Wanneer Ilex Planten?

De Ilex Crenata, oftewel de Japanse hulst, kan in principe het hele jaar door geplant worden, behalve als het vriest. Dat wil echter niet zeggen dat iedere periode even optimaal is. De allerbeste periode voor het planten van de Japanse hulst is namelijk aan het einde van de zomer of het begin van het najaar.

Welke grond heeft Ilex nodig?

‘ De wortels van de Ilex zijn fijn, dicht vertakt en zitten oppervlakkig. De structuur van de bovenste grondlaag is daarom van grote invloed! De ideale bodem is humusrijk én goed doorlatend, zodat grond slecht licht vochtig blijft. Het liefst moet de grond een beetje zuur zijn (Ph van ±4,5).

Hoe Ilex planten?

Ze doen het dus het beste in een grond die humusrijk en goed doorlatend is en maar licht vochtig blijft. Wanneer je ze uitplant, maak dan de bovenste 50 cm van de aarde los en voeg 1/3 turf en 1/3 bodemverbeteraar bij je uitgeschepte grond zodat ze optimaal wortelen. Plant de kluit zeker niet dieper dan nodig!

Hoe snel groeit Ilex crenata?

De ‘Green Hedge’ groeit zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. De volwassen plantgrootte is 180 centimeter.

Is Ilex Zuurminnend?

Omdat de Ilex crenata soorten in de tuin zuurminnend zijn hecht de plant er waarde aan dat er tuinturf tijdens het planten wordt toe gevoegd, in het algemeen komt het neer op ongeveer een zak van 40 liter per 3 a 4 strekkende meter.

Welke meststof voor Ilex?

Mest is goede voeding voor Ilex crenata

Dit kan kunstmest zijn maar wij bevelen organische mest aan. Deze soort wordt veel gelijkmatiger aan de bodem afgegeven en daardoor beter door de Ilex crenata opgenomen. Bovendien zijn de organische stoffen in de mest ook goed voor de rest van de bodemstructuur.

See also:  Geranium Planten Wanneer?

Hoeveel Ilex op een meter?

Om te berekenen hoeveel Ilex crenata haagplanten u per meter moet planten, moet er gekeken worden naar de planthoogte. Bij een planthoogte van 10 – 20 cm adviseren wij 8 planten per meter, bij 20 – 30 cm 7 planten en bij 30 – 40 cm 6 planten.

Hoe Ilex crenata snoeien?

Snoei de Ilex crenata minimaal twee keer per jaar. De snoeitijd is van de Japanse hulst loopt van mei tot en met september. Wanneer de haagplant goed compact gehouden wordt, leent hij zich, net als de buxus, uitstekend voor vormsnoei. Een vrijstaande Japanse hulst kan in elke gewenste vorm worden gesnoeid.

Welke voeding voor Ilex?

Ilex Crenata voeden

Geef de voeding in april en in juni. Dit zijn de maanden waarin de Ilex het meest groeit en dus de meeste voeding nodig heeft. Gebruik hiervoor de Pokon Buxus Voeding. Dit zijn korrels die je het beste onder de Ilex Crenata kan strooien.

Heeft Ilex crenata veel water nodig?

Het antwoord op de vraag wanneer je water moet geven aan de Ilex crenata na het aanplanten luidt: gemiddeld om de dag. Bij heel warm weer is het advies om dagelijks in de ochtend water te geven. Doordat de Japanse hulst dicht aan de oppervlakte wortelt bestaat er vrij snel kans op uitdroging.

Kan Ilex tegen vorst?

Vorst kan ook leiden tot het indrogen van de takken. Op zich hoeft dit niet zo’n probleem te zijn. De bemesting zal uiteindelijk wel uitspoelen en de planten zullen nieuw blad krijgen. Je zal wel nog een paar weken geduld moeten uitoefenen.

See also:  Waar Kun Je Aardbeien Plukken?

Hoe groot wordt een Ilex?

Hoe hoog/groot wordt een Ilex crenata? Een Ilex crenata kan als volwassen exemplaar een uiteindelijke hoogte bereiken van 2-3 (5) m.

Hoe snel groeit een Ilex Haag?

Ilex crenata ‘Dark Green’ en Ilex crenata ‘Green Hedge’ groeien ongeveer 10-20 cm per jaar.

Hoe snel groeit Japanse hulst?

De Japanse hulst groeit namelijk wat sneller dan de planten waarvoor hij vaak als vervanger ingezet wordt. Afhankelijk van welke soort u in de tuin heeft geplant en hoe oud de planten zijn kan die groeisnelheid tussen de 15 en de 30 centimeter per jaar zijn.

Hoe hoog groeit Japanse hulst?

Eigenschappen

Naam (Latijn) Ilex crenata ‘Dark Green’®
Maximale hoogte als haag Hoog (>250 cm), Middel (150-250 cm), Laag (50-150 cm)
Onderhoud Weinig
Groei per jaar Normaal 20-40 cm
Snoeien 1x per jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.