Wanneer Bloemkool Planten?

Zaaien van bloemkool Vanaf de maand februari kun je binnen al starten met het voorzaaien van zomerbloemkool. In mei kun je starten met het zaaien van herfstbloemkool in de volle grond. Winterbloemkool mag vanaf de maand juni buiten gezaaid worden.

Hoe moet je bloemkool planten?

Hoe moet je bloemkool kweken?

  1. Koop bloemkoolzaadjes, vruchtbare potgrond, zaaitray en 9 x 9 kweekbakjes.
  2. Vul de zaaitray met potgrond, bevochtig met water en zaai 1 cm diep.
  3. Na 2 of 3 weken ontkiemen de zaadjes, verspeen ze naar kweekbakjes.
  4. Na 6 weken kun je de zaailingen uitplanten naar een vochtige en vruchtbare bodem.

Hoe lang moet bloemkool groeien?

Bloemkool voor de zomer (zomerbloemkool) wordt van eind februari tot het begin van augustus gepland. De oogst hiervan is van mei tot december. Winterbloemkolen zijn beter geschikt voor de kou. Deze worden in augustus geplant en kunnen worden geoogst in het voorjaar, van april tot half mei.

Heeft bloemkool veel zon nodig?

Het is belangrijk om de bloemkool te beschermen tegen de zon (niet de plant maar de kool zelf, wanneer die zich eenmaal ontwikkelt). Onder invloed van de zon worden bloemkolen geel. Dat maakt niets uit voor de smaak maar de meeste mensen vinden een ‘hagelwitte bloemkool’ er het meest appetijtelijk uitzien.

Waar bloemkool planten?

Voor een herfstteelt zaaien we in mei/juni in de volle grond, op een zaaibed. Zo’n zaaibed mag best een zanderige, arme grond zijn. De wortelstelsels zullen dan wat groter zijn, waardoor de plant makkelijker overgeplant kan worden en sneller zal starten.

Hoe ver moeten bloemkool uit elkaar planten?

Wanneer de jonge planten ongeveer 5 tot 10 cm groot zijn, verplaats je de kolen naar buiten, op een lichte, zonnige plek. Bedek de planten met gaas, want vogels lusten graag jonge bloemkool planten. Ook bij vorst de planten afdekken met gaas. Plant de kolen in maart of april op een plantafstand van 75 x 55 cm.

See also:  Welke Boom Planten Bij Geboorte?

Hoe lang duurt de groei van broccoli?

Afhankelijk van de soort die je kweekt kun je broccoli oogsten tussen de maanden juni en maart. De eerste oogstperiode vindt meestal na twee tot drie maanden plaats na het zaaien. Broccoli kun je overigens vaak meer dan één keer oogsten. Je oogst daarom altijd eerst de centrale knop.

Hoeveel water heeft een bloemkool nodig?

Hoeveel water hebben openluchtgroenten nodig?

Teelt Irrigatiebehoefte (mm)
Prei 25-150
wortel 25-200
Ui 25-250
Bloemkool 25-100

Wat heeft bloemkool nodig om te groeien?

bloemkool heeft een goed bemeste grond nodig. In een korte tijd moet er veel blad kunnen groeien. bloemkool moet dan ook vrij veel stikstof hebben en dan het liefst één die snel beschikbaar is.

Hoe weet je of bloemkool nog goed is?

Hoe weet ik of bloemkool niet meer goed is? Voorgesneden bloemkool wordt slap, gaat zuur ruiken of beschimmelt. Bederf herken je snel met je zintuigen. Dus kijk, proef of ruik goed.

Hoe bloemkool afdekken?

afdekken : bij het verschijnen van de eerste bloemkooltjes is het noodzakelijk dat men bijna dagelijks de kolen doorloopt om de witte bloemkolen af te dekken door ze te bedekken met afgebroken blad. Dit is nodig wil men mooie witte en vaste bloemkolen oogsten anders bekomt men geelpaarse en losse bloemkolen.

Hoe ver kolen uit elkaar planten?

Gezaaide kool kun je tussen half mei en half juni uitplanten. Koolplantjes plant je uit als ze ongeveer 10 cm groot zijn. Plant ze uit op rijen die 60 cm van elkaar liggen, met ook 60 cm tussen twee plantjes binnen dezelfde rij. Zoveel plaats heeft elke koolplant nodig om te groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.