Hoe Maak Je Aardbeien In Chocolade?

Bereiding

 • Werk steeds met kleine hoeveelheden chocolade. Snij de chocolade in kleine stukjes en doe in een pot.
 • Laat dus de witte chocolade niet te warm worden. Voel met je vinger of de chocolade een aangename warmte heeft.
 • Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade. Leg ze op een boterpapier en plaats ze gedurende 10 minuten in de koelkast.
 • Hoe maak je het? Verwarm de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot deze gesmolten is. Dip de aardbeien één voor één in de chocolade en leg deze op een met vetvrij papier bedekte ovenschaal. Wanneer je alle aardbeien voorzien hebt van een laagje chocolade ze je de schaal in de koelkast.

  Hoe chocolade aardbeien bewaren?

  Haal ze uit het originele bakje en stop ze in een ander bakje met keukenpapier om vocht op te vangen. What is this? Aardbeien met chocolade kun je minder lang bewaren. Bewaar ze maximaal 1 dag, maar hoe sneller je ze eet hoe lekkerder ze zijn!

  Hoe maak je gesmolten chocolade?

  Vul een magnetronbestendige kom met de chocolade. Verwarm de chocola op 800W gedurende 30 seconden. Kijk na 30 seconden hoe ver de chocolade gesmolten is. Roer het geheel even goed door en zet vervolgens de kom nog eens 30 seconden in de magnetron.

  Welke chocolade is het beste om te smelten?

  Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.

  See also:  Aardbeien Planten Hoe Ver Uit Elkaar?

  Hoe chocolade laten drogen?

  Bewaar je chocoladereep op een donkere en droge plek. Een temperatuur van rond de 20 graden is het beste. Bewaar de reep uiteindelijk dus niet in de koelkast, want dan kan de chocolade wit uitslaan en wordt hij te hard. Gewoon in de voorraadkast dus! :).

  Kun je aardbeien in de koelkast bewaren?

  Binnen een paar dagen

  Als je de aardbeien iets langer wilt bewaren kun je ze het beste in de koelkast leggen. Haal ze uit het oorspronkelijke doosje en leg in een bakje met een laagje keukenpapier om zo eventueel vocht op te vangen. Bedek het bakje met een deksel, maar druk niet dicht zodat er nog lucht bij kan.

  Waarom zweet chocolade?

  Terwijl hij overdag opwarmt begint de chocolade te ‘zweten’. Tijdens dat proces wordt cacaoboter afgezet op het oppervlak, zodat er een onsmakelijke witte laag op de chocolade ontstaat. Wees echter gerust, deze laag heeft niets te maken met schimmel en is niet schadelijk voor de smaak, of voor jou!

  Hoe maak ik gesmolten chocolade vloeibaar?

  Het beste kun je de magnetronbestendige kom met stukjes chocolade op medium hoogte in de magnetron zetten, elke keer maar voor 20 tot 30 seconden. Dan even checken, doorroeren en weer verder, totdat de chocolade mooi gesmolten is.

  Hoe krijg je witte chocolade vloeibaar?

  Vooral witte chocolade heeft de neiging om snel te gaan klonteren als je deze gewoon in een pannetje of in de magnetron opwarmt. Nog even in het kort: Giet een klein laagje water in een pan (bijv 2 cm) Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.

  See also:  Hoe Groeien Aardbeien?

  Hoe maak je witte chocolade vloeibaar?

  Smelt witte chocolade altijd met de au bain-marie methode (op een heel lage temperatuur). Witte chocolade smelten in de magnetron is niet handig. Door het lage verbrandingspunt is de kans groot dat het aanbrandt en niet meer bruikbaar is.

  Welke chocolade moet in een chocoladefontein?

  Je kan kiezen of je ‘gewone’ chocolade gebruikt of couverture chocolade. De kleine deeltjes waaruit couverture chocolade bestaat smelt makkelijker. Om is een keer iets nieuws te proberen kan je ook gekleurde chocolade gebruiken.

  Kun je alle chocolade smelten?

  Chocolade smelten met de magnetron

  Breek de chocolade in stukjes, leg ze in een kom en zet deze in de magentron. Zet de magnetron aan gedurende 25 seconden (ik kies altijd 500 Watt). Open de deur en roer de chocolade door. Herhaal deze stappen totdat de chocolade gesmolten is of de gewenste temperatuur heeft.

  Wat is een hittebestendige kom?

  Door een hittebestendige kom op een pan boven een laagje kokend water te plaatsen, wordt deze verwarmd door de stoom. Deze methode zorgt ervoor dat je ingrediënten geleidelijk kunt verwarmen, zonder risico op aanbranden en zonder dat de temperatuur boven de 100 °C kan komen.

  Hoe krijg je gesmolten chocolade weer hard?

  Met gewoon smelten van de chocolade en het daarna weer op te laten stijven kom je er niet; de chocolade zal op die manier nooit glanzend, hard en knapperig worden. Je zult het dus op een bepaalde manier moeten bewerken om dat resultaat te krijgen en die bewerking noemen we tempereren.

  See also:  Welke Planten Bloeien In De Herfst?

  Hoe laat je gesmolten chocola hard worden?

  Tempereren, dit is een methode om de chocolade goed hard en knapperig te laten worden. Misschien heb je wel eens gewerkt met gesmolten chocolade en wilde het niet goed hard worden. Daarvoor is het tempereren.

  Hoe lang duurt het voordat chocolade gestold is?

  Laat de chocolade ca. 5 minuten stollen in de koelkast.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.