Wanneer Canna Bollen Planten?

Canna zijn zeer bijzondere, tropisch ogende lelies Canna lelies zijn unieke, tropisch ogende bloembollen. Met hun felgekleurde en prachtig gevormde bloemen, zijn het echte blikvangers. Deze spectaculaire bloembollen bloeien vanaf juli tot en met september. Omdat de bollen vorstgevoelig zijn, is het wel raadzaam om ze vanaf april te planten.
Plant haar niet te diep in de tweede helft van mei op een zonnige beschutte plaats in doorlatende voedselrijke, niet te vaste grond. Ze is niet winterhard, maar op droge plaatsen in de tuin kunnen de planten overwinteren, met goede bescherming tegen vorst.

Wat zijn de canna’s in de tuin?

Veel canna’s in tuincentra zijn onbenoemd ( rood, geel, oranje). De canna’s die hier te koop zijn, zijn meestal hybriden (kruisingen); ze worden door de kweker ‘gemaakt’. Er zijn ongeveer negen echte soorten, die in de natuur voorkomen. Canna glauca bijvoorbeeld, groeit in Zuid-Amerika in moerassen en langs rivieren.

Wanneer bloeien Canna’s in de tropen?

Canna. In de tropen bloeien Canna’s het hele jaar. Hier produceren ze vanaf half juli bloemen. In zonnige zomers gaan ze daarmee door tot de eerste nachtvorst. Ook als bladplant zijn canna’s de moeite waard. Sommige soorten hebben donker of gestreept loof en geven de border een tropische tintje. Officieel horen canna’s bij de bol- en knolgewassen.

Waarom mesten Canna’s?

Omdat canna’s in korte tijd vanuit een kale wortelstok een massa bladeren en bloemen produceren, hebben ze veel vocht en voedingsstoffen nodig. Voeg daarom een royale hoeveelheid organische mest (korrels) en compost toe aan het plantgat. Ook tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om regelmatig bij te mesten.

See also:  Welke Groente Planten In Augustus?

Hoe Canna planten?

Voorjaar. Omdat de planten niet bestand zijn tegen vorst, kun je de wortelstokken pas na half mei in de volle grond planten. Het is echter ook mogelijk om Canna eerst (vanaf begin april) voor te trekken in een pot, dat levert een flinke voorsprong op. Plaats ze in een niet te ruime pot, de rhizoom moet er net inpassen.

Hoe diep Canna planten?

Plant Canna wortelstokken in het voorjaar als alle vorstgevaar is geweken en de bodem is opgewarmd. Bereid het perk voor met een tuinhark of schep en maak de grond los tot een diepte van 30 tot 35cm.

Is Canna een waterplant?

Het is een watercanna. Kan in ondiep water (-5 tot -30cm) of in zeer vochtige grond staan maar is niet volledig winterhard (-10°C). Daarom is het best de plant in pot te houden om de plant gemakkelijk te verplaatsen naar een vorstvrije ruimte in de winter. Houdt de pot dan normaal vochtig maar niet nat.

Kunnen Canna’s overwinteren?

De Canna groeit uit een knol en is, net als de dahlia, niet winterhard. Alfons snijdt elk jaar het loof van de planten en rooit in oktober en november de knollen op. Hij sorteert ze en laat ze overwinteren in grote houten kratten in een vorstvrije loods. Vanaf half april poot hij de knollen uit.

Hoe verzorg ik een Canna plant?

Verzorging: De canna moet de hele zomer flink water hebben en goed van voeding worden voorzien, vooral in de groeifase. Bemesting: Voldoende voeding en water tijdens de groeiperiode. Canna’s geef je niet snel teveel mest. Vermeerdering: Canna’s kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden.

See also:  Welke Planten Zijn Luchtzuiverend?

Is de Canna een vaste plant?

De Canna is een zon-minnende vaste plant die het in ons deel van Europa vooral erg goed doet in potten en kuipen. Het is een veel geziene gast op buitenplaatsen en in bloemperken met één-jarigen. Van de Canna zijn veel hybriden in de handel die grotere bloemen hebben en felle kleuren.

Wat te doen met uitgebloeide Canna?

Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei, behalve als je zaad wilt winnen. Mocht blijken dat een Canna toch op de verkeerde plek staat, of het in een pot toch niet zo goed doet dan kun je ze het hele seizoen door verplanten, wel zeer goed water geven.

Kan een Calla overwinteren?

Calla’s houden van de volle zon of een zeer lichte, windvrije standplaats. De plant overwintert op een lichte en koele plaats en kan vanaf januari op een warmere plaats worden gezet. In februari/maart weer in een pot met verse aarde zetten. Vanaf mei kan ze dan in de tuin worden gezet.

Hoe Canna plant overwinteren?

Doe eerst een beetje potgrond in de pot en plaats de wortelstok er boven op. Vul vervolgens de zijkanten met potgrond en druk lichtjes aan. Zorg er de hele winter voor dat de aarde licht vochtig blijft. Bewaar de Canna op een plaats waar de temperatuur ongeveer 10 Celsius is zodat deze niet kan bevriezen.

Wat kost een Canna plant?

Canna planten kopen? Bestel Canna planten voor €3,99.

Hoe overwintert de Agapanthus?

Bladhoudende Agapanthus moet vorstvrij bewaard worden op een lichte plaats, bijvoorbeeld in de koude kas: temperatuur tussen de 2 en de 8 graden. Van een graadje vorst zullen ze niet altijd direct kapot zijn, maar er zal wel bladschade optreden. Zeker niet in huis overwinteren, dat is veel te warm.

See also:  Welke Planten Enten?

Hoe Afrikaanse lelie overwinteren?

Het bladhoudende soort moet in de winter naar binnen worden gehaald. Deze soort kan alleen binnen in een koude, vorstvrije ruimte waar voldoende licht komt overwinteren. Een koude, droge omgeving zorgt ervoor dat de wortels van de plant niet gaan rotten en het stimuleert de bloei.

Hoe snoei je een Canna?

De Canna knollen (rhizomen) worden in de late herfst gerooid. Rooien doe je na de eerste nachtvorst, de rhizomen kunnen enkele graden vorst verdragen. Snoei de stengels met de bruinige bladeren terug tot op 10-15 cm hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.