Hortensia Strong Annabelle Wanneer Planten?

Vanaf maart tot half oktober kun je deze hortensia aanplanten. In deze periode is de grond warm en zal de plant goed wortel schieten. Hij heeft een voorkeur voor halfschaduw en enigszins vochtige grond. Plantafstand Hydrangea arborescens ‘Annabelle’.

Wat kost Hortensia ‘Pink Annabelle’?

Hortensia (Hydrangea ‘Pink Annabelle’) v.a. € 8,46

Hoe kan ik planten van een hortensia in volle grond?

Laat ik voorop stellen dat het planten van een Hortensia zowel in pot als in de volle grond kan. Zoals je eerder hebt gelezen is de waterdoorlatendheid en zuurgraad (pH-waarde) van de bodem belangrijk. De stappen voor het planten van een Hortensia in volle grond zijn: Kies een geschikte plek in half schaduw of zon.

Wat is De oppervlakte van een Hortensia?

U heeft een oppervlak van 3,6 m2. Per m2 zou u 3-5 hortensia’s ‘Strong Annabelle’ (kleinste maat) kunnen planten. Kies voor de kleinste maat, het groeit vanzelf dicht, maar dan kunt u het mooier verdelen. Tussen de 12-15 stuks is echt voldoende. U zou ze in driehoeksverband kunnen planten, dus om en om in een zigzag. De hortensia kan in de zon.

Wat is de Hydrangea Strong Annabelle?

Hydrangea ‘Strong Annabelle’ is een verbeterende versie van de populaire ‘gewone’ Hortensia Annabelle. De stelen van de Strong Annabelle zijn steviger, waardoor de Hortensia ‘Strong Annbelle’ ook bij regen en wind op zijn pootjes blijft staan en niet omvalt.

Hoeveel hortensia strong Annabelle per m2?

Voor Hydrangea ‘Strong Annabelle’ kunt u uitgaan van zo’n 4-6 planten per vierkante meter. Op een dergelijke smalle strook is echter 1 rij voldoende en kunt u bijvoorbeeld 2-3 per strekkende meter plaatsen.

See also:  Welke Planten Bloeien In Januari?

Hoe strong Annabelle planten?

De Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ groeit het best in de volle grond. Zorg ervoor dat de kluit goed vochtig is. Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los.

Hoeveel Annabelle planten per m2?

Producteigenschappen

Afmetingen 100 cm
Aantal per strekkende meter 2
Aantal per m2 3
Bloeikleur Wit
Bladkleur Groen

Welke planten bij Annabel?

Hortensia’s zijn sterke, onderhoudsarme planten die een mooie kleurstelling hebben. Daarnaast kun je uitstekend een hortensia combineren met vaste planten.

Je kunt hortensia’s combineren met (onder andere de volgende) vaste planten:

 • Buxus;
 • Klimop;
 • Vrouwenmantel;
 • Hosta;
 • Altheastruik;
 • Mannetjesvaren;
 • Venijnboom;
 • Roos;
 • Hoe hoog wordt de Strong Annabelle?

  Hydrangea arborescens is een struik met opgaande bloeiwijze. Het blad is eirond, elliptisch of breed-eirond en zes tot zestien centimeter lang. De hortensia ‘Annabelle’ wordt iets hoger dan een meter en heeft grote, halve bollen met witte, steriele bloemen.

  Hoeveel hortensia op een meter?

  Om de planten meer ruimte te geven, kun je er enkele verplaatsen in je tuin. Afhankelijk van de plantmaat en de variëteit hortensia worden 1 tot 3 hortensia’s per vierkante meter aanbevolen.

  Hoe snel groeit de Strong Annabelle?

  De enige echte gecertificeerde Strong Annabelle

  Enig geduld is wel vereist: in twee a drie jaar groeit deze plant uit tot een volwassen struik, om zo met gemak weer en wind te trotseren! De ‘STRONG Annabelle’® bloeit al op éénjarige takken.

  Hoe Annabellen ondersteunen?

  Voor het ondersteunen van je Hortensia Annabelle ga je als volgt te werk:

  1. Sla de 4 hoekpinnen minimaal 30 cm in de grond.
  2. Breng eventueel ook de extra grondpinnen aan.
  3. Bevestig het touw aan de 1e grondpin en rol het af langs de andere grondpinnen.
  4. Draai bij iedere grondpin het touw 1 of 2 keer rond de pin.
  See also:  Wanneer Koriander Buiten Planten?

  Kunnen Annabellen in de volle zon?

  De bekende Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ met enorme bollen witgroene, witte bloemenheeft het liefst een zonnige plaats, in droge, goed afwaterende grond.

  Kunnen Annabellen in de schaduw?

  Licht: De Hortensia Annabelle en Hortensia Strong Annabelle staan graag op een plek in de halfschaduw. Een plek in de volle zon wordt ook verdragen, zolang de bodem genoeg vochtig blijft.

  Hoe ver moet je hortensia uit elkaar planten?

  Ze houden van kleiachtige, vochthoudende grond. De plantafstand is ca. 1 tot 1.5 meter. Om een Hortensia te planten, graaft u een gat wat ongeveer twee tot drie keer zo groot en diep als de pot is.

  Hoeveel Eikenbladhortensia per m2?

  Bodemverbeterend middel (Vivimus voor alle tuinplanten)

  Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
  Geurend Nee
  Volwassen plantgrootte (cm) 125
  Aantal per m²
  Aantal per strekkende m

  Hoeveel planten per vierkante meter?

  Als gemiddelde wordt gehanteerd een kwekerij met 15 planten per m2; Dit levert een opbrengst op van 28,2 gram per plant. Hierbij wordt rekening gehouden met een 95% betrouwbaarheidsinterval.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.