Wanneer Andijvie Buiten Planten?

Voor voorjaarsandijvie kunnen we zelf planten binnen voortrekken vanaf medio maart. Plant ze in april uit en oogst in juni voordat de bloei begint. Vanaf half juni kan er probleemloos buiten in de volle grond gezaaid worden.
Je kunt andijvie zaaien van mei tot augustus, rechtstreeks in de volle grond. Een goede plek om andijvie te zaaien, is waar de doperwtjes of peulen hebben gestaan. Je kunt andijvie ook eerst voorzaaien en de jonge planten uitplanten zodra ze ongeveer 5 cm groot zijn.

Is andijvie vorstbestendig?

De andijvie kan goed kou weerstaan. Mits je natuurlijk het juiste ras neemt voor de teelt. Zoals al eerder genoemd is er verschil het zomer en winter andijvie. Winterandijvie kun je dus lekker laten staan als het oktober is geweest.

Is andijvie winterhard?

Winterharde eenjarige plant, die op sla lijkt. Er zijn twee types, de gekrulde en de breedbladige andijvie. De bladgroente wordt in heel Europa gegeten, rauw of gekookt en is rijk aan vitamine A en C. Half april tot eind juni buiten zaaien.

Hoe diep moet je andijvie planten?

Als de andijvieplantjes ongeveer 10-15 cm hoog zijn, plant ik ze uit in de moestuin. Officieel moet je andijvie planten op 30 cm in de rij en 30 cm tussen de rijen. Ik zet ze zelf in de rij dichter op elkaar. Later, bij het oogsten, leg ik uit waarom.

Kan andijvie in de diepvries?

Doe de andijvie in een zakje of doosje met goede sluiting en leg in de diepvries. Ingevroren andijvie kan je 3 tot 6 maanden bewaren.

See also:  Wat Is Gezonder Aardbeien Of Kersen?

Welke groenten kunnen niet tegen vorst?

Vruchtgroenten zoals peper, paprika, courgette en aubergine. Ze kunnen absoluut niet tegen vorst. Courgette kun je prima buiten kweken. Als het kouder wordt houd de groei van zelf op.

Kun je geschoten andijvie nog eten?

Oogst andijvie (en sla) voordat de groente gaat bloeien (‘schieten’). Sla en andijvie zijn dan nog wel eetbaar, maar je kunt de groente nauwelijks nog bewaren en de oogst is beperkt. Doorgeschoten andijvie wordt erg bitter.

Hoe weet je of andijvie goed is?

Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het is verlept of beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Hoe groot word andijvie?

Andijvie is een eenjarige bladgroente die familie is van witlof. De smaak van het blad is iets bitterder dan die van sla. Je eet het blad gekookt of rauw, apart of als stamppot. De planten vormen stevige kroppen die, als ze volgroeid zijn nog amper in een vak van 30 x 30 cm passen.

Welke grond voor andijvie?

Net als alle bladgewassen, houdt andijvie van goed bemeste, vochtige grond. Net als de andere bladgewassen houdt andijvie van vruchtbare, goed bemeste grond. Een combinatie van compost en een dosis oude stalmest zal tot mooie volle kroppen leiden.

Hoe moet je andijvie oogsten?

De oogst van andijvie gaat alsvolgt: Trek de hele krop met wortel en al uit de grond. Pas bij het gebruiken van de andijvie knip je de wortelpen af. Zo blijft ze wat langer goed.

Hoe andijvie opbinden?

Op sommige gronden heeft Andijvie veel last van wegrotten, dat zich eenige dagen na het opbinden openbaart. Om dit te voorkomen, zet men de planten wat dichter bijeen, bv. met 20 à 25 c.M. tusschenruimte; ze groeien dan tegen elkaar op en worden onopgebonden mooi geel.

See also:  Waar Zijn Goji Bessen Goed Voor?

Hoe kweek je witloof?

Witlof kweken: Zaaien van witlof

In april kun je witlof ook al in de volle grond zaaien, maar dan op een beschutte plek. De buitentemperatuur moet dan wel minimaal 15 °C zijn. Start met het losmaken van de grond. Zaai daarna de zaden op 0,5 cm diepte en met 15 cm afstand van elkaar.

Hoe moet je spinazie planten?

Planten. Spinazie zaai je eigenlijk altijd meteen in de vollegrond, buiten of in een kas. Deze groentesoort hoef je niet eerst voor te zaaien. Mocht je het seizoen willen vervroegen, dan kun je spinazie in februari binnen voorzaaien in perspotjes om de plantjes drie weken later buiten uit te planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.