Goji Bessen Waar Vandaan?

Goji bessen zijn de bessen van de boksdoorn, een struik die oorspronkelijk uit Azië komt. Goji bessen vervullen een belangrijke rol binnen de Traditionele Chinese geneeskunde. Ze zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de noni, een bes met een zeer bittere smaak, heel lekker!
Wat zijn goji bessen? De goji bes komt oorspronkelijk uit China en wordt daar al eeuwen lang gegeten, in de hoop dat het een langer leven met zich meebrengt. Hoewel de struik waar de bessen aan groeien ook in Noord-Amerika te vinden is, worden de vruchten nog steeds geïmporteerd uit Azië.

Wat zit er in een Goji bes?

Gojibessen groeien aan struiken behorende tot de Nachtschadefamilie (o.a. rode mispel) en zijn rijk aan diverse vitamines, vooral vitamine C, selenium, ijzer en andere antioxidanten.

Waarom goji bessen goed voor je zijn?

Goji bessen zijn over het algemeen erg voedzaam. Ze zijn rijk aan vitamine, A, B2, C,, selenium, kalium en zink. Deze mineralen zijn van essentieel belang voor het functioneren van je vitale organen en beschermen je lichaamscellen (bron).

Hoe moet je goji bessen eten?

De gojibes kun je zo uit het vuistje eten, maar je kunt de bes ook zo gebruiken:

  1. Gekookt in water als thee.
  2. In een smoothie.
  3. In een salade (met verse geitenkaas).
  4. Met muesli en magere of halfvolle yoghurt.
  5. In een vruchtencocktail.
  6. Geweld in water als bessensap.

Waar zijn Goji bessen te koop?

Gojibessen zijn alomtegenwoordig. Je koopt ze online of in de biologische supermarkt, maar ook in de reguliere supermarkt zijn ze te vinden. In de biologische supermarkt vind je vaak gojibessen van de merken Terrasana, Horizon, De Nieuwe Band of Green Age.

See also:  Wanneer Tulpenbollen Planten In Tuin?

Hoeveel goji bessen mag je per dag eten?

Gojibessen zijn bessen van de Boksdoorn, een plant uit de nachtschadefamilie die stamt uit Azië. De bessen van deze plant worden verkocht als ‘superfood’ omdat ze veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten. De aanbevolen dosering gedroogde bessen is 5 tot 15 gram, maximaal drie keer per dag.

Wat kun je doen met goji bessen?

Ook bevat de bes vitamine E, zink, ijzer, koper, calcium, magnesium en fosfor. Een echte powerbes, hij wordt dan ook tot de superfoods gerekend. Gojibessen zien er een uit als felrode rozijnen en zijn zowel vers als gedroogd verkrijgbaar. De bessen zijn lekker door gebak, smoothies, thee en door de yoghurt.

Waar zijn Inca bessen goed voor?

De bessen zitten vol met dagelijks benodigde vitamines zoals vitamine A, vitamine B1, B2, B6 en B12 en vitamine C. Verder bevatten ze thiamine, belangrijk bij de koolhydraatstofwisseling, fosfor en calcium voor sterke botten. Ook vitamine P oftewel bioflavonoiden zijn in een hoge mate aanwezig.

Wat doet lycium?

De goji bes groeit aan de Lycium barbarum-struik, die zo’n drie meter hoog wordt. Niet alleen de besjes, maar ook de bast, stam, bladeren en wortels worden gebruikt om medicijnen van te maken. De struik groeit in Azië en dan met name in China, maar ook in Korea, Japan en Vietnam.

Welke vitaminen in blauwe bessen?

Blauwe bessen (meestal bosbessen, ook braambessen) worden anderzijds wel aanbevolen voor hun hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine C, vitamine K en vezels. Bovendien bevatten bessen weinig calorieën: 75 kcal per 100 gram (2).

See also:  Hoe Planten Beschermen Tegen Slakken?

Hoe eet je moerbeien?

Hoe eet je gedroogde moerbeien

De gedroogde moerbei kun je prima als snack eten. Als je houd van havermout als ontbijt, kun je de moerbei ook toevoegen als een natuurlijke zoetmaker. Voeg de gedroogde moerbeien eens toe aan je groene smoothie of door je zelfgemaakte energie repen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.