Wat Te Doen Tegen Kleine Vliegjes In Planten?

Mocht je last hebben van een flinke plaag van vliegjes in je plant, dan kunnen de volgende tips uitkomst bieden:

 1. Zet de planten met vliegjes apart.
 2. Stop met water geven.
 3. Verwijder alles wat dood is.
 4. Gebruik nematoden.
 5. Verpot de planten.
 6. Even met zand strooien.
 7. Hulp uit keuken.

Wat te doen tegen kleine vliegjes in potgrond van kamerplant?

Hoe los je het op? stop een Pokon Bio Bladinsecten Capsule in de potgrond. Verwijder dode plantenresten: de varenrouwmug legt zijn eitjes graag in een humusrijke grond. Niet te veel water: door niet te veel water te geven aan jouw planten kunnen al veel problemen voorkomen worden.

Hoe kom je van die kleine vliegjes af?

Zet een paar plantjes basilicum en takjes lavendel op de vensterbank in de keuken of op het aanrecht. De fruitvliegjes zullen je keuken hierdoor minder aantrekkelijk vinden. Knoflook, kruidnagel, salie of dille vinden de fruitvliegjes afschuwelijk. Leg tussen het fruit op de fruitschaal kruidnagels en knoflookteentjes.

Wat te doen tegen Varenrouwmuggen?

De meest effectieve vorm van bestrijding van de varenrouwmug is door middel van een aaltjes. De Steinernema Feltiae zijn werkzame nematoden die de rouwvliegjes parasiteren. Deze vorm van bestrijding is niet schadelijk voor mens, dier en milieu.

Wat te doen tegen vliegjes in planten?

Wat doe je tegen fruitvliegjes of rouwvliegjes in de tuin?

 1. verwijder alle blaadjes die van de plant zijn afgevallen;
 2. plaats een fruitvliegval naast de pot;
 3. fruitvliegjes verjagen kan door wat teentjes knoflook of kruidnagel op de potgrond te leggen.
 4. schaf ‘aaltjes’ in poedervorm aan.
 5. verpot je besmette planten.
See also:  Wat Kan Ik Nog Planten In Juni?

Waar kunnen Rouwvliegjes niet tegen?

Geef niet teveel water

Het aller-allerbelangrijkste is: niet te veel water geven. Rouwvliegjes komen af op vochtige, rottige grond en als je die niet hebt komen ze niet. Zo simpel is het. Of toch niet simpel, want water geven gaat nog vaak mis.

Waar komen hele kleine vliegjes vandaan?

Bij kleine vliegjes in huis is de kans redelijk groot dat het om rouwvliegjes gaat. Het gaat hier eigenlijk niet om vliegen maar om muggen uit de familie van de zwarte vliegen. Rouwvliegjes komen op je kamerplanten af. Ze leggen hun eitjes op grassen maar ook op andere soorten planten.

Waarom vliegen fruitvliegjes in je gezicht?

De larven richten veel schade aan plantenwortels aan. Wanneer je tegen de kamerplant stoot dan vliegen deze insecten snel omhoog. Hierdoor krijg je kleine vliegjes voor je gezicht.

Waar leggen Rouwvliegjes eitjes?

De vrouwtjes van de rouwvliegen leggen hun eitjes bij voorkeur in humusrijke grond, compost, mesthopen en rottende bladeren. Ongeveer drie weken later komen hieruit de grauwbruine larven met een donkerbruine/zwarte glanzende kop. De larven leven in groepjes en voeden zich aanvankelijk met dode plantenresten.

Waarom kaneel tegen Rouwvliegjes?

Ook kaneel kan soms tegen het ongemak helpen. Hiervoor kunt u wat van het poeder op de aarde strooien of er een extract mee maken. Kook daarvoor een liter water met 2 eetlepels kaneel. Laat het afkoelen en verwijder het slijmerige drab.

Kunnen Rouwvliegjes vanzelf weggaan?

Misschien wel een van de meest effectieve manieren om rouwvliegjes uit te roeien: breng aaltjes aan op uw potgrond. Deze kleine wormpjes eten alle larven op, en zodra deze weg zijn sterven ze zelf ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.