Hoe Diep Moet Je Tomaten Planten?

Je zaait tomaten 5mm diep in goed vochtige zaai- en stekgrond. Je wil tot aan het kiemen geen water meer geven. Teveel water, water dat blijft staan, kan je zaadje doen rotten voor het kan kiemen en dan is het vaak ‘game over’ voor je teelt en kan je herbeginnen.
– Voeg veel compost toe, tomaten zijn gulzige planten. – Plant ze diep! Dus nooit op zelfde hoogte als in de pot, maar minstens 5 cm dieper. Dat is tot net onder de eerste blaadjes, of zelfs tot onder het tweede paar.

Waar moet je op letten bij het planten van tomaten?

Waar moet je op letten bij het planten van tomaten? De plant wordt best uitgeplant na een opkweekperiode van 8 tot 10 weken, dus tot wanneer de eerste bloemtros zichtbaar wordt. Een vaste, goed doorwortelde potkluit is noodzakelijk voor een goede begingroei van een tomatenplant!

Wanneer moet je tomaten planten in de kas”?

43 reacties aan “Wanneer en hoe tomaten planten in de kas. Voor buitentomaten moet je de plant “toppen” eind juli of na 4-5 trossen, voor tomaten in de serre, moet je zeker “toppen” rond 10 augustus, voor een laatste oogst begin oktober. Meestal een zes-zeven trossen.

Wanneer moet je tomaten “toppen”?

GroentenInfo zegt: 27/04/2012 op 23:17. Voor buitentomaten moet je de plant “toppen” eind juli of na 4-5 trossen, voor tomaten in de serre, moet je zeker “toppen” rond 10 augustus, voor een laatste oogst begin oktober. Meestal een zes-zeven trossen. Reken 8 weken tussen bloei en rijpe vrucht in die periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.