Hoe Aardbeien Stekken?

Aardbeien stekken

 • Pak uitlopers waar voldoende wortels aanzitten op van de grond.
 • Zet er kleine potjes met potgrond onder.
 • Geef ze vooral in het begin voldoende water, mest hebben ze nog niet nodig.
 • Als de stek is geworteld knip je hem aan beide kanten los van de moederplant met een scherpe snoeischaar.
 • Hoe stek ik aardbeien? Haal alle overtollige takjes en dorre blaadjes van de baby plantjes af en tel het aantal uitlopers dat je in potjes wil zetten. Neem potjes en vul deze met potgrond Doe in ieder potje een plantje Geef de plantjes nu water.

  Wat doen met uitlopers aardbeien?

  Om zelf je plant te vermeerderen, laat je de uitlopers best lopen op vrije grond of in een bloempot. Zo zullen ze voldoende sterk zijn tegen eind augustus zodat je ze kunt afknippen van de moederplant. Ze hebben dan wortels gevormd die sterk genoeg zijn om zelf te overwinteren.

  Hoe laat je aardbeien planten overwinteren?

  Zet er kleine potjes met potgrond onder. Geef ze vooral in het begin voldoende water, mest hebben ze nog niet nodig. Als de stek is geworteld knip je hem aan beide kanten los van de moederplant. Plant de nieuwe planten tijdens de herfst of laat ze overwinteren onder glas.

  Wat te doen met aardbeiplanten in de winter?

  Aardbeien kunnen vrij goed tegen kou. Maar als het ‘s winters langdurig vriest krijgen ze toch een flinke klap en doen ze er lang over om weer bij te komen. Dat merk je aan de opbrengst: die zal dan minder zijn. Om dat te voorkomen kan je ze in de winter afdekken.

  See also:  Hoe Planten Zaadplanten Zich Voort?

  Kan ik een aardbeienplant overhouden?

  Aan het eind van het seizoen, merk je dat de planten in de pot in rust gaan. Je kunt ze dan weg doen (en het jaar erop een nieuwe aanschaffen) of ze overhouden tot het volgende jaar. Laat ze in het laatste geval op een koele, maar vorstvrije, lichte plek overwinteren. Laat de potgrond ook dan niet helemaal uitdrogen.

  Wat is een uitloper van een plant?

  vorm van ongeslachtelijke voortplanting waarbij bovengrondse stengels worden gevormd. Aan deze stengels groeien nieuwe planten. Bijvoorbeeld: aardbei.

  Hoe snoei ik een aardbeienplant?

  Het is eigenlijk niet nodig om een aardbei te snoeien, maar u kunt wel bladeren verwijderen en uitlopers afknippen. Verwijder nooit voor de winter het blad van de aardbei. Het is namelijk niet goed voor de plant om zonder blad de winter in te gaan, omdat de plant dan niet goed bestand is tegen de kou.

  Hoe krijg je veel aardbeien?

  Laat je alle bloemetjes en vruchtjes zitten dan krijg je veel aardbeien maar ze blijven vrij klein. Aan elke stengel laat je 3 vruchtjes zitten. Die groeien dan uit tot de mooiste en grootste aardbeien die je maar kan bedenken. Ook dit jaar knip je weer alle uitlopers weg.

  Hoe lang gaat een aardbeienplant mee?

  Oftewel; een aardbeienplant kan wel jarenlang mee gaan maar als je haar in de moestuin zo intensief wilt gebruiken als een moestuinder doet; dan is de plant na 3 tot 4 jaar ‘op’.

  Kunnen aardbeien planten tegen vorst?

  Aardbeiplanten komen goed de winter door als er tijdens strenge vorstperiodes folie over gelegd wordt. De schade is zelden met het blote oog zichtbaar, maar heeft wel zijn weerslag op de hergroei in het voorjaar en uiteindelijk ook op de oogst Het zal zelden zo zijn dat de volledige aardbeiplant afsterft door de vorst.

  See also:  Welke Planten In Een Grote Plantenbak?

  Hoe bescherm je aardbeien tegen vogels?

  Geen vogels bij de aardbeien?

  1. pvc-boog met vogelnet.
  2. de stalen-buis-boog die je ook voor tunnels gebruikt, met daaroverheen een vogelnet.
  3. een stevige kooi-constructie van houten palen of stalen pijp.
  4. het vogelnet min of meer los over de aardbeien leggen.
  5. stokken tussen de aardbeien zetten, met een plastic zak eraan.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.