Chinese Kamperfoelie Wanneer Planten?

De Chinese kamperfoelie kan het hele jaar geplant worden. Het is een plant die het hele jaar in pot word geleverd. Wel is de beste periode om de planten tussen Oktober en Juni.

Waar Kamperfoelie planten?

De plant kan zowel in de zon als in halfschaduw geplant worden. Zorg ervoor dat er geen zon op de wortels schijnt, en zoveel mogelijk zon op de plant zelf. Je zult worden beloond met een heel uitbundige bloei. De grond moet vochtig en humusrijk zijn, maar niet nat.

Wat kost een Kamperfoelie plant?

Kamperfoelie kopen? Bestel Kamperfoelie planten online voor €6,99!

Hoe plant ik Lonicera?

Kamperfoelie stekken

Snijdt een stuk af van een tak die het afgelopen jaar goed gegroeid en gebloeid heeft. Maak een schuin snijvlak en doop het in stekpoeder. stop de tak met het stekpoeder in de grond in een pot die binnen staat, zodra de tak veel wortels gekregen heeft kan de plant buiten geplant worden.

Hoeveel Kamperfoelie per meter?

De Kamperfoelie, groenblijvend (Lonicera henryi) heeft een volwassen hoogte van ongeveer 3 tot 4 meter en kan goed geplant worden op zonnige, en halfschaduw plekken. Bij gebruik als afscheiding raden wij aan 3 planten per strekkende meter te gebruiken voor een mooi volgroeid resultaat.

Hoeveel jaar duurt het voor ik bloemen krijg aan kamperfoelie?

Kamperfoelie is een heester uit de Caprifoliaceae familie en het geslacht Lonicera en er staan 3 verschillende soorten in onze plantengids. De bloeitijd van een Kamperfoelie ligt in april, mei, juni, juli en augustus en de bloemen zijn geel, rood of oranje van kleur.

See also:  Hoe Sla Planten?

Welke kamperfoelie ruikt het lekkerst?

Kamperfoelie

 • Een van de sterkst geurende kamperfoelies is onze inheemse wilde kamperfoelie, Lonicera peryclimenum.
 • De wilde kamperfoelie, uit bos en duin, is eigenlijk niet te verbeteren, maar toch wordt dit steeds door kwekers geprobeerd.
 • Is een Kamperfoelie giftig?

  Kamperfoelie is giftig voor mens en dier. Bij volwassenen kan inname van bessen of bladeren leiden tot misselijkheid en braken, maar bij dieren en baby’s kan deze plant dodelijk zijn.

  Is Kamperfoelie groenblijvend?

  De Lonicera Henryi, beter bekend als Kamperfoelie, blijft in tegenstelling tot veel andere bloeiende klimplanten, wintergroen. De Lonicera Henryi bloeit van mei tot en met augustus met heerlijk geurende, trompetvormige, crémewit-karmijnroze bloemen.

  Kun je Kamperfoelie stekken?

  Kun je een Kamperfoelie stekken? Absoluut! Een Kamperfoelie, of Lonicera, is een snelle groeier en stekken is dan ook meestal succesvol. Er zijn meerdere methodes die je kunt toepassen voor vermeerderen: stekken op aarde of op water, maar je kunt een Kamperfoelie ook afleggen.

  Hoe snel groeit kamperfoelie per jaar?

  Goed om te weten – Hoe snel groeit een Kamperfoelie en zijn ze bestand tegen ziektes? Onder de ideale omstandigheden groeien deze klimplanten zo’n 30-70 cm per jaar. Ze bloeien al in het eerste jaar na aanplanten. De Lonicera klimplanten zijn soms gevoelig voor bladluis en meeldauw, een schimmelziekte.

  Hoe Lonicera snoeien?

  Lonicera is een heel solide plant, die snoei goed verdraagt. Je kan die het hele jaar snoeien. Om van deze wilde struiken een strakke haag te maken, mag je meteen rigoureus snoeien en die haag meteen ‘in blok’ knippen. Je hoeft nergens schrik van te hebben: lonicera ga je niet ‘kapot’ knippen.

  See also:  Welke Vaste Planten Kunnen In Pot?

  Is Lonicera giftig?

  Lonicera periclymenum ´Serpentine´ bloeit heel mooi en rijkelijk met purperrode bloemen met roomgeel van mei tot augustus. Na de bloei ontstaan bessen die giftig zijn!

  Waarom bloeit mijn Kamperfoelie niet?

  Als de plant te weinig zonlicht ziet kan het zijn dat hij niet, of nauwelijks, bloeit. De ranken en bladeren houden dus van zon, maar de wortels houden juist van schaduw. Het beste is dan ook een standplaats naast een struik of muurtje. Zo hebben de wortels schaduw en kan de plant van de zon genieten.

  Wat is de mooiste Kamperfoelie?

  De mooiste: de wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum) en Halliana, met sierlijke witgele bloemen, geuren het sterkst. Tip: Bind jonge planten wat aan; daarna vinden ze zelf wel hun weg omhoog. Knip regelmatig in vorm, voor je kamperfoelie te slordig wordt. Met klimplanten wordt je tuin een stuk kleurrijker.

  Welke clematis is wintergroen?

  Clematis armandii ‘Apple Blossom’ is een mooie zachtroze vorm en Clematis armandii ‘Snowdrift’ bloeit extra rijk met witte bloemen. Het vrij smalle blad is wintergroen, deze klimmer is dus het hele jaar door decoratief. Zoals de naam al aangeeft is de groenblijvende Clematis ‘Early Sensation’ er ook vroeg bij.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.