Wanneer Moet Je Coniferen Planten?

Coniferen met kluit kunt u het beste tussen medio september en eind mei planten. Naast dat je een conifeer zo goed als het hele jaar door kunt planten, is er nog een groot voordeel aan deze plant.

Wanneer Plant je coniferen in de Haag?

Coniferen zijn in Nederland de meest gebruikte planten voor het aanleggen van een natuurlijke haag. Als je snel een mooie dichte haag wilt hebben is het belangrijk dat je de coniferen op het juiste moment plant. Coniferen moeten worden gepland op het moment dat ze in rust verkeren. De beste periode daarvoor is van november tot half april.

Hoe plant je een conifeer?

In principe kunnen coniferen in elk grondsoort worden geplant. Let er echter wel op dat de grond nooit uitdroogt. Dit kunt u voorkomen door de grond te vermengen met humus. Coniferen kunt u het beste in halfschaduw of in de volle zon planten.

Wat kost een conifeer van 2 meter hoog?

Wat kosten coniferen (laten planten)

Hoogte voorgroei Prijsindicatie per plant
< 80 cm €2.5 tot €5
80 cm tot 140 cm €5 tot €10
140 cm tot 200 cm €10 tot €20
200 cm tot 300 cm €20 tot 125

Wat voor grond voor coniferen?

Vaak wordt gedacht dat coniferen graag in zure grond groeien, maar dat is meestal niet zo. Coniferen doen het in iedere normale tuingrond, maar hebben het liefst iets zwaardere lichte leem- of kleigrond.

Welke planten naast coniferen?

Heeft u liever vaste planten, dan wordt het maagdenpalm (Vinca minor), mansoor (Asarum europaeum), amandelwolfsmelk, Geranium nodosum, dovenetel, schuimbloem (Tiarella cordifolia) of Trachystemon orientalis. En natuurlijk komen ook varens (wijfjesvaren, struisvaren of adelaarsvaren) in aanmerking.

See also:  Naar Welk Kenmerk Kijken Biologen Bij Het Indelen Van Planten?

Kan conifeer in de zon?

Standplaats. Een conifeer houdt van een plek met halfzon. Je kunt coniferen wel in de volle zon planten, maar let er dan wel op dat ze niet uitdrogen.

Wat is de beste mest voor coniferen?

We raden u aan om organische meststoffen of (koe)mestkorrels te gebruiken (deze zijn beter voor het milieu dan kunstmest). Indien u voor speciale mestgrond voor coniferen gaat dan kiest u helemaal voor het beste van het beste.

Wat kosten grote coniferen?

Conifeer kopen vanaf € 7,99 | Haagconifeer binnen 5 werkdagen bezorgd.

Hoeveel coniferen op een meter?

Om een Conifeer zo mooi mogelijk te houden dient deze twee keer per jaar gesnoeid te worden. In principe geldt dus voor alle Conifeer soorten dat drie planten per strekkende meter volstaat. Echter wanneer u kiest voor losse Coniferen van 175cm of hoger, dan zijn 1 à 2 stuks per meter voldoende.

Hoe groot kan een conifeer worden?

Ze zijn wintergroen en onderhoudsarm. U heeft hiervoor wel de ruimte nodig, want een grote volwassen conifeer kan wel 20 meter hoog worden. Wordt een solitaire conifeer te groot dan is het meestal niet mogelijk deze te toppen, hierdoor verliest de conifeer zijn natuurlijke vorm.

Welke voeding voor coniferen?

Coniferen bemesten, kunt u het beste doen met een speciale coniferen mest. Deze mest bevat de juiste voedingsstoffen voor uw coniferen waaronder magnesium en bitterzout. Deze voedingsstoffen zorgen voor de mooie, groene kleur van de planten. Wanneer de coniferen geel verkleuren, duidt dit op magnesiumgebrek.

Heeft een conifeer veel water nodig?

In droge periodes kan de conifeer helemaal geen regenwater opnemen. Toch heeft de plant ook in die periodes wel water nodig. Wanneer het een lange periode niet regent, kun je jouw coniferenplanten het beste 2 keer per week een volle emmer water geven. Houdt ook vooral zelf de kluit van de conifeer in de gaten.

See also:  Aardbeien Poten Wanneer?

Welke conifeer op zandgrond?

Enkele haagplanten die onder andere goed gedijen in een zandgrond zijn de zuurbes, de liguster, de vlinderstruik en de Japanse lariks, een conifeersoort. Dit zijn haagplanten die erg slecht tegen vocht kunnen en weinig voeding nodig hebben om te kunnen groeien.

Hoe een helling beplanten?

Een populaire keuze voor schuine hellingen of taluds is gebruik maken van bodembedekkers. Dit laagblijvende planten (vaak ook wintergroen), die stevig wortelen en vaak een mooie dichte mat vormen. Bekijk ook ons volledige overzicht met goede bodembedekkers, voor meer tips.

Welke struik kan in de volle zon?

 • Populaire soorten.
 • Acaena (Stekelnootje)
 • Ajuga (Kruipend zenegroen)
 • Cotoneaster (Laagblijvende Dwergmispel)
 • Hedera (Klimop)
 • Leptinella (Koperknoopje)
 • Pachysandra (Schaduwkruid)
 • Phlox (Vlambloem/Kruipvlambloem)
 • Welke planten kunnen goed tegen droge grond?

  8 tuinplanten die goed tegen droogte kunnen

 • Lavendel.
 • Zonnehoed / Echinacea.
 • Kattenkruid / Nepeta.
 • Ijzerhard / Verbena Bonariensis.
 • Vedergras Ponytails.
 • Bijvoet / De Luizenplant.
 • Sedum Carl.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.