Hibiscus Syriacus Wanneer Planten?

De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) is een populaire, meerjarige tuinplant, die het liefst een plekje met veel ochtendzon krijgt. Daarvoor word je in de nazomer, tot soms zelfs in oktober, beloont met grote witte, blauwe, paarse, roze of rode bloemen.

Waar plant je een Hibiscus?

De Hibiscus in de tuin plaatsen en verzorgen

 • De hibiscus staat graag op een wat beschutte, zonnige plek, waar hij volop van de voorjaarszon kan profiteren.
 • Hibiscus groeit op vrijwel alle grond, zolang die maar luchtig en goed waterdoorlatend is, en flink wat humus bevat.
 • De plant kan last krijgen van kaliumgebrek.
 • Is de Hibiscus winterhard?

  In ons klimaat is alleen Hibiscus syriacus goed winterhard. Deze Hibiscus weerstaat de meeste winters en krijgt in het late voorjaar weer blad. Een plek op de koude oostenwind zouden we echter niet aanraden.

  Welke planten bij Hibiscus?

  Haal eens een paar tegels uit de voortuin en plant een Hibiscus. In een zonnige border is de tuinplant prima te combineren met vaste planten als rode zonnehoed (Echinacea), duizendblad (Achillea) en flox (Phlox paniculata). Weinig ruimte? Kies dan voor een Hibiscus op stam.

  Is Hibiscus een vaste plant?

  Hibiscus syriacus (tuinplant) is winterhard en sterft niet af. Hibiscus Newbiscus Mauvelous is winterhard, maar sterft bovengronds af. De tuin-Hibiscus groeit op vrijwel alle gronden die luchtig, humusrijk en goed water doorlatend zijn.

  Hoe Hibiscus plant verzorgen?

  De Hibiscus is een dorstige plant en heeft dan ook veel water nodig, zeker in de bloeiperiode van april tot oktober. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is en check dit ook regelmatig (eens in de twee dagen). Een Hibiscus zonder water verliest heel snel bloemen en gaat slap hangen.

  See also:  Welke Mineralen Hebben Planten Nodig?

  Hoe snel groeit een hibiscus?

  Ze zijn langzaam groeiend. Zo kort terug snoeien is niet nodig. Bij een geringe bloei kunnen door terug snoeien van enkele takken op verschillende plaatsen in de struik, meer bloemen ontwikkelen. Dit doet u tijdens het voorjaar na de nachtvorsten.

  Hoeveel hibiscus per meter?

  2. Hoeveel planten heb ik nodig per strekkende meter? Altheastruik Hibiscus syriacus ‘Oiseau Blue’ heeft na 10 jaar zijn volwassen hoogte bereikt, dat wil zeggen dat hij circa 20 cm per jaar groeit. U kunt 1 stuk per 1 m2 aanplanten.

  Wat is de beste tijd om een hibiscus te snoeien?

  Het beste moment om Hibiscus te snoeien, is in het voorjaar. Het liefst aan het einde van het voorjaar. Door deze struik in het voorjaar flink terug te snoeien, blijft deze struik mooi compact en komt de plant weelderig tot bloei. De bloemen van deze tuinstruik groeien op eenjarig hout.

  Kan Chinese roos buiten?

  De Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis) kan in de zomer in de halfschaduw in de tuin of op het balkon geplaatst worden. Hij houdt echter beslist niet van regenachtig of winderig weer.

  Waarom bloeit mijn hibiscus niet?

  Help, mijn hibiscus bloeit niet goed meer

  Snoei de hibiscus tot zo’n 30 cm boven de grond. Knip zijtakken terug tot twee à drie knoppen. Bemest de struik na het snoeien. Zorg dat hij in het voorjaar voldoende water krijgt zodat je hibiscus weer mooi uitgroeit.

  Welke voeding voor Hibiscus?

  De beste voeding voor je hibiscusplant

  DCM Meststof Siertuin is een zachtwerkende organische meststof die de plant continu van de juiste hoeveelheid voeding voorziet, ruim 100 dagen lang. En dit is zeker nodig, want de hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Die moet regelmatig aangevuld worden.

  See also:  Welke Planten Zijn Giftig Voor Katten?

  Hoe vaak Hibiscus bemesten?

  Hibiscus bemesten

  Geef de plant in de lente bemesting met organische voeding. Strooi vroeg in de zomer eventueel kaliumrijke mest boven de wortels uit. Bescherm de wortels van jonge planten in het najaar en de winter met een flinke mulchlaag.

  Kan een Hibiscus in de schaduw?

  In de volle zon is ideaal, anders een zo licht mogelijke halfschaduw plaats. De Hibiscus verdraagt in de regel echter meer schaduw dan andere bloeiende struiken, zonder dat de bloei het af laat weten. De plant bloeit zelfs nog op het noorden goed.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.