Welke Insecten Eten Planten?

Snuitkevers eten ’s nachts van de bladeren van planten en nemen kleine onregelmatige happen uit de bladranden. Larven van de kevers eten plantenwortels op. De snuitkever is een grijs zwart insect met een korte snuit en geknikte voelsprieten. Chemische bestrijding kan plaatsvinden door tegen de avond te spuiten met insecticiden tegen kevers.

Welke insecten leven op planten?

Het nut van leven in je tuin

Lieveheersbeestjes doen zich tegoed aan bladluizen, terwijl insectenetende vogels ervoor zorgen dat insecten minder snel een plaag vormen. Zo is de koolmees een uitstekende bestrijder van de eikenprocessierups. Bijen, hommels en andere insecten zorgen voor bestuiving van planten.

Welk ongedierte in tuin?

Verschillende insecten(larven) zien jouw tuinplanten als een lekker hapje. Je bestrijdt ze het makkelijkst door natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, vogels en egels naar je tuin te lokken.

Veelvoorkomende vraatbeestjes.

Symptomen Insect
Ronde happen uit de bladrand Taxuskever (gegroefde lapsnuitkever)

Welke insecten zijn belangrijk?

Enkele voorbeelden van nuttige insecten:

 • Vlinder: belangrijk bij bestuiving.
 • Lieveheersbeestje: eet bladluizen.
 • Nymfen: eten insecteneitjes.
 • Gaasvlieg: voedt zich met bladluizen, trips, wolluizen.
 • Roofkever: voedt zich met wolluizen.
 • Galmug: eet bladluis, schildluis, trips, spint, witte vlieg.
 • Welk insect eet bloemblaadjes?

  De bladluis

  Bladluizen zijn hele kleine beestjes die graag het sap uit je planten zuigen. Hierdoor gaan de bladeren dood. De bladluis kan allerlei kleuren hebben: groen, wit, zwart, geel, rood en paars.

  Welke insecten poppen?

  Bekende zich verpoppende insecten zijn onder andere kevers, vliegen, vlinders, vliesvleugeligen en vlooien.

  Welke insecten kun je houden?

 • Springstaartjes.
 • Buffalowormen.
 • Sprinkhanen.
 • Fruitvliegen.
 • Huiskrekels.
 • Krulvliegen.
 • Zijderupsen.
 • Wasmotlarven.
 • See also:  Boshyacint Planten Wanneer?

  Wat is dit voor beestje?

  Het doorzoeken van een dik determinatieboek kost vaak behoorlijk veel tijd, terwijl je snel wil weten welke soort je voor je hebt. Gelukkig komt de technologie te hulp: de applicatie ObsIdentify (momenteel alleen voor Android) identificeert soorten op basis van een foto die je maakt, of al in je fotogalerij hebt staan.

  Welk vliegend insect is dit?

  Functionele cookies

  Domein Naam Levensduur
  ccm.npo.nl atoptedout 8000 jaar
  cdns.gigya.com _gig_lt Tot einde sessie
  *.gigya.com apiDomain_ 1 Jaar
  *.gigya.com gig_canary_ 1 Jaar

  Welke insecten zijn niet nuttig?

  In tegenstelling tot de lieveheersbeestjes die zich voeden met luizen, tripsen en mijten zijn er ook soorten die zich voeden met schimmels of planten. Deze lieveheersbeestjes worden als minder nuttige insecten in de tuin gezien.

  Wat zijn nuttige insecten?

  Voor de fruitteelt zijn de volgende nuttige insecten van belang: Mieren, bijen, wespen, hommels, oorwormen, zweefvliegen, sluipwespen, bepaalde soorten kevers waaronder het lieveheersbeestje en de loopkevers, en sommige wantsen.

  Welk insect heeft geen nut?

  Alle planten en dieren hebben een functie in het grote geheel. Indien ze geen functie zouden hebben waren ze in de evolutie al lang verdwenen. Alles wat in het grote geheel niet voldoende functioneerd wordt vervangen door iets anders. Er is dus niets nutteloos.

  Wat eet bladeren?

  De bekendste plagen zijn de insecten. Zo eten bladluizen en rupsen gaten in de bladeren. Toch is niet ieder insect schadelijk voor de bladeren, zo zorgen lieveheersbeestjes er juist voor dat de bladluizen van de bladeren verdwijnen. Verschillende soorten schimmels zijn ook schadelijk voor de bladeren.

  See also:  Hoe Katten Weghouden Van Planten?

  Wat te doen tegen vraat?

  Leg in ieder geval een dakpan of zo op je emmer, zodat er maar kleine beestjes in kunnen sukkelen en controleer je emmer dagelijks – met handschoenen aan. Laat gevangen mollen, muizen en ratten vrij in de natuur. Daar zullen ze wel natuurlijke vijanden vinden.

  Welke dieren eten viooltjes?

  ‘De konijnen eten vooral viooltjes en chrysanten. Begonia’s en vetplantjes lusten ze niet. De steeltjes laten ze sowieso staan, want die zijn te hard. Die konijnen zijn eigenlijk nog redelijk kieskeurig.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.