Welke Planten Heb Ik In Mijn Tuin?

Deze 5 handige apps helpen je om planten te herkennen én verzorgen

 1. Plantnet. Deze planten app herkent tot wel 20.000 soorten planten!
 2. PictureThis. Deze app zoekt niet alleen je plant op, hij helpt ook nog eens met het verzorgen ervan!
 3. iNaturalist.
 4. Plantsnap.
 5. Plantifier.

Hoe kom ik erachter welke plant ik heb?

Met een foto direct achter de naam van een plant, bloem of boom komen! Open de PlantSnap-app, maak een foto en zie de PlantSnap-database de plant binnen enkele seconden benoemen. Er zijn momenteel 600,000 plantensoorten in onze wereldwijde database.

Wat is een goede gratis planten herkennings app?

We geven een paar tips voor gratis apps die je op je smartphones met Android en iOS kunt gebruiken.

 • Picture This > planten en bloemen herkennen.
 • Seek van iNaturalist > hiermee kun je planten én dieren herkennen.
 • PlantSnap > kamerplanten, tuinplanten, wilde planten, bomen, paddesstoelen, bloemen determineren.
 • Welke pland is dit?

  Plantifier (Welke plant is dit) is een rubriek waar je tuinplanten, bomen, struiken en bollen kan laten identificeren. Dat kan door een foto met een korte beschrijving op te laden. Probeer een foto van de totale plant, struik of boom te maken en niet slechts van een los blad of (gedroogde/geplukte) bloem.

  Is ObsIdentify gratis?

  De gratis app ObsIdentify vertelt je in één klik wat je voor je lens hebt. En je helpt de natuur en Natuurpunt ook nog een handje.

  Welke app herkent planten?

  De app iNaturalist identificeert zowel planten als dieren. Je downloadt hem gratis voor Android en iOS. Allereerst maak je een foto van de plant of het dier. De app geeft vervolgens een tiental suggesties gebaseerd op je afbeelding (én je locatie).

  See also:  Welke Planten Op Kleigrond?

  Is PlantNet gratis?

  De app werkt het beste wanneer je een foto maakt van één individuele plant of bloem met zo min mogelijk planten op de achtergrond. Downloaden? De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android in de appstore!

  Wat kost PlantNet?

  De app is gratis te downloaden via de Play Store (Android) en de App Store (Apple).

  Is PlantSnap gratis?

  PlantSnap is gratis voor Android en iOS.

  Is Picture This gratis?

  PictureThis – Plant Identification is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android. PictureThis – Plant Identification is een prima manier om meer te leren en te weten te komen over tal van planten en bloemen.

  Hoe werkt ObsIdentify?

  ObsIdentify is een gratis fotoherkenningsapp die wilde planten, dieren en paddenstoelen uit Nederland en België op naam kan brengen. Door middel van een database met gevalideerde referentiebeelden herkent de app meer dan 13.000 soorten. Met elke nieuwe herkenning wordt deze database verder uitgebreid en verbeterd.

  Hoe werkt de app PlantNet?

  Hoe PlantNet werkt? De app maakt gebruik van een database van een groot sociaal netwerk waarin foto’s en informatie van veel verschillende planten worden gedeeld. De software kan planten op de nieuwe foto’s herkennen en deze zo koppelen aan planten die al in de database staan.

  Welke plant is dit gratis?

  Interessant aan iNaturalist is dat andere gebruikers kunnen controleren of de herkenning die is gemaakt door de app wel correct is. Zo weet je zeker welke plant of welk dier je hebt gespot. Deze app is voor Apple en Android te gebruiken.

  See also:  Taxus Planten Welke Maand?

  Wat kost app ObsIdentify?

  ObsIdentify is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  Hoe weet ik welk insect dit is?

  Het doorzoeken van een dik determinatieboek kost vaak behoorlijk veel tijd, terwijl je snel wil weten welke soort je voor je hebt. Gelukkig komt de technologie te hulp: de applicatie ObsIdentify (momenteel alleen voor Android) identificeert soorten op basis van een foto die je maakt, of al in je fotogalerij hebt staan.

  Wat is er aan de hand met Mijn plant app?

  Geen nood voor mensen zonder groene vingers: tegenwoordig kan een app als PictureThis je daar gewoon bij helpen. Het gebruik van de app is simpel. Je opent je telefoon, richt je camera op een plant en maakt vervolgens een foto. De app gaat daarna op zoek naar een plant die op jouw plant lijkt.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.