Hoe Teken Je Een Framboos?

Teken een cirkel of een complete ovaal, op basis van het gewensteje hebt de grootte van een hele bes. Splits deze cirkel vervolgens met veel kleine, zoals te zien is op echte frambozen. Van boven, teken dunne bladeren en de plaats waar de bes is bevestigd aan de tak. Als je wilt, teken de takken van de struik met bladeren.

Hoe doe je frambozen stekken?

Frambozen stekken. Het stekken van framboos is ontzettend makkelijk. De frambozenplant ontwikkelt namelijk veel uitlopers die je kunt uitgraven en met worteltjes kunt oppotten in potgrond. Wacht totdat de stekjes volwassen zijn en begin met uitplanten van je nieuwe frambozenplant.

Waar is de framboos teelt?

De framboos is een in heel Europa van nature voorkomende plant, die op open plaatsen in het bos en langs bosranden voorkomt en is als voedsel al sinds de vroegste tijden in gebruik. De teelt gaat terug tot de Middeleeuwen. De plant is een heester waarvan de stengels tot 2 meter lang kunnen worden.

Hoe staan de frambozen in halfschaduw?

Frambozen staan het liefst zonnig, maar in halfschaduw groeien ze ook nog redelijk goed. Wij hebben de frambozen hier een mooi plekje gegeven: voor de kas, vol in de zon, en daar is het ook iets minder nat (omdat het daar iets hoger is). We hebben er wat turf en compost door de grond gewerkt en de frambozen hebben het daar prima naar hun zin.

Wanneer kun je frambozen uitplanten?

Hierin zit namelijk gedroogde stalmest, en daarnaast maakt het de bodem luchtig, kortom de ideale bodemstructuur voor groei. Herfstdragende frambozen kun je in maart uitplanten, en zomerdragende frambozen in september. Sommige frambozenplanten kunnen een hoogte van wel 150 cm bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.