Wanneer Caladium Knollen Planten?

De knol kan tussen februari – mei geplant worden. Wil jij jouw Caladium knol toch even bewaren doe dit dan op een droge, koele plek van rond de 12 graden. Je kan de Caladium knol dan in potgrond of zand plaatsen. Wanneer je de Caladium knol niet op deze wijze opbergt zal hij verrotten of verkurken.

Welke grond voor Caladium?

Vanwege de vorm en structuur van het blad worden het ook wel engelenvleugels genoemd. Deze tropische planten hebben een hoge luchtvochtigheid nodig en zullen het beste groeien in een goed doorlatende grond die je vochtig houdt, op een plek zonder direct zonlicht, en met voldoende voeding.

Waar kan ik Caladium kopen?

Caladiums kopen By Decorum

De caladiums By Decorum worden gekweekt door Jochem van caladium kwekerij Vreugdenhil Bulbs & Plants, dé caladium specialist van Europa! Naast Caladiums kun je ook Calla’s kopen bij Jochem.

Hoe verzorg je Caladium?

Warm, vochtig en niet te licht, de Caladium heeft wat noten op zijn zang. De temperatuur van zijn standplek moet minstens 21 graden zijn, maar liever nog wat warmer. Daarnaast is een plek in de zon uit den boze. De Caladium heeft het liefst een schaduwrijke plek.

Hoe vaak Caladium water geven?

Een caladium water geven

In de zomermaanden kun je de planten twee keer per week water geven. In de andere maanden kun je dit wat minderen. De caladium heeft dunne en fragiele bladeren. Wanneer je de plant te weinig water geeft zal hij snel gaan hangen.

Hoe stek je een Caladium?

Caladiums stekken/vermeerderen

See also:  Gele Zonnehoed Wanneer Planten?

Het is mogelijk om Caladiums te vermeerderen door te scheuren. Tijdens het groeiseizoen kunnen er extra knolletjes naast de ‘moederknol’ gaan groeien, deze kun je dan in het najaar of voorjaar voorzichtig weg scheuren. Plaats altijd meerdere knolletjes in 1 pot voor een volle plant!

Hoe groot wordt een Dracaena?

De Dracaena groeit redelijk door, zo ongeveer een meter elke tien jaar. In het wild worden ze wel twaalf meter hoog. Verpot de Dracaena daarom minimaal eens in de twee jaar. Een grotere pot zorgt ervoor dat de plant verder kan groeien en is goed voor zijn gezondheid.

Is Azalea giftig voor katten?

Azalea / Rododendron

Helaas zijn deze prachtige kamerplanten én tuinplanten giftig voor katten. De heftigste symptomen zijn een slechte hartslag en beenverlamming. Ook kan jouw kat in coma raken en zelfs overlijden.

Hoe Alocasia verzorgen?

Zet de Alocasia op een lichte plek, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Een kamertemperatuur van 18 tot 22 graden is ideaal. De plant mag zeker niet te koud staan. Regelmatig water op kamertemperatuur geven is belangrijk, zodat de kluit niet uitdroogt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.