Vinca Planten Wanneer?

Houd bij het aanplanten een afstand van 20 -30 cm tussen de planten aan. Wanneer Vinca minor/major aanplanten. De beste tijd voor het aanplanten van vinca’s is maart tot half oktober.

Hoeveel plantjes maagdenpalm per m2?

Zo plant je jouw Vinca minor!

Plant ongeveer 12 maagdenpalmen per vierkante meter. Met deze hoeveelheid is de bodem in 1 á 2 jaar tijd volledig bedekt.

Is maagdenpalm winterhard?

Vinca minor is zeer goed winterhard. De kleine maagdenpalm verlangt een standplaats in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw, deze maagdenpalm is zeer flexibel wat de grondsoort betreft. hij is goed zeewind tolerant en verdraagt ook luchtverontreiniging en droogte.

Kan maagdenpalm in de volle zon?

Maagdenpalm doet het op bijna elke tuingrond zolang die maar niet te droog is. Ze gedijen eveneens zowel in de schaduw, halfschaduw als in de volle zon. Hoe meer ze in de zon staan, hoe meer bloei je mag verwachten.

Kan maagdenpalm in de schaduw?

Kan overal staan: zon, half-zon en schaduw. Bloeit natuurlijk het uitbundigst in de zon. De Grote Maagdenpalm bloeit nog eerder!

Hoe plant ik maagdenpalm?

Planten van Maagdenpalm

Je kunt de plantjes ruim uit elkaar planten, ongeveer 30 cm tussenruimte. Voordeel is dat je niet zoveel planten nodig hebt, en je kunt gemakkelijk het onkruid ertussen weg schoffelen. Plant dus 9 à 11 stuks per vierkante meter voor een mooi bodem bedekkend resultaat.

Is maagdenpalm groenblijvend?

Vinca minor (kleine maagdenpalm) is een sterke wintergroene bodembedekkende plant. Kleine maagdenpalm is een bodembedekker die het onkruid goed kan onderdrukken, doordat de maagdenpalm zich met ondergrondse uitlopers verspreidt.

See also:  Welke Planten Bloeien Hele Zomer?

Hoe maagdenpalm onderhouden?

Maagdenpalm groeit goed in vochthoudende grond die voldoende humus moet bevatten. Schaduw wordt goed verdragen, alleen bloeien de planten in de schaduw minder goed. Doordat kleine maagdenpalm van nature in vochtige bosgrond staat, dien je tijdens droge perioden de plant extra water te geven.

Hoe lang bloeit maagdenpalm?

De nederlandse naam is Maagdenpalm, familie van de Apocynaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn geel + groene rand en ongeveer 15 cm.

Hoe vaak bloeit maagdenpalm?

Specificaties

Plantgroep Vaste planten meer
Bloeitijd februari – mei
Wintergroen Ja
Planthoogte 10 cm – 10 cm
Grondsoort elke goede tuingrond

Hoe snoei ik maagdenpalm?

Doe het in het vroege voorjaar, net voordat ze gaan bloeien en knip alles af op ongeveer 15 cm boven de grond. Als de groei in de lente start, komen eerst de bloeistengels uit het hart van de polletjes tevoorschijn. Daarna volgen nieuwe bladscheuten, die de grond in rap tempo zullen overdekken.

Kan je maagdenpalm verplanten?

Zolang de bodem niet bevroren is, kunt u het hele jaar door maagdenpalm planten. Zeker wanneer u maagdenpalm in pot heeft gekocht en deze in uw tuin wilt zetten. Doorgaans plant men deze soorten tussen maart en half oktober.

Welke bodembedekker in schaduw?

We hebben 10 van deze toppers die geschikt zijn voor donkere plekken op een rij gezet.

 • Bosaardbei (Fragaria vesca)
 • Elfenbloem (Epimedium)
 • Kruipend zenegroen (Ajuga reptans)
 • Labradorviooltje (Viola labradorica)
 • Longkruid (Pulmonaria)
 • Ooievaarsbek (Geranium)
 • Purperklokje (Heuchera)
 • Schuimbloem (Tiarella)
 • Hoe groot wordt maagdenpalm?

  Specificaties

  See also:  Wat Is De Beste Plek Om Tulpenbollen Te Planten?
  Plantgroep Vaste planten meer
  Planthoogte 10 cm – 30 cm
  Grondsoort elke tuingrond
  Plantafstand 7 – 9 stuks/m²
  Toepassingssuggesties Groep of Bodembedekking.

  Hoeveel Vinca minor per strekkende meter?

  Producteigenschappen

  Afmetingen 15 cm
  Aantal per strekkende meter 3
  Aantal per m2 9
  Bloeikleur Blauw
  Bladkleur Groen

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.