Welke Insecten Eten Aardbeien?

Welke insecten eten aardbeien? Lieveheersbeestjes. Hommels en solitaire bijen. Insecten – overige.

Welk dier eet aardbeien?

 • Aardrups. De aardrups eet graag slaplantjes en jonge kolen.
 • Muizen. Muizen eten aardbeien.
 • Vogels. Vogels lusten graag aardbeien, mais en boontjes.
 • Vossen. Vossen komen in de tuin om op vogels te jagen maar soms eten ze ook wel een paar bramen of andere fruitsoorten op.
 • De das.
 • Konijnen en 7.
 • Slakken.
 • Koolwitje.
 • Wat eet mijn aardbeien op?

  Aardbeien beginnen te rijpen vanaf eind mei, maar wanneer het veel regent kunnen slakken opduiken en alvast beginnen smullen van deze lekkernijen. Het is ongeloofelijk wat slakken (en ook andere insecten) op 1 nacht kunnen opeten. Ze kruipen op de aarbeien en vreten er gaten in.

  Waarom moet er stro tussen de aardbeien?

  Om je aardbeien te beschermen tegen flinke regenbuien kun je rond de planten een bed van stro aanbrengen. Zo voorkom je dat de aardbeien op de natte bodem liggen en dat er zand opspat. Daardoor gaan ze niet rotten en worden ze niet aangetast door schimmel.

  Wat is de beste mest voor aardbeien?

  Aardbeien houden niet van veel stikstof. Ook de soort meststof is belangrijk. Het gebruik van minerale meststoffen vlak voor het planten is gevaarlijk voor wortelverbranding. We gebruiken best organische handelsmeststoffen met een hoog kaliumgehalte en weinig stikstof, bijvoorbeeld 130 g/m² 6-5-10.

  Wat te doen tegen slakken bij aardbeien?

  Ook een barrière maken met droog materiaal (zoals koffiedrab, kalk, cacaodoppen, hazelnootschelpen of eierschalen) helpt om slakken te mijden, aangezien ze steeds in een vochtige omgeving willen vertoeven zullen ze ook niet snel over deze barrières kruipen.

  See also:  Wanneer Aardbeiplanten Planten?

  Welk dier eet fruit?

  Vogels, vleerhonden en primaten voeden zich voornamelijk met fruit dat nog aan vruchtbomen hangt. Vruchten die op de grond zijn gevallen vormen een belangrijke voedselbron voor zoogdieren als herten, varkens, pekari’s, knaagdieren en enkele roofdiersoorten, waaronder wasberen en de manenwolf.

  Hoe verzorg ik mijn aardbeien?

  Aardbei verzorging & onderhoud

  De aardbei groeit goed in een bodem met voldoende humus en voedingsstoffen. De grond moet, zeker na het planten van aardbei, flink nat zijn. Als de plant voldoende gegroeid is, kunt u teruggaan naar ongeveer drie keer per week water geven. Zorg voor een voldoende vochtige bodem.

  Is koemest goed voor aardbeien?

  koemestkorrels zijn die ook goed voor aardbeien.

  Is Elsanta een Doordrager?

  Aardbei ‘Elsanta’ bloeien

  Bij de doordragende rassen heeft gedurende de gehele zomer bloemaanleg, bloei en vruchtzetting plaats. Bij sommige rassen kan de bloemaanleg in een erg warme zomer meer of minder stagneren.

  Hoe krijg je veel aardbeien?

  Laat je alle bloemetjes en vruchtjes zitten dan krijg je veel aardbeien maar ze blijven vrij klein. Aan elke stengel laat je 3 vruchtjes zitten. Die groeien dan uit tot de mooiste en grootste aardbeien die je maar kan bedenken. Ook dit jaar knip je weer alle uitlopers weg.

  Hoe bescherm ik mijn aardbeien?

  Eén van de beste manieren om er voor te zorgen dat vogels niet aan je aardbeien komen, is door het plaatsen van insectengaas. Het voordeel van insectengaas is dat deze gaas erg fijnmazig is, namelijk 1,35 x 1,35 millimeter. Het is hierdoor niet mogelijk dat vogels met hun poten en vleugels verstrikt raken in het net.

  See also:  Hoe Fruitbomen Planten?

  Wat moet je doen met uitlopers van aardbeien?

  Wanneer je je aardbeien niet wilt vermeerderen, is het beter de uitlopers regelmatig te verwijderen. Je doet dit simpelweg door de uitlopers af te knippen op circa 1 à 2 cm vanaf de plant. De uitlopers kosten de planten anders onnodig veel energie, waardoor de moederplant zwakker wordt.

  Hoe vaak moet je aardbeien bemesten?

  Je aardbeiplantjes krijgen het liefst twee keer een maaltijd voorgeschoteld: Op het moment dat je ze aanplant: werk wat organische meststof in de bodem. Acht à tien weken na het aanplanten herhaal je de bemesting.

  Is kalk goed voor aardbeien?

  Aardbeien houden van rijke grond die niet te zuur is, tussen de 5.5 en 6.5. Heb je te zure grond, dan kun je gesteentemeel toevoegen zoals kalk.

  Hoeveel Patentkali per m2?

  Specificaties

  Algemeen
  Dosering Aardappelen: 10 à 15 kg per 100 m². Bessen: 8 à 10 kg per 100 m². Bladgewassen: 6 à 8 kg per 100 m². Fruitbomen: 10 à 17 kg per 100 m². Koolsoorten: 10 à 15 kg per 100 m². Wortelgewassen: 12 à 18 kg per 100 m².
  Behandelbaar oppervlak 100 m²

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.