Wanneer Kan Ik Lavendel Planten?

Onze lavendelplanten zijn allemaal in pot gekweekt en dus kan je deze, net als quasi alle andere in pot gekweekte tuinplanten, jaarrond planten. Een ideale periode om deze mooi en lang bloeiende heestertjes te planten is echter het voorjaar.
Wanneer lavendel planten? Lavendel planten kan het hele jaar door, met een lichte voorkeur voor de lentemaanden. Dan krijgen je planten meteen een stevige boost en in de zomer sta je al te pronken met een paars getinte tuin. Plant je lavendel in de droge zomermaanden, geef dan goed water.

Wanneer moet de lavendel gesnoeid worden?

Ook in het najaar moet de lavendel gesnoeid worden, dit word de vormsnoei genoemd. Je snoeit daarbij de uitgelopen bloemen eraf met een heggenschaar, zorg dat je de plant nooit lager snoeit dan waar nog scheuten zitten. Daarmee stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten en voorkom je dat de plant lelijk wordt en uit elkaar gaat vallen.

Wat is de lavendel in de tuin?

Er bestaan heel veel soorten lavendel. Er zijn er ongeveer 25 soorten en met de kruisingen erbij zijn het er maar liefst 150. De meest voorkomende in de tuin is de Lavandula angustifolia en als tweede komt de kuiflavendel ( Lavandula stoechas). In de plantenindex vind je meer informatie over de soorten lavendel.

Welke soort lavendel is winterhard?

Welke soort lavendel is winterhard? Van alle lavendelsoorten past echte lavendel (Lavandula angustifolia), ook wel gewone lavendel, het best bij ons klimaat. Deze soort is goed winterhard en verdraagt nattigheid het best.

Hoe ver zet je lavendel uit elkaar?

Lavendel kan flink groeien, een plantafstand van 50 cm is geen overbodige luxe. Wil je er een haagje van maken, houd dan zo’n 30 centimeter afstand tussen de planten.

See also:  Hoe Lang Kun Je Aardbeien Met Chocolade Bewaren?

Hoeveel lavendel op een vierkante meter?

De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.)

Welke planten zijn mooi bij lavendel?

Lavendel combineren met andere planten

 • Lavendel is mooi te combineren met de buxus.
 • Lavendel vormt ook een mooie combinatie met echinacea.
 • Siergrassen kan je ook combineren met lavendel.
 • Laat je verrassen door de combinatie van lavendel en rozen.
 • Welke plant lijkt op lavendel?

  Lavandula Stoechas – Kuiflavendel; langbloeiende plant met lila paarse bloemen in de zomer. Hoogte tot 70 cm. Stokesia laevis Mels Blue – Korenbloemaster; langbloeiende- en groenblijvende vaste plant met lilablauwe bloemen in de zomermaanden, geschikt voor een plek in de zon.

  Hoe ziet lavendel er in de winter uit?

  De uitgebloeide bloemen worden samen met een klein topstukje verwijderd. Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken. Zo ziet je lavendel er de hele winter fris en groen uit. Tip: van de uitgebloeide bloemen kun je geurzakjes maken voor in de linnenkast of op het toilet.

  Welke lavendel is het mooiste?

  In een witte border staat de indrukwekkende Lavandula angustifolia ‘Alba’ erg mooi, heb je maar een klein tuintje kies dan de dwergvorm ‘Nana alba’, met sneeuwwitte bloemen. De mooiste roze zijn ‘Miss Katherine’ (75 cm) en ‘Loddon Pink’; ‘Rosea’ is een klassieker.

  Hoe breed wordt lavendel?

  Een lavendelstruik is snelgroeiend en wordt 40 à 50 cm breed. Om een mooi strakke haag te vormen heb je er 3 per lopende meter nodig. Om een vlak vol te planten kun je er 6 à 9 /m² zetten. Bij zes stuks zal het langer duren, bij 9 stuks kun je al vrij snel een perfecte blok snoeien.

  See also:  Waarom Zijn Paddenstoelen Geen Planten?

  Hoe diep wortelt lavendel?

  Belangrijk is om de wortels van de plant “ruim” uit te steken. De wortel is ongeveer 2/3 van de hoogte van de plant. Als u de Lavendel gaat verplaatsen is het dus belangrijk om hier ruim om heen de wortel uit te graven.

  Waarom gaat mijn lavendel dood?

  Omdat deze lang vocht vast kan houden. Maar staan deze planten op een tuincentrum te nat, ook dan houdt de potgrond al dat te veel aan water vast en gaan er wortels afsterven. Zo kan het gebeuren dat je planten koopt waarvan de wortels al voor een deel zijn afgestorven.

  Hoe groot wordt lavendel?

  De lavandula is van alle markten thuis. Omdat hij niet hoger dan één en niet breder dan een halve meter wordt, kan hij goed door als bodembedekker, struik of in een pot.

  Hoeveel lavendel hidcote per m2?

  Voor Lavendel Hidcote kunt u uitgaan van 5-7 planten per vierkante meter, afhankelijk van hoe snel u het vak dicht zou willen hebben.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.