Hulst Bessen Wanneer?

Alleen de vrouwelijke struiken dragen bessen. Van mei tot begin juni verschijnen kleine witte bloempjes die door insecten worden bestoven. Na enkele dagen vorst worden de hulstbessen zacht. Voor inheemse vogels zijn ze niet giftig en vormen ze een welkome voedselbron gedurende de winter. Hulst: groentje in de winter
De hulst is een tweehuizige plant; de mannelijke en de vrouwelijke bloem komen op verschillende planten voor. Van september tot in de winter zijn de vrouwelijke planten getooid met felrode bessen, die bij lijsters erg in de smaak vallen.
Hulst is echter een vrij stevige en veerkrachtige plant, dus maak je niet te veel zorgen als je een keer in een minder geschikt seizoen moet snoeien. De beste tijd om bladverliezende hulst te snoeien is de lente, omdat dit een optimale bessengroei geeft.

Waar komt de Hulst voor?

De hulst komt voor in beuken- en eikenbossen: de boom verdraagt een zure grond. De langzaam groeiende boom kan tot 10 m hoog worden en wordt gemiddeld 100 jaar oud. De leerachtige bladeren van de hulst zijn getand en voorzien van stekels. De plant heeft rode bessen.

Waar komt de Hulst vandaan?

De hulst ( Ilex aquifolium) is een plant uit de hulstfamilie ( Aquifoliaceae) die van nature voorkomt in het westen en zuiden van Europa, het noordwesten van Afrika en het zuidwesten van Azië. Het is de enige groenblijvende loofboom die van nature voorkomt in de Benelux.

Wat is de plant Hulst?

Hulst (plant) De hulst ( Ilex aquifolium) is een plant uit de hulstfamilie ( Aquifoliaceae) die van nature voorkomt in het westen en zuiden van Europa, het noordwesten van Afrika en het zuidwesten van Azië. Het is de enige groenblijvende loofboom die van nature voorkomt in de Benelux.

See also:  Welke Planten Kunnen Niet Tegen Vorst?

Heeft hulst altijd rode bessen?

Dat is bijvoorbeeld bekend van lijsters. Het zal opvallen dat er struiken zijn die vol zitten met rode bessen, terwijl andere geen bessen hebben. Dat komt doordat de Hulst een tweehuizige soort is. Alleen de bloemen die functioneel vrouwelijk zijn en een ontwikkeld vruchtbeginsel hebben vormen uiteindelijk bessen.

Welke hulst heeft rode bessen?

De bessen van de Ilex aquifolium ‘Pyramidalis’

De Ilex aquifolium ‘Pyramidalis’ wordt in het Nederlands beshulst genoemd. Hij heeft nauwelijks stekels of is niet echt scherp. De rode bessen van deze Ilex aquifolium komen overvloedig voor. Dit is daarom de meest gebruikte hulst voor kerstversieringen.

Heeft hulst veel water nodig?

Water geven

Na de eerste groei heeft hulst in de tuin verder geen speciale zorg nodig. Houd er echter rekening mee dat je de groenblijvende plant in de winter gedurende perioden van aanhoudende droogte op vorstvrije dagen water moet geven.

Hoe oud wordt een Hulstboom?

De hulst komt voor in beuken- en eikenbossen: de boom verdraagt een zure grond. De langzaam groeiende boom kan meer dan 10 m hoog worden en wordt gemiddeld 100 jaar oud.

Welke provincie vind je hulst?

uitspraak (info / uitleg), Zeeuws en Oost-Vlaams: Ulst) is een vestingstad in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Hulst.

Welke soorten hulst zijn er?

Zoek

 • Hulst Alaska Ilex aquifolium ‘Alaska’
 • Hulst Heckenfee Ilex meserveae ‘Heckenfee’
 • Hulst Heckenpracht Ilex meserveae ‘Heckenpracht’
 • Hulst Heckenstar Ilex meserveae ‘Heckenstar’
 • Welke voeding voor hulst?

  Verzorging. Voeding: Strooi in het najaar een laag mulch van blad of compost onder de haag in het najaar. Geef organische mest in het voorjaar. Snoeien: Snoei na het aanplanten de haag terug zodat hij opnieuw gaat uitlopen.

  See also:  Wat Kan Ik Planten In Maart?

  Is hulst giftig voor vogels?

  De hele winter draagt Hulst veel mooie, dieprode bessen. De rode steenvruchten zijn voor de mens giftig. Voor vogels geldt dat gelukkig niet.

  Hoe verzorg je een hulst?

  Hulst groeit goed in normale humusrijke grond. Deze grond mag niet te nat en niet te droog zijn. Tijdens droogte dient u hulst geregeld water te geven. In het voor- en najaar kunt u wat mengmeststof geven om de struik gezond te houden.

  Waarom wordt hulst geel?

  De wortels hebben wateroverlast

  Te veel water bij de wortels kan een oorzaak zijn van geel of bruin blad. De Ilex krijgt namelijk te weinig zuurstof als de wortels in het water staan. Het gevolg hiervan is dat het blad verkleurt en/of uitvalt. Geef je Ilex dus niet té veel water.

  Hoe verzorg je hulst?

  Om de struik vol te houden kunt u jaarlijks of om de 2 jaar snoeien en na de snoei de struik bemesten met organische mest. Is de hulst struik erg kaal en verhout of zijn de takken zo lang dat ze naar beneden hangen snoei dan in het vroege jaar gerust tot het kale hout.

  Hoe weet je de leeftijd van een boom?

  Als je exact wil weten hoe oud een boom is, dan tel je best het aantal jaarringen in het onderste van de stam. Immers, een doorsnede van de stamvoet telt heel wat meer jaarringen dan een doorsnede bovenin de stam of van een grote tak. Bij een boom groeit dus elk jaar een laagje bij, in de breedte en in de lengte.

  See also:  Wanneer Kan Ik Groenten Planten?

  Welke bomen worden het oudst?

  Methuselah is een ruim 4800 jaar oude boom van de soort Pinus longaeva, die groeit in de White Mountains te Inyo County, in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Lang is deze boom beschouwd als de oudste nog levende boom ter wereld en de oudste niet-klonale levensvorm ter wereld.

  Is hulst winterhard?

  Alle hulstsoorten zijn goed winterhard en kunnen ook worden toegepast in gemengde hagen. Voordelen: Wintergroen. Mooie glanzende bladeren.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.