Wanneer Basilicum Buiten Planten?

Basilicum heeft warme lucht en zon nodig, dus het beste hierbij is om binnen te beginnen, vier tot zes weken voor de laatste nachtvorst. Vanaf half mei kun je dit ook buiten doen. Verspreid enkele zaadjes over de potgrond en schep er een laag aarde overheen.

Kan basilicum tegen vorst?

Als je relatief vroeg in het jaar basilicum wilt oogsten, is het raadzaam om de plantjes in het voorjaar binnenshuis voor te zaaien. Basilicum kan niet tegen vorst dus in de volle grond zaaien is pas een optie vanaf half mei.

Hoe houd ik een Basilicumplantje in leven?

Basilicum houdt van zonlicht, dus plaats de pot op de vensterbank of een andere plek waar hij veel licht krijgt. Maar hij droogt uit wanneer hij in de volle zon staat. De smaak en geur van de plant gedijt het beste als de plant een paar uur per dag (min.

Kan basilicum in de volle grond?

Vanaf half april kun je basilicum buiten in de volle grond of in potten zaaien. Kies voor een plek in de volle zon. Hoe warmer de buitentemperatuur, hoe sneller de zaden zullen kiemen en hoe lekkerder het eindresultaat na het oogsten.

Waar best basilicum planten?

Basilicum groeit het beste op een warme plek met veel licht/zon. Bescherm de plant tegen wind, vorst en (te) hete middagzon. Geef voldoende water want basilicum droogt snel uit.

Is basilicum meerderjarig?

In principe is het een meerjarige plant, maar in de winter dient basilicum wel naar binnen gehaald te worden om de basilicum tegen de kou te beschermen.

See also:  Wanneer Tomatenzaadjes Planten?

Is basilicum meerjarig?

Basilicum groeit ofwel kruidachtig of houtachtig in het onderste gebied. Houtachtig zijn met name de meerjarige, die als vaste basilicum bekend staan. De gewone basilicum (Ocimum basilicum) groeit kruidachtig en is een eenjarige plant. Na de bloei en zaadvorming eindigt hun natuurlijke levenscyclus.

Hoe lang blijft een basilicum plant goed?

Losse blaadjes basilicum kun je enkele dagen in een afgesloten zakje of bakje in de groentelade van de koelkast bewaren. In de diepvries kun je basilicum in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bewaren.

Hoe vaak moet je een basilicum plant water geven?

Je moet hem dagelijks water geven en dat doe je het beste van onderaf. Daarom is een pot met gaatjes ook zo handig, deze zet je vervolgens in een bakje met water, zodat de plant zich van onderen vol kan zuigen met water.

Heeft basilicum veel zon nodig?

Basilicum heeft veel zonlicht nodig – ongeveer 6-8 uur per dag. Maar terwijl basilicum van de zon houdt, kunnen de bladeren verschroeien in intens licht.

Waarom sterft mijn basilicum?

Beloofd is beloofd: je basilicumplant gaat dood doordat je hem van bovenaf water geeft. Dan wordt de aarde nat en gaat schimmelen, kleine vliegjes vinden er een toevluchtsoord en je plantje gaat dood.

Hoe basilicum toppen?

Oogsten en toppen basilicum

Knip een stengel met blaadjes af. Verwijder ook regelmatig de toppen van de plant. Dat bevordert de groei van zijstengels en dus een bossige groei. Beginnende bloemhoofden en stengels met uitgebloeide bloemhoofden mogen ook afgeknipt worden.

See also:  Welke Planten Tegen Naaktslakken?

Wat is de lekkerste basilicum?

Kies je voor de Thaise basilicum? Deze is met zijn kruidige en aromatische smaak natuurlijk geschikt voor Thaise en Aziatische gerechten. Purperbladige basilicum is gewild als spruitgroente en heerlijk in rijstgerechten. Dit geldt ook voor de citroenbasilicum, die bovendien perfect is om fruitsalades mee af te maken.

Waarom wordt mijn basilicum geel?

Als de basilicum plantjes gele blaadjes krijgen duidt dit op stress van de plant. Dit komt meestal door teveel temperatuurverschillen, te veel of te weinig water, of teveel of weinig plantenvoeding/mest. Als ze nog buiten staan kun je ze wellicht beter binnen zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.