Japans Bloedgras Hoe Planten?

Japans bloedgras geeft de voorkeur aan een zonnige plek, maar tolereert ook een plek in de halfschaduw / halfzon. Echter geldt wel: hoe meer zonlicht de plant kan absorberen, des te intenser de rode kleur! De ‘Red Baron’ groeit het beste in een lichtvochtige, goed doorlatende bodem, die niet te arm is.

Is Japans bloedgras woekerend?

Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Hoeveel Red Baron per m2?

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ Bij een 10 liter pot adviseren wij 3 stuks per vierkante meter aan te planten.

Hoeveel Japans bloedgras per m2?

De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.)

Is Japans bloedgras winterhard?

Hoewel winterhard, kan het bloedgras wel gevoelig zijn voor vorst. Zeker de jonge planten. Dit is eenvoudig op te lossen door wat blad of stro bij de voet van de plant aan te brengen, wanneer er vorst is.

Is Japans Bloedgras giftig?

Gekookte jonge twijgen kunnen worden gegeten en de wortels kunnen door hun suikers en zetmeel makkelijk worden gekauwd.

Hoe hoog wordt Japans Bloedgras?

Omschrijving. Imperata cylindrica Red Baron ofwel Japans Bloedgras is een siergras met langwerpig blad tot circa 40cm hoogte met een unieke kleurencombinatie. Het blad van Japans Bloedgras Red Baron verkleurd gedurende het seizoen van roodgroen naar intens rood.

Hoe groot wordt Red Baron?

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ wordt ongeveer 40 cm hoog. Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is geschikt als kuip- en borderplant. Ook in een pot op een terras is deze plant erg decoratief.

Wat past bij Japans Bloedgras?

De standplaats van Imperata cylindrica ‘Red Baron’ dient zonnig tot halfschaduw te zijn. Imperata cylindrica ‘Red Baron’ wordt, vanwege de bijzondere kleur, vaak toegepast in de combinatie met roze en rood bloeiende vaste planten en in combinatie met andere, meestal hoger wordende, siergrassen.

See also:  Wanneer Komkommerplant Buiten Planten?

Wat combineren met Red Baron?

‘Red Baron’ vormt een uitstekende combinatie met roze en rood bloeiende vaste planten en in combinatie met andere, meestal hoger wordende, siergrassen. Kan ook in potten worden toegepast.

Hoe Schapengras snoeien?

Festuca glauca ( blauw schapengras) moet niet afgeknipt worden maar kan het beste ‘gekamd’ worden. In maart, net voordat de nieuwe groei begint, trek je met je handen het lelijke, bruine en loszittende, dooie loof eruit. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Hoe en wanneer siergrassen snoeien?

De beste tijd om siergrassen te snoeien is na de winter, in het vroege voorjaar. Eind februari of begin maart is een goede periode om de snoeischaar erbij te pakken. Het is belangrijk om dat in deze tijd (einde winter) te doen.

Hoe breed wordt Red Baron?

De Nederlandse naam van de Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is Japans bloedgras wat naar de kleur van het blad verwijst. Deze soort heeft een compacte vorm en wordt maximaal 60 cm hoog.

Is siergras winterhard?

Groenblijvende grassen

Groenblijvende siergrassen blijven in de winter hun mooie blad en bloemhalmen behouden. Zo houden ze een mooie sierwaarde in de winter voor uw tuin. Vooral wanneer andere vaste planten kaal worden en afsterven, heeft u altijd nog het elegante siergras in uw tuin met zijn mooie pluimen en halmen.

Welke siergrassen zijn wintergroen?

Wintergroen siergras

 • Nieuw. Limegroene zegge. Carex oshimensis ‘Everlime’
 • Nieuw. Oranje zegge.
 • Leliegras. Liriope muscari ‘Moneymaker’
 • Vedergras. Stipa tenuissima ‘Ponytails’
 • Fakkelgras. Koeleria glauca.
 • Roze pampasgras. Cortaderia selloana ‘Rosea’
 • Pampasgras. Cortaderia selloana ‘Pumila’
 • Reuzen pampasgras. Cortaderia selloana.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.