Wanneer Een Vlinderstruik Planten?

Je kunt een vlinderstruik het best in het voorjaar of najaar planten (niet tijdens vorst). De vlinderstuik houdt van een voedingrijke, humusrijke, goed doorlatende en kalkhoudende grond. Zet deze struik niet op een zure grond, want dan kan deze geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik op een zonnige plek.

Wat is een vlinderstruik?

De vlinderstruik is een prachtige zomerbloeier die volop bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. De kleine bloemen in lange bloempluimen verschijnen aan het eind van overhangende takken. Snoei de vlinderstruik in het voorjaar voor bloei in dezelfde zomer. Vlinderstruik is eigenlijk onmisbaar in een diervriendelijke tuin.

Hoe kunt u de vlinderstruik wegknippen?

Na de bloei kunt u de uitgebloeide bloemen wegknippen maar nodig is het niet. Er zijn verschillende snoeiwijzen. 1. Vlinderstruik laag snoeien. De vlinderstruik bloeit op eenjarig hout, voor een mooie groeiwijze en een rijke bloei is het aan te raden de vlinderstruik elk voorjaar (maart) sterk terug te snoeien.

Hoe kunt u een vlinderstruik laag snoeien?

Vlinderstruik laag snoeien. De vlinderstruik bloeit op eenjarig hout, voor een mooie groeiwijze en een rijke bloei is het aan te raden de vlinderstruik elk voorjaar (maart) sterk terug te snoeien. U kunt alle takken vlak boven de grond of tot 30 centimeter van de grond afzagen, het liefst vlak boven een zijscheutje.

Hoe ver vlinderstruik uit elkaar planten?

Houd wanneer u een heg wilt maken ongeveer twee meter tussen iedere vlinderstruik over. Bedek de wortels met aarde en druk deze goed aan, zodat hij goed overeind blijft. Zorg ervoor dat de vlinderstruik geregeld water krijgt.

See also:  Welke Wijn Bij Aardbeien?

Is Vlinderplant winterhard?

De plant is een gemakkelijke en winterharde plant. Daarnaast groeit de plant ook hard tot zo’n 2 tot 3 meter. Een voordeel aan vlinderplanten is dat ze in prachtige kleuren en maten bloeien.

Heeft vlinderstruik veel zon nodig?

Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon, de vlinderstruik houdt van warmte. Zet de plant op een goed doorlatende, vochtige grond en geef de planten regelmatig water. Geef de planten in het voorjaar extra voeding zodat ze lang en rijk blijven bloeien en gezond blijven.

Hoe hoog word een vlinderstruik?

De zoetgeurende plant bloeit van juli tot september en wordt dankzij de seringvormige bloemen ook wel herfstsering genoemd. De bladverliezende heester voelt zich thuis in iedere tuin. De vlinderstruik kan wel drie meter hoog worden.

Hoeveel vlinderstruiken per M2?

Hoeveel planten per meter Hoeveel planten gebruik ik per M2 bij een vak beplanting? 1 vlinderstruik per 1m2 is voldoende.

Wat als je vlinderstruik niet snoeit?

Als je de struik niet snoeit, veroudert hij snel. Daardoor bloeit hij minder en wordt de vlinderstruik kaal binnenin. De takken van Buddleja kunnen invriezen, snoei hem daarom pas aan het eind van de winter als de kans op overdag vorst voorbij is. Knip de vlinderstruik terug tot op ongeveer dertig cm boven de grond.

Welke maand vlinderstruik snoeien?

Jaarlijks of om het jaar snoeien zorgt ervoor dat je vlinderstruik compact en sterk blijft.

 1. Wacht met snoeien tot de ergste nachtvorst voorbij is: meestal in maart of april.
 2. Snoei tot ongeveer 40 centimeter van de grond.
 3. Gebruik een snoeischaar met een ‘aambeeld’, een platte onderkant.
See also:  Waarom Verdampen Planten Water?

Hoe oud kan een vlinderstruik worden?

Een vlinderstruik groeit erg snel maar wordt doorgaans niet erg oud. Als de plant op zijn retour is, kan je beter in de zomer of meteen na de herfstsnoei wat stekken nemen en van start gaan met een nieuw, gestekt exemplaar.

Kan vlinderstruik in de schaduw?

Een vlinderstruik (Buddleja) komt het beste tot z’n recht in de volle zon. Toch is het zeker mogelijk om vlinderstruiken in de (half)schaduw te plaatsen. Dit kan leiden tot iets minder uitbundige bloei, maar het zal zeker nog een prachtige aanvulling zijn op de stadstuin.

Heeft vlinderstruik veel water nodig?

Water geven

Een vlinderstruik in de volle grond heeft geen extra water nodig. Zorg ervoor dat hij in de pot geen natte voeten krijgt, want daar houdt hij niet van. Als de bladeren van een vlinderstruik gaan hangen is de grond wel erg droog. Hij kan prima zonder extra water, maar het moet niet te extreem zijn.

Welke struik kan in de schaduw?

Mogelijkheden volop!

 • Struiken voor in de schaduw.
 • Berberis (Zuurbes)
 • Camellia (Camelia)
 • Hydrangea (Hortensia)
 • Juniperus (Jeneverbes)
 • Mahonia (Mahoniestruik)
 • Pieris.
 • Prunus (Laurierkers)
 • Welke vlinderstruik wordt hoog?

  Vlinderstruik in de tuin

  Bijvoorbeeld de nieuwe Buddleja ‘Blue Chip’ die slechts 80 cm hoog wordt en zelfs in een grote pot kan groeien. Ook Buddleja davidii ‘Nanho Blue’ blijft vrij klein en wordt ongeveer 150 cm hoog.

  Hoeveel cm groeit een vlinderstruik per jaar?

  Vlinderstruiken hebben een gemiddelde groeisnelheid van 20 tot 30 cm per jaar. Zij zijn daarom goed geschikt als halfhoge informele hagen.

  See also:  Welke Planten Bloeien Lang?

  Hoe breed word een vlinderstruik?

  Buddleja davidii Pink Delight groeit in de volle grond uit tot een flinke struik, wordt tussen 150-200cm hoog en wordt zo een meter breed.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.