Wanneer Viooltjes Buiten Planten?

Aan de andere kant, doet het planten van viooltjes buiten wanneer de bodemtemperaturen onder de 7 graden Celsius komen, de wortels van de plant dicht, wat betekent dat het weinig of geen bloemen zal produceren.
In het vroege voorjaar zijn viooltjes de dankbaarste plantjes. In het voorjaar belonen violenplantjes u met een overdaad aan prachtige bloemen. Zomerbloeiers kunnen pas vanaf half mei (na de IJsheiligen, dus na 15 mei) geplant worden, maar al ruim voor die tijd staan de viooltjes uitbundig in bloei.

Welke viooltjes zijn winterhard?

Wij stellen u graag de toppers voor uit het geslacht Violaceae: Grootbloemige viool (Viola F1 Hybride) en bosviool (Viola cornuta ‘Endurio’). De Viola cornuta ‘Endurio’ – ook wel bosviooltje – is vorst- en sneeuwbestendig. Hij bloeit vrolijk in het najaar tot diep in de winter.

Hoeveel graden vorst kunnen viooltjes aan?

Daar kun je het hele najaar en in de winter van genieten. Want deze dappere plantjes verdragen wind, regen en zelfs een paar graden vorst. Opvrolijken dus die najaarstuin, de violen zijn er klaar voor!

Hoe herken je winterviolen?

De soorten met een “oog” hebben meestal maar één kleur met aan de binnenkant zwarte vlekjes als een soort van pupil. De adertjes-violen kunnen verschillende kleurtekeningen hebben, maar herken je aan de lijntjes die vanuit het hart over de bloemblaadjes lopen.

Kan een viooltje tegen vorst?

Viooltjes (Viola), zijn best stevig. Niet zo sterk dat ze een langere periode van vorst overleven, maar een enkele onverwacht koude nacht kunnen ze prima aan. De soorten die vaak worden verkocht als bedding in de tuin, zijn meestal eenjarige bloeiers. Maar er zijn ook soorten die twee of meer jaren bloeien.

See also:  Waarom Planten Verpotten?

Hoe lang blijven winterviolen goed?

Tot hoe lang bloeit winterviool

Winterviolen bloeien vanaf de vroege herfst en blijven vrolijke bloemen produceren totdat de vorst intreedt. Dan houden ze ermee op, d.w.z., ze stoppen met de aanleg van nieuwe bloemknoppen. Zodra het weer warmer wordt, zullen ze zeker weer gaan bloeien.

Welke Heide is winterhard?

Calluna vulgaris is er in verschillende kleuren. Het plantje wordt zo’n 50 cm hoog en bloeit van augustus tot in november. Het is een zeer winterharde en groenblijvende plant.

Kun je violen overhouden?

Als je de uitgebloeide bloempjes regelmatig wegknipt, bloeien ze extra lang door. Je kunt ze ook overhouden. Een paar graden vorst kunnen ze wel hebben, maar wordt het kouder dan kun je ze beter tijdelijk even vorstvrij wegzetten.

Kunnen Winterviooltjes tegen vorst?

Maar mensen denken dat bloemen en planten niet tegen de kou kunnen. Onzin! Viooltjes verdragen de vorst, en het is nu juist het perfecte moment om bomen, heesters en coniferen te planten’, zegt John Frederiks, bedrijfsleider van de Intratuin in Voorschoten.

Wat zijn winterviolen?

Winterviolen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor de winter. Je kunt violen het best planten vanaf half september tot eind oktober, om er voor te zorgen dat je de hele winter geniet van de viooltjes. De planten doen het goed in een stevige terracotta pot.

Hoe kan ik geraniums overwinteren?

Geraniums laten overwinteren is in principe heel eenvoudig.De planten worden met pot en al op een koel, licht plekje gezet. De temperatuur moet ongeveer 10 tot 14° C zijn. Onder de 10° C zou het echter niet moeten komen. Snoeien in de herfst is niet noodzakelijk, omdat dat ook nog in de lente kan plaatsvinden.

See also:  Wanneer Kun Je Hulst Planten?

Is de winter viool een vaste plant?

Violen zijn er in eenjarigen en in vaste planten die elk jaar terugkomen. Een vaste viool is de Viola Cornuta. De vaste planten kun je in je border planten. In potten en bakken op je terras of balkon staan violen heel gezellig in de winter.

Welke bloemen bloeien in de winter?

Top 6 winterbloeiers

 • Het sneeuwklokje bloeit soms al in januari.
 • De sneeuwroem bloeit van februari t/m april.
 • De winterbes kan erg goed tegen de kou.
 • De winterviool bloeit de hele winter door.
 • De winterheide is een echte winterplant en bloeit van december t/m april.
 • De botanische krokus bloeit vaak al begin februari.
 • Welke bloemen kunnen tegen vorst?

  9 planten die goed tegen vorst kunnen: onze favoriete vorstbestendige planten

 • Siergrassen. Siergrassen geven een mooi gestalte aan de tuin als er verder veel uitgebloeid is.
 • Phlox.
 • Herfstaster: lateriflorus horizontalis.
 • Phlomis.
 • Hamamelis mollis.
 • Sneeuwklokjes.
 • Eranthis hyemalis – winterakoniet.
 • Kun je violen snoeien?

  Violen snoeien

  Haal regelmatig oude uitgebloeide bloemen weg, die kun je er zo uittrekken.

  Welke plant is winterhard?

  Winterharde groenblijvende planten

  Denk aan bamboe, buxus, de cryptomeria of de cortaderia. De cortaderia is een siergrassoort met opvallende pluimen. De genoemde soorten blijven groen in de winter en zijn winterhard, maar krijgen geen bloemen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.