke soorten Turks fruit lekkernijen ook wel lokum of in het engels Turkish Delight genaamd. Dit heerlijke ambachtelijke lekkernij worden met de hand gemaakt in Turkije.

Hoe vaak is Turks fruit verkocht?

Het boek werd in meer dan twintig talen vertaald en wereldwijd werden er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.