Hoe Blauwe Bessen Vlekken Verwijderen?

U kunt de vlek desnoods nog voorbehandelen met wat (warme) alcohol, citroensap, azijn of zout. Vlekken van bosbessen kunt u goed weg krijgen met behulp van karnemelk. Week de vlek een tijdje in de karnemelk en spoel de vlek vervolgens eerst met koud en daarna met warm water uit.
Karnemelk is niet alleen gezond maar ook goed voor het bestrijden van vlekken die veroorzaakt zijn door bosbessen. Week de vlek een tijdje in de karnemelk en spoel de vlek vervolgens eerst met koud en daarna met warm water uit. Een ander beproefd huismiddeltje is het gebruik van citroensap.
Hoe verwijder je blauwe bessen en bramenvlekken? Het is een precies werkje, maar het beste kan je deze vlekken verwijderen met kokend water. Voor het beste resultaat lees je eerst aandachtig de beschrijvingen van de methodes.

Hoe vlekken van bosbessen verwijderen?

Kokend water

  1. Leg je kledingstuk in de badkuip. De randen voorkomen dat het kokend water op je huid terecht komt.
  2. Ga zo hoog mogelijk staan en giet een stevig straaltje kokend water op de vlek. Hoe hoger je staat, hoe beter: zo komt de straal hard neer op de vlek waardoor het er makkelijker uit zal gaan.

Hoe verwijder je bessen vlekken?

Bessen- & bramenvlekken verwijderen

Dompel de vlek dan onder in azijn. Laat dit inwerken en spoel uit met lauwwarm water. Vervolgens kun je de stof wassen zoals gewoonlijk.

Hoe krijg je oude vlekken uit kleding?

Doe een eetlepel waspoeder of wasmiddel in een kom met koud water en laat de vlek daarin een uur weken. Om het wasmiddel diep in de vezels te laten doordringen, wrijf je een beetje over de vlek of gebruik je een borsteltje als hulpmiddel. Spoel de vlek daarna af met koud water en was het kledingstuk zoals gebruikelijk.

See also:  Boskoop Glory Wanneer Planten?

Hoe krijg je fruit vlekken uit kleding?

Fruitvlek uit kleding

Als je fruit hebt gemorst op je kleren, dan kun je dit goed verwijderen met ossengalzeep. Behandel de vlek zo snel mogelijk: spoel eerst met koud water en wrijf vervolgens de vlek in met ossengalzeep. Doe hierna in de wasmachine.

Hoe krijg je rode vlekken uit witte kleding?

Met citroensap zijn rode vlekken eenvoudig uit kleding te verwijderen. Let op: was de vlek niet eerst met zeep, want hierdoor krijgen de rode vlekken een blauwe kleur. Maak de rode vlek nat en giet er citroensap overheen.

Hoe krijg je frambozen uit je kleding?

Een kledingstuk met framboos vlekken laten weken in een bak met witte (natuur)azijn werkt ook zeer effectief. Als u de vlek na minimaal een uur uitspoelt en het kledingstuk vervolgens goed laat drogen, zult u zien dat de vlek volledig verdwenen is. Het schrobben van de stof is dan ook niet meer nodig.

Hoe krijg ik mandarijn uit kleding?

Vlekken van appel, banaan, citroen, grapefruit, mandarijn, peer, pompoen, rabarber, wit druivensap, sinaasappel en vijgen kun je goed verwijderen met schoonmaakazijn. Of het nu witte T-shirts zijn of gekleurde kleding: Doe een beetje natuurazijn op de vlek, laat het inwerken en was het kledingstuk in de wasmachine.

Wat is de beste Vlekkenverwijderaar?

Alcohol is de beste vlekverwijderaar wanneer het aankomt op lastige vlekken. Te denken valt aan vlekken door ontlasting of urine, een grasvlek of van viltstift. Dep de vlek met een doekje met alcohol. Smeer er daarna wasmiddel op en was het kledingstuk volgens voorschrift.

See also:  Hoe Bewaar Je Rode Bessen?

Hoe haal je opgedroogde bloedvlekken uit kleding?

1. Zeepwater: als het bloed opgedroogd is, voeg je aan het water een beetje zeep toe, vooral als de vlek op katoen of een fijne stof zit (wol of zijde …). 2. Water en bloem: strooi wat bloem over de vlek en bevochtig en laat dit mengsel minstens een uur staan om deze korst daarna met een borsteltje te verwijderen.

Hoe oude Fruitvlekken verwijderen?

Oude fruitvlekken verdwijnen vaak na een bad van een paar uur in karnemelk, waaraan een scheutje citroensap is toegevoegd. Bij tere weefsels werken ook ammonia en zeepspiritus. Gebruik nooit zeep om fruitvlekken te verwijderen. Dan kunnen donkere, blauwachtige kringen ontstaan.

Hoe Bananenvlekken verwijderen?

Schoonmaakazijn werkt tegen meeste fruitvlekken

Doe wat natuurazijn/schoonmaakazijn op de vlek, laat het even inwerken en was daarna het kledingstuk in de wasmachine.

Hoe verwijder je banaan vlekken?

Een bananenvlek verwijder je door voor het wassen in te wrijven met wat ossengalzeep of een scheutje pure vlekkenoplosser. Daarna in de normale was doen en de vlek is weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.