Wat Planten Na Aardbeien?

Omdat de bodem al wat uitgeput is na twee jaar aardbeien telen, meng je in het plangat wat gedroogde organische mest. Deze mest heeft als voordeel dat er minder kans is op verbranding als je direct plantjes in het plantgat zet. Een ideale najaarsgroente die je er goed in kan telen is groenlof.
Het feit dat planten na aardbeien kan worden beoordeeld aan de hand van de toestand van de grond. Inwoners van de zomer hebben opgemerkt dat de grond na aardbeien is geïnfecteerd met verschillende pathogenen en plagen. Om de grond te genezen, plant u knoflook of uien in het tuinbed.

Welke gewassen niet na elkaar?

Welke teelten elkaar best niet opvolgen:

Alle groenten na zichzelf. Ui en prei elkaar niet laten opvolgen. Erwt en boon niet laten opvolgen. Zaai geen bonen na knolselder of witloof.

Welke voeding voor aardbeien?

Extra voeding voor je aardbeien

Te veel stikstof (N) geeft immers te veel bladgroei en te weinig vruchten. Zoals bij ander fruit is vooral potas (K) van belang voor een goede vruchtzetting. Kies daarom een aangepaste formule zoals de DCM Meststof Aardbeien & Kleinfruit. Het beste geef je 20-35 g/plant of 60 – 100 g/m².

Welke groenten na elkaar planten?

Best niet dezelfde teelten na elkaar, zeker geen koolgewassen bijvoorbeeld om knolziekte te voorkomen. Geen ui na prei of prei na ui. Geen erwten na bonen of bonen na erwten. Geen witloof na kolen, andijvie, spinazie, sla, knolselder, erwt.

Hoe verzorg je een aardbeienplant?

Water en voeding geven aan je aardbeienplanten

See also:  Klimhortensia Wanneer Planten?

Geef regelmatig water. Let wel, geef er ook niet te veel. Het wortelgestel van de aardbeiplant gaat niet zo diep, geef in de zomer liever elke dag een beetje water. Dus geen woestijn en zeker geen moeras.

Welke planten niet naast elkaar?

Bonen – ui, knoflook, venkel, prei, bieslook. Erwten – tomaat, aardappel, ui, knoflook, prei. Knoflook – erwt, bieslook, prei, rabarber, spinazie. Komkommer – aardappel, radijs, koolrabi.

Wat planten Naast tomaten?

Afrikaantje. Deze plant, met als bijnaam ‘stinkertje’, is voor veel andere planten een goede buur. Afrikaantjes beschermen tegen aaltjes, witte tomatenvlieg en mieren. Het zijn goede buren voor aardappelen, aardbeien, bietjes en tomaten.

Hoe vaak moet je aardbeien bemesten?

Bij gebruik van een langzaam werkende meststof is de eenmalige mestgift na het planten in juli of augustus voldoende. Bij bestaande aardbeiplanten is het belangrijkste moment om te bemesten na de oogst. Deze begint in mei en kan, afhankelijk van de soort en het klimaat, tot de herfst duren.

Is koemest goed voor aardbeien?

koemestkorrels zijn die ook goed voor aardbeien.

Hoe krijg je veel aardbeien?

Laat je alle bloemetjes en vruchtjes zitten dan krijg je veel aardbeien maar ze blijven vrij klein. Aan elke stengel laat je 3 vruchtjes zitten. Die groeien dan uit tot de mooiste en grootste aardbeien die je maar kan bedenken. Ook dit jaar knip je weer alle uitlopers weg.

Welke groenten mogen niet naast elkaar staan?

Slechte combinatieteelt in de moestuin

 • Aardappel – selderij, tomaat, rode biet.
 • Aardbei – koolsoorten.
 • Rode biet – aardappel, maïs, prei, spinazie, wortel.
 • Radijs – komkommer.
 • Sla – peterselie, selderij.
 • Tomaat – aardappel, venkel.
 • Tuinboon – erwt, knoflook, ui, venkel.
 • Wortel – rode biet.
 • See also:  Hoe Moet Je Planten?

  Hoe maak je een teeltplan?

  Een moestuinplanning of teeltplan bestaat uit twee onderdelen: een planning in ruimte en een planning in tijd. De planning in ruimte gaat over waar de verschillende gewassen in de tuin komen te staan. Bij deze planning wordt de moestuin in vakken verdeeld waarbij elke plantenfamilie een vak toegewezen krijgt.

  Wat planten na kolen?

  Koolgewassen mogen nooit na elkaar komen wegens het gevaar voor de knolvoetziekte. Plant ook geen bieten, witloof of wortel volgend jaar op deze plaats. Vruchtgewassen vragen veel compost en planten we samen op een compostrijke perceel.

  Wat doe je met een uitgebloeide Aardbeienplant?

  Wil je de uitlopers toch direct afknippen? Knip ze dan in juni af, zet ze op water of in potjes aarde tot ze wortels hebben gevormd, waarna je ze ook in augustus uitplant. Bemest de planten net na het aanplanten en in het voorjaar met een meststof voor aardbeien.

  Hoeveel zon heeft een aardbeienplant nodig?

  Tip 1 Aardbeien kweken op de juiste plek

  De plaats is het belangrijkste bij het kweken van aardbeien. De planten groeien het liefst op een zonnige plaats (maar niet in de volle zon), uit de wind, in grond die rul, rijk aan humus en voedingsstoffen en neutraal tot enigszins zuur is.

  Hoe snoei ik een aardbeienplant?

  Aardbeien worden eigenlijk niet gesnoeid maar er zijn wel andere handige tip zoals verplanten en stekken. Het verplanten van aardbeienplanten kun je het beste doen in februari tot maart. Verplant ze met zoveel mogelijk grond er omheen om de wortels zo min mogelijk te verstoren. Schud de aarde dus niet af.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.