Wanneer Lavendel Planten In De Tuin?

De lavendel houdt van een zonnige standplaats en in een goed doorlatende kalkrijke grond. De lavendel kan het hele jaar door gepland worden, maar de beste periode om de lavendel te planten is wanneer de grond nog warm is. Dit is in het voorjaar of najaar. Wilt u hulp bij het aanplanten van de planten of advies bij het tuinontwerp?
Wanneer lavendel planten? Lavendel planten kan het hele jaar door, met een lichte voorkeur voor de lentemaanden. Dan krijgen je planten meteen een stevige boost en in de zomer sta je al te pronken met een paars getinte tuin. Plant je lavendel in de droge zomermaanden, geef dan goed water.

Welke soort lavendel is winterhard?

Welke soort lavendel is winterhard? Van alle lavendelsoorten past echte lavendel (Lavandula angustifolia), ook wel gewone lavendel, het best bij ons klimaat. Deze soort is goed winterhard en verdraagt nattigheid het best.

Kan ik al lavendel planten?

Kort samengevat. lavendel jaarrond kan aangeplant worden, en best op een zonnige, drogere en goed drainerende standplaats staat. Voeding dient u ze niet te geven, enkel kalk hebben ze absoluut nodig gezien lavendel niet op zure grond groeit.

Hoever lavendel uit elkaar planten?

Lavendel kan flink groeien, een plantafstand van 50 cm is geen overbodige luxe. Wil je er een haagje van maken, houd dan zo’n 30 centimeter afstand tussen de planten.

Is lavendel vorstbestendig?

In strenge winters kan de lavendel bevriezen, maar dat is geen probleem. Na een snoeibeurt in het voorjaar loopt hij gewoon weer uit. Lees meer over planten beschermen tegen vorst.

See also:  Klokjesbloem Wanneer Planten?

Hoe ziet lavendel er in de winter uit?

De uitgebloeide bloemen worden samen met een klein topstukje verwijderd. Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken. Zo ziet je lavendel er de hele winter fris en groen uit. Tip: van de uitgebloeide bloemen kun je geurzakjes maken voor in de linnenkast of op het toilet.

Welke planten zijn mooi bij lavendel?

Lavendel combineren met andere planten

 • Lavendel is mooi te combineren met de buxus.
 • Lavendel vormt ook een mooie combinatie met echinacea.
 • Siergrassen kan je ook combineren met lavendel.
 • Laat je verrassen door de combinatie van lavendel en rozen.
 • Welke plant lijkt op lavendel?

  Lavandula Stoechas – Kuiflavendel; langbloeiende plant met lila paarse bloemen in de zomer. Hoogte tot 70 cm. Stokesia laevis Mels Blue – Korenbloemaster; langbloeiende- en groenblijvende vaste plant met lilablauwe bloemen in de zomermaanden, geschikt voor een plek in de zon.

  Is lavendel meerjarig?

  Lavendel is een sterk geurend, struikachtig kruid. De planten houden van een kalkrijke grond. Lavendel is meerjarig en gaat vanaf het tweede jaar bloeien.

  Hoeveel lavendel moet ge op een meter planten?

  De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.)

  Hoeveel lavendel planten per vierkante meter?

  De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (6-9 st. per m2.)

  Hoeveel lavendel op een meter?

  Een lavendelstruik is snelgroeiend en wordt 40 à 50 cm breed. Om een mooi strakke haag te vormen heb je er 3 per lopende meter nodig. Om een vlak vol te planten kun je er 6 à 9 /m² zetten. Bij zes stuks zal het langer duren, bij 9 stuks kun je al vrij snel een perfecte blok snoeien.

  See also:  Liguster Planten Hoe Diep?

  Hoeveel vorst kan een lavendel hebben?

  In strenge winters kan de Lavandula angustifolia bevriezen, maar dat is geen probleem. Na een snoeibeurt in het voorjaar loopt hij gewoon weer uit. Lees meer over planten beschermen tegen vorst.

  Hoeveel vorst kan lavendel hebben?

  Je kunt lavendel het hele jaar door planten. Het beste is om lavendel echter niet in de vorst aan te planten of in te natte grond. De meeste fouten worden gemaakt met het planten van lavendel in het voorjaar terwijl er nog kans is op nachtvorst.

  Kan gesnoeide lavendel tegen nachtvorst?

  De hoofdsnoei vindt plaats na de winter; in maart of april. Let wel op: nachtvorst kan schadelijk zijn voor je lavendelplanten. Wacht daarom met snoeien tot er geen vorst meer wordt verwacht.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.