Wanneer Gieser Wildeman Planten?

In Nederland kan een Pyrus communis ‘Gieser Wildeman’ met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt een belangrijke rol.
Pyrus communis ‘Gieser Wildeman’ is zelfbestuivend.

Bodemverbeterend middel (Vivimus voor alle tuinplanten)

Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
Snoeimaand februari
Plantsoort
Volwassen plantgrootte (cm) 500

Hoe snel groeit een Gieser Wildeman?

gebruik: alleen als stoofpeer te gebruiken, kleurt bij het koken mooi rood. bijzonderheden: de stoofpeer Gieser Wildeman is een langzaam groeiende perenboom met opgaande takken, kan door de langzame groei ook goed als struik, halfstam of leivorm gebruikt worden.

Hoe plant je een peer?

Tips voor het planten van fruitbomen

 1. Het plantgat moet voldoende groot zijn, i.e. 50 x 50cm en ook 50cm diep.
 2. Voorzie genoeg ruimte tussen de fruitbomen.
 3. Een jonge boom heeft steun nodig.
 4. Knip lange en beschadigde wortels af.

Hoe snoei ik een Gieser Wildeman?

Algemeen: Jonge bomen snoeien van januari t/m eind maart. Oude bomen van juli t/m eind augustus Bij het planten van de boom worden deze altijd gesnoeid. De harttak wordt 1/3 teruggesnoeid en meestal de drie zijtakken (gesteltakken) ook.

Wat kost een perenboom?

De meest bekende perenboom, en ook de perenboom met de lekkerste vrucht, is de Pyrus communis Doyenne de Comice.

Bezorgkosten.

Bestelwaarde Verzendkosten
0 – 200 Euro € 64,95
200 – 500 Euro € 44,95
500 Euro en hoger € 9,95
Afhalen in Echteld Gratis

Hoe groot wordt een Gieser Wildeman boom?

De Gieser Wildeman boom wordt niet groter dan 5 meter. U kunt hem natuurlijk ook snoeien om hem klein te houden, dat wordt door vele mensen gedaan. Deze stoofperenboom past in iedere tuin en kan redelijk tegen de winter.

See also:  Welke Planten Tegen Een Muur?

Wat kosten stoofpeertjes?

Wat is de gemiddelde prijs voor Gieser Wildeman stoofperen

De gemiddelde prijs van Gieser Wildeman stoofperen is €1,49. Wanneer we alle supermarkten meenemen dan liggen de prijzen tussen de €1,44 en €1,53.

Hoe plant je een perenboom?

Hoe plant ik mijn perenboom? Zet uw uitgekozen boom op een mooi plekje in de zon of halfschaduw. Zorg dat de Pyrus in een goed gedraineerde, diepe en losse grond staat. Planten met kluit kan het hele jaar, maar van maart tot augustus is de beste tijd.

Hoe een Fruithaag maken?

Enkele mogelijkheden:

 1. Rode en witte bes: zet de planten 1m uit elkaar.
 2. Jostabes: idem als rode en witte bes.
 3. Frambozen: zet de planten 50 cm uit elkaar en hou 3 gesteltakken aan per struik.
 4. Braambessen: zet de planten 1.5- 2m uit elkaar.
 5. Japanse wijnbes: zet de planten 30-40 cm uit elkaar.

Wat heeft een perenboom nodig om te groeien?

De perenboom heeft het liefst goede vochthoudende grond. Op een zandgrond heeft de peer vaak last van droogte. Als de perenboom toch op een zandgrond wordt gepland, moet de boom regelmatig water krijgen.

Hoe en wanneer een perenboom snoeien?

Perenboom snoeien

 1. Zo halverwege de winter moet je de hoofdstam inkorten. Kort de gevormde takken in op twintig centimeter en doe dit ook met de hoofdstam. Dit moet je elk jaar doen.
 2. Na de wintersnoei ontstaat waterlot die je in de zomer dient te verwijderen.
 3. Dun in de zomer uit op twee vruchten per rozet.

Hoe Zomersnoei perenboom?

Appel-, peren- en kweeperenbomen mag je zowel in de winter als in de zomer snoeien. Kies voor de zomersnoei als je de scheutgroei in je boom wilt remmen. Takken die je op dat moment wegneemt, zullen niet terug groeien en er ontstaat geen waterlot rond de snoeiwonden.

See also:  Hoe Kweek Ik Aardbeien?

Welke maand perenboom snoeien?

Perenbomen zijn pas laat vruchtbaar, het kan wel 6 tot 8 jaar duren voordat de eerste peren geoogst kunnen worden. Snoeien gebeurt tussen begin december en eind februari, wanneer de groei stil staat, en wanneer het niet harder vriest dan -5 graden Celsius.

Welke perenboom kopen?

Perenbomen kun je kopen in veel maten en soorten. Het is van belang dat je kijkt naar de bestuiving en stamhoogte. Goede zelfbestuivende soorten zijn de Doyenne du Comice, Conference, Concorde en de Gieser Wildeman. Goede kruisbestuivingen vormt u met bijvoorbeeld de Triomphe de Vienne Beurre Hardy.

Hoe lang bloeit een perenboom?

Bloeitijd van een perenboom

Bij sommige peren gebeurt dit door kruisbestuiving met een andere perensoort, en in andere gevallen is er geen bestuiving van buitenaf nodig. De peer kan zichzelf dan bestuiven. Over het algemeen bloeit een perenboom van half april tot begin mei.

Heeft een perenboom veel zon nodig?

De perenboom is dol op de zon en heeft dus ook echt een zonnige plek nodig. Wanneer je de boom op een schaduwrijke plaats zet, zullen de vruchten klein blijven. Overigens valt ook de smaak van kleine peren tegen en zul je er dus niet optimaal van kunnen genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.