Wanneer Komkommer Planten?

De zaden gaan ook kiemen in februari of maart als het bij jou binnen 20-22 graden is, maar de plant wil dan snel groeien en je moet toch wachten tot 15 mei om de plant in de volle grond/buiten neer te kunnen zetten. Zaai de zaden zo diep als ze groot zijn, 1 cm diep is helemaal prima.

Hoe komkommer uitplanten?

Vanaf 12 mei (IJsheiligen) en mits de zaailingen groot genoeg zijn (met in ieder geval 2 echte blaadjes naast de 2 kiemblaadjes) mogen de zaailingen naar buiten. Komkommers houden van veel warmte en kunnen slecht tegen regen en kou, daarom worden ze in Nederland vaak in een kas of platte bak geteeld.

Hebben komkommer mest nodig?

Komkommerplanten hebben veel voeding nodig. Zorg dus dat je de grond goed voedt met rijke compost of mest. Nadat de ranken zijn uitgelopen, verschijnen de eerste bloemen. Op dat moment moet je nog eens compost of (organische) mest toevoegen.

Heeft komkommer veel zon nodig?

Komkommers moeten net zoals tomaten in de volle zon staan. Dit wil zeggen: minimum 6u zon per dag (ongeacht of dit nu ochtend- of namiddagzon is). Daarnaast geef je ze best ook voldoende ruimte.

Wat heeft komkommer nodig om te groeien?

Komkommers zijn eenvoudig te kweken. Ze hebben niet veel verzorging nodig. Een beetje mest, veel zon en iets om op te klimmen is alles wat een komkommerplant nodig heeft om u een hele zomer van komkommers te voorzien. Wij oogsten tientallen komkommers elk jaar van 3 of 4 komkommer planten.

Hoeveel komkommers per plant?

Je kunt per plant in een platte bak die niet te vol en goed verdeeld is wel 20 tot 25 komkommers per plant oogsten. Ook komkommers voor kasteelt zaai je wat eerder: begin tot half april binnenshuis (of bij goed weer in de kas maar let dan goed op nachtvorst!!).

See also:  Wat Te Doen Tegen Spint In Planten?

Hoeveel komkommer planten per m2?

Opbrengst per groente, te kweken planten en plaats in de tuin (gebaseerd op 4 personen)

Gewas Aantal planten Plaats
Komkommer 4 planten 2 m²
Maïs 24 planten 4 m²
Paprika 10 planten 2 m²
Pepers 4 planten 1 m²

Hoe vaak komkommer bemesten?

Komkommers hebben behoefte aan een rijke grond met veel organische stof. Eventueel kan er in de loop van het seizoen extra bemest worden, door bv compost rond de stengel te leggen. Zo’n laagje compost beschermt tevens de wortels die aan de oppervlakte verschijnen.

Hoe gezond is een komkommer?

Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

Hoe kun je zien of een komkommer rijp is?

Het beste kan men de komkommers vroeg oogsten omdat dan de plant nog verdere vruchten aanzet. Als de komkommers glad aanvoelt en helemaal groen is, is deze rijp om te oogsten Wanneer men de komkommers te groot laat worden, ontwikkelt de plant geen nieuwe vruchten meer!

Waar komkommerplant planten?

Oorspronkelijk komt de komkommer uit Azië maar vandaag is het een goed ingeburgerde moestuin plant. De plant groeit goed in een tuinkas of serre maar ook buiten in volle grond.

Hebben komkommers stekels?

In China en Japan eten ze komkommers met stekels. Deze hebben een stevigere structuur en zijn daardoor geschikt om mee te wokken. In Rusland eten ze veel augurken, maar niet alleen zoals onze zure ingelegde variant, maar gewoon rauw, omdat er meer een bite aan zit, met het liefst stekels en strepen erop.

See also:  Wanneer Irissen Planten?

Hoe moet je komkommer dieven?

Dieven en toppen

Om een stevige plant te krijgen, moet je hem in het begin veel toppen en nijpen. Knijp na de eerste vier bladeren de top eruit. Er groeien nu ranken uit, top deze na drie bladeren. De scheuten die hierna uitlopen, mogen blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.