Wanneer Meloen Planten In Serre?

Vanaf april tot oktober zet je deze planten in de serre. Want ze houden van zon en warmte: tomaat, komkommer, meloen, aubergine, paprika, peper.
Eind april kunnen de potjes met zaailingen de kas in en als de plantjes stevig genoeg zijn, zijn ze klaar om in de kas uitgeplant te worden. Wil je ze buiten kweken, dan kun je het best wachten tot halverwege mei.

Wanneer zaaien meloenen?

ZAAIEN / PLANTEN. Zaai meloenen bij voorkeur tussen eind maart en eind april voor, bij kamertemperatuur. Ik zaai het liefst gelijk 1 zaadje in 1 potje van 9 centimeter zodat ik niet hoef te verspenen, en de zaailing kan in haar potje na het kiemen gelijk uitgroeien tot een mooie gezonde en forse zaailing.

Wat is het snoeien bij meloenen?

Het snoeien bij meloenen heeft tot doel de bladgroei wat te beperken en de vorming van vrouwelijke bloemen te stimuleren. Op die manier bekom je in onze gematigde streken toch nog tijdig vruchtvorming en oogst. Een meloen die onbeperkt kan doorgroeien zal eerst veel blad maken en vertraging oplopen bij de vorming van vrouwelijke bloemen.

Wat is de kleur van de meloenen?

Bijna alle meloenen verkleuren min of meer bij het rijpen (soms van grijs naar grijsgroen, soms echt opvallend – van een bonte kleur naar helderoranje). Daarnaast herken je een rijpe meloen aan de scheurtjes rond de vruchtsteel. En natuurlijk de geur van het meloenaroma, soms zo sterk dat het bij het openen van de kas de geur je al tegemoet komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.