Wat Zijn Acai Bessen?

De acai bes is een bosbesachtige vrucht uit het Amazonegebied die in dit land de status van superfood heeft. Acai bessen zijn rijk aan antioxidanten en vezels. Men zegt dat ze een gewichtsverlagend effect hebben, wat wetenschappelijk noch bewezen, noch ontkracht kan worden.
De açai bes (spreek uit: assa-ie) groeit aan de açaipalm in Brazilië, Peru en Suriname. De donkerpaarse vrucht is de laatste jaren bekend geworden door zijn veronderstelde heilzame werking en smaak. Deze doet denken aan bosbes, chocolade en noten.
Acai bessen zijn een Braziliaanse vrucht die van oorsprong voorkomt in het Amazonegebied en in Midden-Amerika, waar deze bessen deel uitmaken van het standaard dieet van de bewoners. Door de geweldige gezondheidsvoordelen zijn ze echter over de hele wereld bekend geworden en vinden acai producten gretig aftrek in gezondheidswinkels.

Waar is açai bes goed voor?

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van de Acai-bes

 • fungeren als antioxidanten.
 • activeren ontgiftende enzymen in het lichaam.
 • voorkomen proliferatie van kankercellen.
 • kankerceldood veroorzaken.
 • remmen een deel van het begin van de vorming van tumoren.
 • Kankercelinvasie voorkomen.
 • Is açai gezond?

  Acai in poedervorm zit boordevol essentiële vitaminen, mineralen, proteïnen en gezonde vetten, die de stofwisseling ondersteunen. Ook de vezels die in het Acai poeder zitten, zorgen voor een goede darmwerking. Dat zijn de redenen dat Acai poeder afvallen een stukje makkelijker maakt en je tegelijk ook gezond houdt!

  Waar smaakt açai naar?

  Açai heeft een beetje aardse smaak. Het wordt vaak ervaren als een kruising tussen bramen en bittere chocolade. Die chocoladeachtige nasmaak komt waarschijnlijk door de polyfenolen, die zijn zowel in açai als in cacaobonen aanwezig zijn.

  See also:  Wanneer Planten?

  Wat is açai?

  Açai wordt uitgesproken als assa-ie, wat betekend “fruit dat huilt”. De açai bes komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en groeit aan de oevers van het amazone gebied. Het is erg moeilijk om açai bessen vers te kunnen consumeren.

  Hoeveel açai per dag?

  Productinformatie:

  Gewicht 100 g
  Verpakking BPA-vrije druk- en sluitverpakking
  Dosering 2 theelepels per dag
  Toepassing Mengen met ontbijtgranen, ijs, sap, plantaardige melk, yoghurt, smoothies, desserts
  Fabrikant Spiruella.nl

  Is açai lekker?

  Açai is niet heel erg zoet en smaakt zelfs een beetje zurig. Het zurige zorgt ervoor dat açai lekker verfrissend is: vooral op een hete zomerse dag. Açai combineer je erg goed met granola of kokosrasp.

  Hoeveel calorieen Acai Bowl?

  Natuurlijk kun je ook noten, zaden of andere stukken fruit gebruiken. In de voedingswaarden zijn de toppings achterwege gelaten, dit omdat je hier goed in kunt variëren. De Acaï bowl hieronder beschreven bevat 383 calorieën, 5,3 gram eiwit en 102,2 gram koolhydraten. Geniet ervan!

  Wat kun je met açai poeder?

  Acai poeder is rijk aan antioxidanten en helpt bij het afvallen! Het geeft een energieboost en stimuleert je metabolisme. Hoe kun je het gebruiken: Acai poeder is heerlijk door je shake, water, vruchtensap, yoghurt of kwark.

  Is Acai Bowl gezond?

  Het klopt natuurlijk wel dat de bowls gevuld worden met superfoods als açai en chiazaden, maar ook dat zijn geen ingrediënten met magische toverkrachten. ‘Zulke superfoods zijn wel degelijk goed voor je gezondheid, maar er zit vaak te weinig in een kommetje om een grote impact te hebben’, vertelt Muhlstein nog.

  See also:  Mierikswortel Planten Wanneer?

  Wat zit er in een Acai Bowl?

  Op Instagram zien we er talloze voorbij komen en ook op de ontbijtkaart van menig hip restaurant prijkt -ie: de acai bowl. De acai bowl is een kom met een soort pap, gemaakt van melk (vaak plantaardige melk, zoals sojamelk, havermelk of amandelmelk) en acaipoeder of diepgevroren acaibessen.

  Waar kan ik açai kopen?

  Bij Supernaturals.nl vind je diverse producten met Acai Bessen, zoals Acai Poeder, Acai Proteïne Poeder, Acai Tabletten en zelfs Puur Acai Sap! Heerlijk en pure gezondheid!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.