Wanneer Mag Je Aardappelen Planten?

Aardappels kan je het beste planten tussen april en mei. Dan zijn ze namelijk het meest geschikt om een langere periode te bewaren. Voor het planten zorg je er voor dat de grond goed los is en vervolgens poot je de aardappel 5 tot 10 cm diep. Tip: hoe lichter de grond, hoe dieper het gat moet.

Wat zijn de rijen tussen de aardappelen?

De plantafstanden die ik gebruik zijn : 1 Vroege aardappelen : 30cm tussen de planten ; 55 cm tussen de rijen 2 Middelvroege en late aardappelen : 30cm tussen de planten ; 55 cm tussen de rijen 3 Late aardappelen : 50 cm tussen de planten ; 70 cm tussen de rijen.

Wanneer mag je aardappelen oogsten?

Wanneer aardappelen oogsten? De vroege aardappelen mag je al oogsten als ze in juni – juli nog in volle bloei staan. Oogst ze pas als je ze nodig hebt of enkele dagen ervoor. Door ze niet allemaal tegelijkertijd te oogsten beschik je steeds over verse aardappelen. Het oogsten van aardappelen gebeurt het best met een spitriek.

Wanneer worden de vroege en halfvroege aardappelen gepoot?

De vroege en halfvroege aardappelen kunnen de grond in vanaf half maart tot begin april voor de vroege en tot eind april voor de halfvroege variëteiten. De late cultivars kunnen vanaf begin april tot half mei worden gepoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.