Denk aan vruchtgroenten zoals tomaat, peper, paprika, aubergine en komkommer. Of fruitboompjes zoals kiwi, vijg en abrikoos. Mediterraanse kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm zijn ook dol op zon. Die kun je beter niet in je schaduwmoestuin zetten.
Denk hierbij aan erwten, aubergines, broccoli, prei, bloemkool, meloenen, komkommers, spinazie, sla, tuinbonen, tomaten, radijs, uien, paprika’s, pepers en spruitkool.
Wat te planten in de moestuin?
Goede combinatieteelt in de moestuin
Welke plantjes in Moestuinbak?
Is dit je allereerste moestuintje, begin dan met groenten die snel en zonder veel omkijken groeien: snij- en pluksla, rucola, spinazie, radijzen, rode bietjes, warmoes, worteltjes, bonen en uien. Makkelijke kruiden zijn bieslook, peterselie en koriander.
Welke groenten planten in de tuin?
Wij zetten de makkelijkste groenten voor je op een rijtje:
Wat kan wel en niet naast elkaar in de moestuin?
Cobmineer de volgende groenten best niet met elkaar in je moestuin:
Welk hout is geschikt voor Moestuinbak?
Voor een moestuinbak kies je best voor onbehandeld hout, vlechtwerk of PVC. Kies je voor hout, ga dan voor duurzaam hout: lokaal hardhout zoals eik, lariks, douglas, robinia of tamme kastanje en/of hardhout met een FSC-label. Dit label betekent dat de boom is gekweekt in een duurzaam beheerd bos.
Wat mag niet ontbreken in de moestuin?
Zaaien in de lente: deze groenten mogen niet ontbreken
Wat voor Aarde in Moestuinbak?
Voor het gebruik in moestuinbakken en kweektafels kun je dus het beste perliet gebruiken. Deze staan vaak buiten en daarvoor is het belangrijk dat het regenwater goed wordt doorgeleid door de moestuinmix. Wil je zaaien dan kun je het beste vermiculiet gebruiken.
Welke groenten in een vierkante meter tuin?
Vanaf mei zijn veel plantjes verkrijgbaar. Start als beginnend moestuinier met makkelijke groenten als radijs, tuinkers, bonen, snijbiet, pluksla en knoflook. Ook geschikt voor een vierkantemeterbak zijn rode biet, Parijse worteltjes, paksoi en peultjes.
Welke groenten groeien onder de grond?
Wortelgroenten. Wortelgroenten, de eetbare plant die onder de grond groeit, zijn er in vele soorten met elk zijn eigen voedingsstoffen. De meest bekende ondergrondse groenten zijn de aardappel en de ui en deze worden dan ook vaak gebruikt in de Nederlandse keuken.
Welke groente zijn makkelijk te kweken?
9 makkelijke groenten om zelf te kweken in de moestuin
- Radijs. Ben je een leek in de kunst van het moestuinieren?
- Courgette in de tuin of in verhoogde bakken.
- Worteltjes.
- Lente-ui.
- Rucola.
- Kies voor kerstomaatjes in pot of tuin.
- De hoogte in met pompoenen.
- Geen natte voeten voor de komkommer.
Welke gewassen niet na elkaar?
Welke teelten elkaar best niet opvolgen:
Erwt en boon niet laten opvolgen. Zaai geen bonen na knolselder of witloof. Zet geen wortel na aardappel.
Wat planten Naast tomaten?
Afrikaantje. Deze plant, met als bijnaam ‘stinkertje’, is voor veel andere planten een goede buur. Afrikaantjes beschermen tegen aaltjes, witte tomatenvlieg en mieren. Het zijn goede buren voor aardappelen, aardbeien, bietjes en tomaten.
Welke groenten bij elkaar zetten?
De perfecte combinatieteelt in je moestuin