Welke Blauwe Bes?

Zeer productieve blauwe bessenrassen zijn: ‘Duke’, ‘Blue Chip’, ‘Spartan’, ‘Bluecrop’, ‘Toro’, ‘Nelson’, ‘Berkeley’ en ‘Elliott’ De productie is erg afhankelijk van het blauwbessenras en ligt meestal tussen de 5 en 8 (9) kg per struik. Er zijn ongeveer 40 verschillende blauwbessenrassen van V.corymbosum bekend.
De blauwe bes (Vaccinium corymbosum), ook wel trosbosbes genoemd, is een plant uit de heidefamilie (Ericaceae). Het is een vruchtdragende struik met een hoogte van 1,5-2,5 m. Het blad verkleurt in de herfst naar vuurrood. De blauwe bes wordt ten onrechte vaak aangeduid als bosbes.

Welke soorten blauwe bessen kun je kweken?

Welke soorten blauwe bessen kun je kweken? Er zijn veel verschillen soorten blauwe bessen die je kunt kweken, denk aan: Bluecrop, Bluejay, Dixi, Elliot, Chandler, Sunshine Blue, Northsky, Coville, Brigitta Blue, Blue Haven, Toro, Duke, Jersey, Spartan, Heerma, Patriot en Northland.

Wat is de naam van de blauwe bes?

Er bestaan verschillende soorten van het geslacht Vaccinium. Een blauwe bes heeft de Latijnse naam Vaccinium corymbosum. Een bosbes is een ander soort (met de Latijnse naam Vaccinum myrtillus). De blauwe bes is het buitenbeentje in de bessenfamilie.

Hoe Plant je blauwe bessen?

Bemesting mag enkel met organische meststoffen, daar ze zeer gevoelig zijn voor wortelbrand en de planten zijn kalkmijdend (dus bij voorkeur ook regenwater gebruiken om te gieten). Bodem: bij voorkeur plant je blauwe bessen op een goed doorlatende vochthoudende bodem die voldoende organisch materiaal bevat en liefst ook een lage pH heeft.

Welke blauwe bessen zijn het lekkerst?

Elliot. Elliot wordt gezien als één van de betere rassen blauwe bessen op de markt. Sterk ras die vrij laat tot zeer laat rijp is met een goede smaak. De vruchten zijn licht van kleur en vrij klein.

See also:  Welke Planten Tegen Gevel?

Welke soorten blauwe bessen zijn er?

De Vaccinium corymbosum ‘Jersey’ is wat later en bloeit ook wat langer door. De vruchten zijn rijp in september. De soorten met de meeste vruchten zijn de ‘Spartan’, ‘Berkely’ of de ‘Bluecrop’. De Vaccinium corymbosum ‘Bluecrop’ heeft daarbij ook grote bessen, voor de liefhebber.

Welke blauwe bessen plant?

Nederlandse naam Blauwe bes, Amerikaanse Blueberry
Soort plant Struik.
Plaats in tuin Zon tot lichte halfschaduw. Het liefst zure en doorlatende grond. Twijfelt u over uw grond? Lees dan dit artikel.
Ziektegevoeligheid Gezonde plant; weinig last van ziekten.
Aanbevolen rassen O.a. Bluecrop, Elliot, Patriot, Coville

Hoeveel mag je blauwe bessen per dag eten?

Maar wat is nou een gezonde dosis blauwe bessen per dag? Om niet te veel fruitsuikers binnen te krijgen wordt er geadviseerd om twee tot drie verschillende soorten fruit per dag te eten. Een handjevol blauwe bessen per dag is al voldoende om van de voordelen te profiteren.

Waar zijn blauwe bessen in de aanbieding?

Op dit moment (week 15) zijn er 7 Blauwe bessen aanbiedingen bij de supermarkt(en) Albert Heijn, Coop, DekaMarkt, Dirk en Plus (in de categorie verse groente en fruit).

Welke soort bessen zijn er?

Categorie

 • Bessen.
 • Bramen.
 • Frambozen.
 • Druiven.
 • Kiwi (Chinese kruisbes, Actinidia)
 • Walnoot of Okkernoot.
 • Vijgen.
 • Kweeperen.
 • Wat is de lekkerste kruisbes?

  Whitesmith. Een vrij grote, groene kruisbes met een uitstekende smaak. Wordt vaak daardoor gezien als het beste kruisbessenras. Dit ras is wel gevoelig voor meeldauw.

  Kan je blauwe bessen planten?

  Plant, pot en plaats voor de blauwe bes

  See also:  Knolselderij Planten Wanneer?

  Om aan de specifieke eisen tegemoet te komen plant je blauwe bessen in een grote pot met een inhoud van minimaal 50 liter. Plant de struik in pure tuinturf, eventueel gemengd met een klein deel rijpe compost en wellicht een handje vermiculiet voor het vochtvasthoudend vermogen.

  Is er verschil tussen bosbessen en blauwe bessen?

  Om even een misverstand uit de weg te helpen: blauwe bessen zijn niet hetzelfde als bosbessen. Blauwe bessen zijn gecultiveerd; de bessen zijn groter, hebben licht vruchtvlees en groeien in trossen. Bosbessen zijn kleiner, hebben rood vruchtvlees en groeien individueel aan een struik.

  Hoeveel is 1 portie blauwe bessen?

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit is 5 porties. Maar hoeveel is een portie eigenlijk? Bij de blauwe bes is dat heel simpel: 100 gram blauwe bessen staat gelijk aan één portie fruit!

  Wat doet blauwe bessen met je lichaam?

  De belangrijkste antioxidanten in blauwe bessen zijn flavonoïden, die ontstekingen onderdrukken en veroudering tegengaan. Een specifieke groep flavonoïden, anthocyaninen, zijn verantwoordelijk voor de blauwe kleur van de bes en hebben ook een goede invloed op de hart- en bloedvaten.

  Hoeveel gram blauwe bessen is 1 stuk fruit?

  Een stuk fruit: hoeveel is dat?

  Vrucht Een portie?
  Appel 1 stuk
  Avocado 1 halve
  Banaan 1 stuk
  Blauwe bes Schaaltje (100 gram)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.