Hoe Maak Je Zwarte Bessen Likeur?

Leg bessen likeur snel en gemakkelijk Maak een siroop van de zwarte bessen likeur haar eerste met het water en de suiker. Voor dit, neem de suiker en het water en kook het in een pot voor ongeveer vijftien minuten. U kunt de hoeveelheid suiker variëren, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.
Zo maak je het

 1. Doe de suiker, de zwarte bessen en de andere ingrediënten in een glazen pot en giet hier de wodka overheen.
 2. De pot goed afsluiten en iedere dag even voorzichtig doorhusselen.
 3. Af en toe kun je even proeven!
 4. Na 3 maanden staan kan de likeur gezeefd worden en is hij klaar om te drinken.

Hoe maak je bessenjenever?

De bessen in een zeef waarin een natgemaakte schone doek ligt zeven en lichtjes uitpersen. Het opgevangen sap afmeten. Per deciliter sap ½ dl suikersiroop en 1 dl jenever toevoegen. De drank goed doorroeren en in flessen schenken.

Hoe maak je je eigen likeur?

Om zelf likeur te maken, doe je heel eenvoudig alcohol – wodka of gin bijvoorbeeld – met een smaakmaker in een weckpot of glazen fles, die je vervolgens een tijdje laat weken, oftewel macereren. ‘Aardbeien, ananas, kaneel, gember, vanille, amandel. Je kunt bijna overal likeur van maken’, aldus De Koning.

Hoe verwerk ik zwarte bessen?

Maar zo kun je zwarte bessen ook gebruiken:

 1. Zo uit het vuistje.
 2. Gemengd met ander zacht/rood fruit in een fruitsalade.
 3. Persen.
 4. In een smoothie met banaan.
 5. In jam of gelei.
 6. In sorbetijs.
 7. In volkorenpannenkoeken.

Hoe maak je Cassis?

Het wordt gemaakt door geplette zwarte bessen in alcohol te drenken en vervolgens met suiker te zoeten. Crème de cassis is een specialiteit van Bourgondië maar het wordt ook gemaakt in andere Franse regio’s, zelfs in Luxemburg en Quebec.

See also:  Lampenpoetsersgras Wanneer Planten?

Hoe drink je creme de cassis?

En in toetjes, ijs, fruit, is hij geweldig. Maar het bekendste gebruik is als drupje in een glas witte wijn, een oude combinatie die in Bourgogne bekend stond als ‘blanc-cassis’, maar door de onvermoeibare promotie-inspanningen van Félix Kir, van 1945 tot ’68 burgemeester van Dijon, als ‘kir’.

Wat heb je nodig om likeur te maken?

De verhoudingen fruit-alcohol-suiker steken niet nauw. Hou om te beginnen grofweg aan: 1 deel suikersiroop, 2 delen sterke drank, 2-4 delen fruit. Dat geeft een likeur met ongeveer 30% alcohol. Macereren is een vorm van koude extractie, waarbij de vloeistof de kleur en aromas opneemt.

Welke alcohol voor likeur?

Een likeur is in principe samengesteld uit drie eenheden:

 • Een smaakmaker. als kruiden, vruchten, noten, cream, koffie of zelfs groenten.
 • Alcohol. minimaal 15 procent, vaak rond de twintig procent maar bij sommige likeuren ook hoger, zoals de veertig procent alcohol in Cointreau.
 • Suiker.
 • Hoe lang moet likeur trekken?

  Het laten trekken van de smaken (ook wel macereren genoemd) in de alcohol duurt een aantal weken, en liever zelfs 2 of 3 maanden. Als dat klaar is zeef ik alles en pas dan voeg ik suiker toe (en “verdun” zo dus ook nog de likeur). De suiker lost met af en toe wat kantelen van de fles wel binnen een dag of 2 tot 3 op.

  Hoeveel zwarte bessen per dag?

  Om niet te veel fruitsuikers binnen te krijgen wordt er geadviseerd om twee tot drie verschillende soorten fruit per dag te eten. Een handjevol blauwe bessen per dag is al voldoende om van de voordelen te profiteren. Bessen bewaar je het beste in een papieren zak in de koelkast.

  See also:  Aardbeienplant Wanneer Planten?

  Hoe en wanneer zwarte bes snoeien?

  In de regel wordt de zwarte bes tussen november en maart gesnoeid. Bij veel tuiniers gaat de voorkeur uit naar de snoei na de bladval. De struiken zijn dan nog lang (na de oogst) in staat, met behulp van het bladgroen, om voedingssuikers te produceren.

  Hoe zwarte bessen eten?

  Ze zijn dus rauw wel eetbaar maar na koken/bereiden komt pas het heerlijke aroma goed vrij en smaakt ze heel bijzonder. Zwarte bessen bevatten enorm veel vitamine C. De zwarte bes is een winterharde struik, geschikt voor een zonnige standplaats (maar in halfschaduw doet ze het hier ook goed).

  Wat zit er allemaal in Cassis?

  Wat is cassis? Cassis is frisdrank met de smaak van zwarte bessen. Deze dorstlesser is dus gemaakt van zwarte bessensap, maar dat niet alleen. Het bevat bijvoorbeeld ook prik (bruisend water) en citroenzuur.

  Wat zit er in crème de cassis?

  Aroma & smaak: Crème de Cassis is een zoete donker-rode likeur met zwartebessensmaak. Het wordt gemaakt door geplette zwarte bessen in alcohol te drenken en vervolgens met suiker te zoeten. Aanbevolen serveerwijze: Heerlijk om een aperitief die ‘extra punch’ te geven. Onmisbaar uiteraard om de klassieke Kir te maken.

  Wat is een Cassis?

  , v./m., 1. uit zwarte bessen bereide, koolzuurhoudende frisdrank; 2. een opwekkende drank, bereid van zwarte bessen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.