Hoe Ver Radijsjes Uit Elkaar Planten?

Zo werkt radijs kweken Zaai de zaden vanaf eind februari bij mild weer rechtstreeks in een zaaibed, in potten of kweekzakken op een diepte van ongeveer 1 cm. Houd tussen de zaden een afstand van ongeveer 3 cm aan. Als je regelmatig wilt blijven oogsten, zaai dan tot de zomer elke paar weken een nieuwe voorraad radijs.

Hoeveel ruimte heeft een radijs nodig?

Zaai het radijs zaad 6 tot 12 mm diep en hou een zaai afstand van 2,5 cm. Dun je jonge plantjes uit op +/- 10 cm. Zoniet is er teveel concurrentie om de voeding in je grond en krijg je niet de mooie sappige radijsjes die je wilt.

Hoe groeit een radijsje?

De radijs is een klein en eenjarig plantje, het blad wordt niet hoger dan ongeveer 15 tot 20 centimeter. Het radijsje zelf is een knolletje. Radijsjes kiemen snel (afhankelijk van de temperatuur binnen enkele dagen tot 2 weken) en groeien snel, binnen 6 tot 8 weken na het zaaien kun je radijsjes al oogsten.

Welke maand radijsjes oogsten?

Je start in maart met radijs zaaien op een plek in de volle grond of een pot. Zet hem in de zon, je zult dan binnen ongeveer 7 weken radijs oogsten! Vanaf de maand april en mei zul je merken dat de radijsjes een stuk sneller groeien, omdat de temperaturen dan oplopen.

Hoe plant je een radijs?

Hoe zaai ik radijs? Maak een ondiep geultje in de volle grond (of potgrond als je in een pot teelt) en leg daar de zaadjes in, op een afstand van 2 centimeter van elkaar. Dek af met een dun laagje zand van maximaal 0,5 centimeter. Geef regelmatig wat water, de grond mag niet kletsnat zijn maar zeker ook niet uitdrogen.

See also:  Welke Kruiden Zijn Vaste Planten?

Hoe gebruik je Radijskers?

Radijskers ‘Daikon’ kiemgroente heeft een enigszins pikante smaak en zit boordevol vitaminen. Met een kenmerkende frisse, licht peperige smaak is dit een goede toevoeging voor salades, sandwiches en sausjes. Het kweken van de kiemgroente kan in een kiemschaaltje op vochtig keukenrolpapier gedaan worden.

Hoe wordt broccoli geteeld?

Zaaien van broccoli

Vroege broccolirassen zaai je binnen onder glas of in een kweekbak van februari t/m half maart. De zaailingen plant je later in de maand april uit in de volle grond. Voor zomerbroccoli mag je vanaf half maart al zaaien in de volle grond. Het zaaien van winterbroccoli kan vanaf mei.

Waar groeit een radijs?

Radijs is een eenjarig koolgewas dat vooral wordt gekweekt in het noorden en westen van Europa. In China groeit radijs in het wild. Radijs heeft voor veel mensen een grote sierwaarde door de rode kleur van de groente.

Hoe plant je een wortel?

Hoe zaai ik worteltjes? Maak een ondiep geultje in de grond en leg elke 3 centimeter 1 zaadje. Dek de zaden af met wat zand en geef de eerste weken regelmatig en voorzichtig water met een plantenspuit. Worteltjes kiemen heel langzaam, het kan wel 3 of 4 weken duren.

Hoe lang duurt het voordat je radijs heb?

Oogsten. Zoals gezegd kun je radijs lekker snel oogsten, ongeveer 5-6 weken na het zaaien. Vaak zijn de knolletjes al een aardig stuk boven de grond te bewonderen. Bij het oogsten trek je voorzichtig de knol aan het loof uit de grond.

Hoelang duren radijsjes?

Hoe moet je radijs oogsten en bewaren? Trek de radijsjes voorzichtig uit de bodem, snijd de loof eraf en bewaar het maximaal 1 tot 2 dagen in een bakje water in de koelkast.

See also:  Hoe Planten Bomen Zich Voort?

Wat is Radijskers?

Radijskers ‘Daikon’ wordt gebruikt als smaakvolle toevoeging aan sausjes, salades en sandwiches. ‘Daikon’ is een enigszins pikante kiemgroente met een frisse, licht peperige smaak. Gemakkelijk te kweken in een daarvoor geschikt kiemschaaltje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.