Wanneer Japanse Kerselaar Planten?

Prunus serrulata ‘Kanzan’ (Japanse sierkers) heeft kenmerkende takken die schuin omhoog groeien.

Boompalenset 250cm lengte (2 palen incl. band en nagels!)

Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
Bloeiperiode april, mei
Bloeikleur roze
Plantsoort
Hoogtegroei p/jr 30 cm

Hoe Japanse kerselaar planten?

Plant de sierkers op een vochtige, goed doorlatende grond in de volle zon. Plaats de eerste vijf jaar een boompaal voor stevigheid bij wind. Wanneer uw prunus in de wind staat, let dan even op bij late (nacht)vorst. Wanneer de bloei al is begonnen kan er dan wat vorstschade ontstaan.

Hoe snel groeit Japanse kerselaar?

H 3.5 m op 1 m in 10 jaar. Winterhard. Jonge bomen hebben de vorm van een vaas maar met verouderen groeien ze in de breedte uit. Kanzan heeft grote trossen dubbele bloemen die het mooist uitkomen tegen een donkere achtergrond.

Hoe oud wordt een Japanse kerselaar?

Meer informatie over de Japanse kerselaar (Prunus serrulata).

Leeftijdrecords.

Land Nederland
Leeftijd 122 ± 20 j
Jaar 1900 ± 20
Locatie De munnikstraat, Holtum
Meting ronald1

Hoe groot wordt een Japanse kerselaar?

Prunus serrulata ‘Kanzan’, een Japanse kers, bloeit met gevulde roze bloemen in de periode april-mei. De vorm van de kroon van Prunus serrulata ‘Kanzan’ is een vaasvorm. Prunus serrulata ‘Kanzan’ groeit vrij snel en wordt als boom of meerstammige struik ongeveer 9 tot 10 meter hoog.

Hoelang bloeit een Japanse kerselaar?

De nederlandse naam is Japanse sierkers, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei.

Hoeveel groeit een Japanse sierkers per jaar?

De jaarlijks groei is ongeveer 30 cm tot ze de finale hoogte van 6-8 m (boom) of 2-5 m (struik) hebben bereikt. De ronde bladerkroon van de deze sierkers kan tot 8 meter breed worden. De Japanse Sierkers is vooral bekend door zijn prachtige gevulde roze bloemen in mei.

See also:  Hoe Allium Bollen Planten?

Hoe groot wordt een Japanse kers?

Deze soort wordt in het Nederlands ook wel Fuji kers genoemd, wordt 6-8 meter en bloeit al erg vroeg in het voorjaar (maart/begin april).

Hoe hoog wordt Japanse sierkers?

Het is een langzaam groeiende boom die circa 5 meter hoog wordt. Door zijn smal opgaande groeiwijze en zijn beperkte hoogte is de Prunus serrulata ‘Amanogawa’ ook geschikt voor de kleinere tuin.

Is Japanse kers giftig?

De Japanse sierkers is niet giftig; het blad is overigens niet eetbaar.

Hoe lang bloeit Japanse bloesem?

Afhankelijk van waar je bent in Japan loopt de sakura periode tussen midden januari in Okinawa (zuiden) tot eind mei in Hokkaido (noorden). In Tokyo en Kyoto bloeit de sakura rond het einde van de maand maart. Wat is de betekenis van sakura? Sakura betekend letterlijk kersenbloesem.

Hoe ziet een Japanse kers er uit?

Japanse sierkersen zijn uitbundig bloeiende bomen. In het voorjaar krijgt de Japanse Kers grote hangende trossen wit en roze bloemen. De Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan krijgt fantastische roze bloemen, en de Prunus subhirtella Autumnalis schitterende witte bloemen.

Wat is de mooiste sierkers?

De bekendste, en misschien ook wel mooiste, sierkers is de Prunus serrulata ‘Kanzan’. Dat komt doordat het blad en de roze bloesem gelijktijdig uitkomen. In vergelijking met andere sierkersen zijn de bloemen best groot.

Hoe groot wordt een judasboom?

De judasboom is een kleine loofboom die ook gekweekt kan worden als struik. Hij groeit uit tot een hoogte van 6 tot 10 m. De kroon bestaat uit breed afstaande takken met sterk vertakte, roodbruine twijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.