Klokjesbloem Wanneer Planten?

Klokjesbloemen kan je aanplanten vanaf het voorjaar tot eind september. Tijdens de bloei in de zomermaanden extra water geven. De plant vermeerderen kan door te scheuren.

Is de klokjesbloem winterhard?

Deze tuinplant verdraagt temperaturen tot -35 graden Celsius en is dus zeer winterhard. De geadviseerde plantafstand is 38 cm.

Kan campanula in volle zon?

In huis moet je ze op een lichte plek zetten of (in een hangpot) hangen, maar niet in de volle zon. Staat of hangt je plant te donker, dan kunnen de bloemen verkleuren. Campanula Addenda® [email protected] verdampen vrij veel water, dus zorg dat de potkluit niet uitdroogt. Regelmatig even bijgieten.

Is campanula meerderjarig?

Deze kan tot 70 cm hoog worden en de bloeikleur van de bloemen kan variëren van wit tot roze en paars. Van deze soort poot je er ongeveer 7 per vierkante meter tuinoppervlak. Campanula Portenschlagiana bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm bereikt.

Is de campanula winterhard?

Winter. Kruipklokje / Campanula poscharskyana is winterhard, hij overleeft ook redelijk strenge winters. Hij sterft wel bovengronds af, maar het groene blad houdt vol tot ver in de winter.

Is de campanula een vaste plant?

De Campanula (Klokjesbloem) is een prachtige bloeiende vaste plant. De meeste Campanula soorten zijn bodembedekkende vaste planten.

Hoe vaak bloeit campanula?

Samenvatting

Naam Campanula
Bijnamen Klokjesbloem, Klokje, Klokjesplant
Bloeitijd Vanaf eind lente
Standplaats Zon of halfschaduw

Hoe snoei je campanula?

Campanula lactiflora, Campanula persicifolia, Campanula glomerata. Verwijder de uitgebloeide bloemen met de hand of gebruik een snoeischaar, om de aanleg van nieuwe bloemen te stimuleren. Knip de uitgebloeide stengels aan het einde van het groeiseizoen in september tot net boven de grond af.

See also:  Wanneer Kunnen Courgette Planten Naar Buiten?

Is campanula een bodembedekker?

Campanula portenschlagiana is een laagblijvende bodembedekker en halfwintergroen. Deze tuinplant sterft in de winter bovengronds af en maakt in het voorjaar weer nieuwe uitlopers. Campanula portenschlagiana groeit vanuit een pol en maakt ieder jaar opnieuw ranken. Deze kruipen over de grond.

Hoe hoog wordt campanula?

Campanula Ambella purple

30 cm hoog, is winterhard en houdt van een plek buiten in zon of lichte schaduw, maar je kunt hem voorlopig ook heel goed (in een sierpot) in huis zetten om er van dichtbij van te genieten zo lang hij bloeit.

Welke campanula bloeit het langst?

Top 12 langbloeiende vaste planten

  • Erysimum ‘Bowles Mauve’, Muurbloem, Steenraket: bloeit van april t/m oktober.
  • Geranium ‘Rozanne’, Tuingeranium: bloeit van mei t/m oktober.
  • Campanula poscharskyana, Klokjesbloem: bloeit van mei t/m september.
  • Dicentra formosa, Gebroken hartje: bloeit van mei t/m september.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.